Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2016

Η PLO καταγγέλει τον ελληνορθόδοξο πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο για εγκωμιασμό των »θρησκευτικών ελευθεριών » του Ισραήλ.

Η (PLO) καταδικάζει τον ελληνορθόδοξο πατριάρχη για το εγκώμιο του υπέρ του Ισραήλ.Οι φράσεις του Θεόφιλου III, που έπλεξε το εγκώμιο των θρησκευτικών ελευθεριών στο Ισραήλ προκάλεσαν το θυμό του Γραφείου του (PLO) της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης.
Η Hanan Ashrawi, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του OLP, εξέδωσε ένα ανακοινωθέν με το οποίο καταδικάζει τον πατριάρχη Θεόφιλο III, ως ένοχο γιατί εκθείασε τις θρησκευτικές ελευθερίες στο Ισραήλ.

“Είμαστε σοβαρά προβληματισμένοι από τη δήλωση που έγινε από τον ελληνόρθοδοξο πατριάρχη της Ιερουσαλήμ  Θεόφιλο τον III, που χαιρέτισε το Ισραήλ που σύμφωνα με αυτόν είναι μια ‘δημοκρατία’ που ‘σέβεται την θρησκευτική ελευθερία’.
Ο Θεόφιλος III είναι πολύ καλά πληροφορημένος για τις ισραηλινές καταπατήσεις  που ασκούνται στην θρησκευτική ελευθερία της δικής του κοινότητας κατά τον εορτασμό του Πάσχα και ομοίως έχει συνείδηση της κατοχής της μονής Αγ Ιωάννη  που βρίσκεται πλησίον στην εκκλησία του Παναγίου Τάφου που έχει γίνει σήμερα μια ακόμη παράνομη  ισραηλινή εγκατάσταση , είπε , αναφερόμενη πιθανώς στην έγκριση που χορηγήθηκε από το δήμο της Ιερουσαλήμ στην κατασκευή μιας ιουδαικής δομής εντός της συνοικίας  Silwan.
“Ο Θεόφιλος III έχει ομοίως συνείδηση του εκτοπίσματος της ισραηλινής κατοχής  της Α Ιερουσαλήμ και του παλιστινιακού λαού γενικότερα και του χριστιανικού πληθυσμού ειδικότερα. . Οι δηλώσεις του δεν μπορούν να γίνονται παρά από κάποια επιθυμία να διαστρεβλώσεις την πραγματικότητα περιφρονώντας τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις  προσδοκίες του δικού του πληθυσμού , πρόσθεσε.
“Καλούμε τον πατριάρχη Θεόφιλο  III να εργαστεί υπέρ της δικαιοσύνης και της ειρήνης των καταπιεσμένων παρά να καλύπτει τις καθημερινές καταπατήσεις των καταπιεστών”.timesofisrael 28.12.16