Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2016

Η Τουρκία 'ανατινάζεται' χειρότερα και απο πόλεμο

Τουρκία: Έκρηξη σε λεωφορείο έξω από πανεπιστήμιο - 13 οι νεκροί. Από την έκρηξη υπάρχουν 48 τραυματίες
Με το σταγονόμετρο γίνεται η ενημέρωση -Αναμένεται στην περιοχή ο Ερντογάν
Λίγες μόλις μέρες μετά τη διπλή βομβιστική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη νέα έκρηξη βόμβας σημειώθηκε στις 8:45 τοπική ώρα (7:45 ώρα Ελλάδας) σε δημόσιο λεωφορείο στην Πανεπιστημιούπολη της Καισάρειας στην κεντρική ανατολία της Τουρκίας, 300 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Αγκυρας.
Μέχρι στιγμής υπάρχουν 13 νεκροί στρατιώτες και 48 τραυματίες από την έκρηξη στην Καισάρεια σύμφωνα με τον βουλευτή Καισάρειας του κυβερνώντος κόμματος Ισμαήλ Ταμέρ ενώ πολλοί είναι και οι τραυματίες οι οποίοι ήδη έχουν μεταφερθεί στα κοντινά νοσοκομεία.

Στο λεωφορείο που ήταν σταματημένο έξω από το πανεπιστήμιο Erciyes μετέφερε στρατιώτες οι οποίοι ήταν ντυμένοι με πολιτικά -καθώς είχαν πάρει άδεια για το Σαββατοκύριακο - αλλά και πολίτες. 




Σύμφωνα με το πρακτορείο Ανατολή όχημα γεμάτο με εκρηκτικά πέρασε δίπλα από το σταθμευμένο λεωφορείο και προκάλεσε την έκρηξη.

Η έκρηξη σημειώθηκε από παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο και το λεωφορείο καταστράφηκε ολοσχερώς.

Πολυσύχναστο το σημείο όπου έγινε η έκρηξη

Το σημείο στο οποίο σημειώθηκε είναι ένα πολυσύχναστο μέρος καθώς μέσα στην εβδομάδα περνούν από αυτό το σημείο πολλοί άνθρωποι. Άλλωστε εκεί κοντά βρίσκεται και το Πανεπιστήμιο  Erciyes, που ευτυχώς σήμερα είναι κλειστό. Όμως κάποιοι που ήταν μέσα σε αυτό άκουσαν την έκρηξη που έγινε στην περιοχή.





Κοντά στο δρόμο όπου εξερράγη το λεωφορείο υπάρχει ένα αρχηγείο. Δεν αποκλείεται το όχημα να είχε προορισμό αυτό το μέρος. Η έκρηξη έγινε από ένα παγιδευμένο αυτοκίνητο του οποίου ο αριθμός της πινακίδας ξεκινάει από 71.

Έκτακτο συμβούλιο ασφαλείας από τον πρωθυπουργό

Για το νέο μακελειό ενημερώθηκε ο πρόεδρος Ερντογάν ο οποίος αναμένεται στην περιοχή. 

Την ίδια ώρα ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Μπιναλί Γιλντιμίρ, ακύρωσε την προγραμματισμένη επίσκεψή του στο Ικόνιο και συγκαλεί έκτακτο συμβούλιο ασφαλείας.

Το Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο της Τουρκίας απαγόρευσε προσωρινά την αναμετάδοση εικόνων και πληροφοριών. Οπότε η ενημέρωση γίνεται με το σταγονόμετρο και μόνο από τα διεθνή μέσα. 






http://www.protothema.gr/world/article/637876/alert-tourkia-ekrixi-se-leoforeio-exo-apo-panepistimio-dekades-traumaties-/