Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2016

Ανοίξαμε και σας περιμένουμε...Στη Μυτιλήνη φτάνουν μετανάστες μέχρι και από Κούβα και Βενεζουέλα!

Οι αρχές κατέγραψαν, επίσης, μετανάστες από τη Χιλή και τη Δομινικανή Δημοκρατία
- Ανησυχία και από τη λειτουργία κυκλώματος μεταφοράς Αφρικανών από την Τουρκία Μετανάστες μέχρι και από τη Βενεζουέλα και την Κούβα φτάνουν στη Μυτιλήνη σύμφωνα με τα εντυπωσιακά - ως προς την εθνική καταγωγή - στοιχεία των ατόμων που έφτασαν στο νησί του ανατολικού Αιγαίου την Κυριακή και τη Δευτέρα.
Συγκεκριμένα καταγράφηκαν έντεκα μετανάστες από χώρες της Λατινικής Αμερικής και ειδικότερα: οκτώ από τη Δομινικανή Δημοκρατία, και από ένας από την Κούβα, τη Βενεζουέλα και τη Χιλή!

Αντίθετα μόλις 12 ήταν Ασιάτες, εννέα από το Αφγανιστάν και τρεις από το Πακιστάν.

Όλοι οι υπόλοιποι - 145 τον αριθμό - ήταν Αφρικανοί, γεγονός που σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές μεταφράζεται σε ύπαρξη ενός οργανωμένου διεθνούς κυκλώματος μεταφοράς οικονομικών μεταναστών από την Αφρική στην Ευρώπη που έχει ενεργοποιηθεί στη Τουρκία και μεταφέρει κόσμο σε αυτήν διαμέσου των νησιών του Αιγαίου.

Ειδικότερα, από τους 145 αυτούς μετανάστες που καταγράφηκαν, οι 38 είναι από το Κονγκό, 34 από την Αλγερία, 20 από την Ερυθραία, 11 από τη Σιέρα Λεόνε, 10 είναι Αιθίοπες, οκτώ από τη Ζιμπάμπουε, πέντε από την Τυνησία, τέσσερις από την Ακτή του Ελεφαντοστού, από τρεις από τη Γκάνα, το Μαρόκο και το Νίγηρα, δυο από το Μάλι και από ένας από τη δυτική Σαχάρα, το Καμερούν, τις νήσους Κομόρες, τη Μπουρκίνα Φάσο.

Στο μεταξύ το πρωί της Τρίτης καταγράφηκαν άλλες 80 νέες αφίξεις μεταναστών και προσφύγων στη Λέσβο.

Σύμφωνα με τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση βορείου Αιγαίου σήμερα στα νησιά της περιοχής βρίσκονται καταγεγραμμένοι - εγκλωβισμένοι, έχοντας υποβάλλει αίτημα ασύλου το οποίο δεν έχει εξεταστεί 11.125 μετανάστες και πρόσφυγες. Συγκεκριμένα στη Λέσβο 5.698, στη Χίο 3.495 και στη Σάμο 1.932.