Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2016

«Η ειδησεογραφία για το Χαλέπι γράφεται σε γραφεία στη Βηρυτό ή στο Λονδίνο»…

Η ειδησεογραφία για την κατάσταση στο Χαλέπι, στα δυτικά μέσα ενημέρωσης, γράφεται από δημοσιογράφους που βρίσκονται στη Βηρυτό  (Λίβανο) ή στο Λονδίνο (Ηνωμένο Βασίλειο)
 και όλα αναφέρονται για δράσεις του συριακού στρατού και των Ρώσων, λές και βρίσκονται στα πεδία των μαχών...
Αυτό αναφέρει το βουλγαρικό πρακτορείο BGNES που επικαλείται δημοσίευμα της ‘Daily Mail’ σε άρθρο που γράφει  ο Πίτερ Χίτσενς (Peter Hitchens).
«Τις τελευταίες ημέρες είδαμε σε απευθείας μετάδοση (Live) γεγονότα που διαδραματίζονται στο ανατολικό Χαλέπι, τα οποία  συντάχθηκαν από ανθρώπους που βρίσκονται στη Βηρυτό, πρωτεύουσα του Λιβάνου που βρίσκεται 180 χιλιόμετρα από το Χαλέπι ή ακόμη από το Λονδίνο το οποίο με τη σειρά του, απέχει 3.000 χιλιόμετρα από το Χαλέπι.
»Μας ενημέρωσαν ότι σκοτώθηκαν γυναίκες με παιδιά, ότι κάηκαν ζωντανοί άνθρωποι και ότι τρομοκράτες είναι ο στρατός της Συρίας», γράφει ο Πίτερ Χίτσενς.
 
«Όλοι επικαλούνται πηγές πληροφοριών κάποιων «ακτιβιστών», αλλά παρόλη την έρευνα που έχω κάνει  δεν έχω καταλάβει ποιοι είναι αυτοί. Από όσο γνωρίζω, την περασμένη εβδομάδα στο Ανατολικό Χαλέπι, δεν υπήρχε κανένας δημοσιογράφος από δυτική χώρα. Μα, Κανένας», είπε χαρακτηριστικά ο παρατηρητής.
echedoros-a.gr