Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2016

ISIS,τεμένη,τζαμιά,μασόνοι,ιμάμηδες,σωματεία...το νέο «μοντέλο» του Ισλάμ

Ο ιμάμης Μπουγιάρ Χίσα αρνήθηκε ενώπιον δικαστηρίου των Τιράνων ότι στρατολογούσε στο τζαμί όπου κήρυττε τον λόγο του Αλλάχ
 –αλλά στην εξτρεμιστική του εκδοχή (...)–
τζιχαντιστές και τους έστελνε να πολεμήσουν στη Συρία, δήλωσε όμως ότι θα το έκανε ευχαρίστως. «Ε, και λοιπόν, παιδιά σκοτώθηκαν στη Γαλλία, παιδιά σκοτώνονται και στη Συρία», είπε.
Αλλος συγκατηγορούμενός του, φανατικός ισλαμιστής και «μαθητής» του Χίσα στο (παράνομο) τζαμί, δεν δίστασε να εκτοξεύσει απειλές εναντίον του υπουργού Εσωτερικών Σαϊμίρ Ταχίρι και του ίδιου του πρωθυπουργού Εντι Ράμα. «Αν ο Ταχίρι δεν έχει στραφεί εναντίον των πιστών, δεν πρέπει να φοβάται, αν όμως έχει κάνει κάτι, τότε να δούμε πού θα κρυφτεί», απείλησε και αποκάλεσε τον πρωθυπουργό Ράμα «μασόνο ζωγράφο που δεν λέει τίποτα για τα παιδιά που σκοτώνουν οι άπιστοι στη Συρία...».
Ο Χίσα, με τον επίσης εξτρεμιστή ιμάμη Γκεντς Μπάλα και άλλους έξι φανατικούς ισλαμιστές, δικάζονται εδώ και μήνες για ρητορική θρησκευτικού μίσους και στρατολόγηση φανατικών ισλαμιστών, οι οποίοι κατέληγαν στις γραμμές του «Ισλαμικού Κράτους» και άλλων εξτρεμιστικών ένοπλων ομάδων στη Μέση Ανατολή. Δεν δέχτηκαν να τους υπερασπίσουν δικηγόροι, αφού, όπως είπαν, «το έργο αυτό έχει αναλάβει ο Αλλάχ».
Οι δύο σκληροπυρηνικοί ιμάμηδες προωθούσαν στα παράνομα τζαμιά τα «φρονήματα» του ISIS, και δεν είναι οι μόνοι. Εκθεση των μυστικών υπηρεσιών της Αλβανίας, που δόθηκε στη δημοσιότητα μετά τα τρομοκρατικά χτυπήματα στο Παρίσι, αποκαλύπτει ότι στη χώρα λειτουργούν παράνομα 89 μουσουλμανικά τεμένη, από τα 650 συνολικά, τα οποία τελούν υπό την επίβλεψη της επίσημης μουσουλμανικής κοινότητας. Το πλέον ανησυχητικό είναι ότι τέτοια τζαμιά, παράνομα δηλαδή, «φύονται» καθημερινά σε όλο το «τόξο» με μουσουλμανικούς πληθυσμούς στα Δυτικά Βαλκάνια, εκεί όπου το ISIS έχει διακηρύξει ότι θα εγκαθιδρύσει «χαλιφάτο της Ευρώπης»...
Οι ιμάμηδες, ειδικά στα παράνομα τζαμιά σ’ όλες αυτές τις περιοχές, μαζί με τους τζιχαντιστές που επιστρέφουν από τα μέτωπα της Συρίας και του Ιράκ, τελούν υπό ασφυκτική παρακολούθηση των μυστικών υπηρεσιών. Και αυτό γιατί θεωρούνται, αν όχι οι μοναδικοί στρατολόγοι, σίγουρα οι «διαφωτιστές» που πυρπολούν τις ψυχές νεαρών από φτωχές οικογένειες με εξτρεμιστικές ερμηνείες του Ισλάμ και τους βάζουν στον δρόμο προς το χαλιφάτο της Μέσης Ανατολής.
Με έδρα το Τέτοβο
Πόσοι είναι αυτοί που δουλεύουν για το ISIS; Ουδείς γνωρίζει ακριβώς και πάντως δουλεύουν οργανωμένα. Ερευνα που είδε το φως της δημοσιότητας στην Πρίστινα αποκάλυψε την ύπαρξη δικτύου στρατολόγων ιμάμηδων, με έδρα το Τέτοβο της ΠΓΔΜ, εκεί όπου η υπεροχή του αλβανικού στοιχείου είναι συντριπτική, οι οποίοι προέρχονται από Αίγυπτο, Σαουδική Αραβία, Υεμένη, Πακιστάν, Κατάρ κ.α.
Από το Τέτοβο οι φανατικοί ιεροδιδάσκαλοι διαχέονται σε Κόσοβο, Σερβία, Βοσνία, Αλβανία, Βουλγαρία, όπου σε υποβαθμισμένες γειτονιές πόλεων και φτωχά χωριά προχωρούν στη στρατολόγηση νέων για τζιχάντ. Συγκροτούν ταυτόχρονα εξτρεμιστικούς πυρήνες, φροντίζουν για τη μετάβαση «στρατιωτών του Αλλάχ» στα πολεμικά μέτωπα, αλλά και για τις οικογένειές τους, που μένουν πίσω ενώ «χειροτονούν» και άλλους φανατικούς ισλαμιστές.
Στην πλειονότητά τους προέρχονται από τις ντόπιες μουσουλμανικές κοινωνίες, με θεολογικές σπουδές, όμως, στις χώρες του Κόλπου, και ειδικά τη Σαουδική Αραβία, την Υεμένη και την Αίγυπτο, όπου έρχονται σε επαφή με τον ουαχαβισμό (φονταμενταλιστικό Ισλάμ), αλλά και την Τουρκία, που πρωταγωνιστεί στο παιχνίδι της θρησκευτικής και, μέσω αυτής, της γεωπολιτικής επιρροής στα Βαλκάνια. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που, όπως καταγγέλλουν στα ΜΜΕ γονείς, νέοι από Βοσνία, Κόσοβο, Αλβανία, ΠΓΔΜ έφυγαν με «υποτροφίες» για να σπουδάσουν γιατροί και μηχανικοί στην αραβική χερσόνησο ή στην Αγκυρα και επέστρεψαν έτοιμοι να ανεβούν στον νόμιμο ή τον παράνομο μιναρέ.
Εξάλλου, τα τζαμιά αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο, με χρήματα από τη Σαουδική Αραβία και την Τουρκία, που διαγκωνίζονται υπογείως για το ποιο «μοντέλο» του Ισλάμ θα κυριαρχήσει στον γενικά ήπιο και ανεκτικό (ακόμα) μουσουλμανικό κόσμο της Βαλκανικής. «Ιερό χρήμα» από τις χώρες του Κόλπου, την Αγκυρα, το Πακιστάν διακινείται μέσω εταιριών-σφραγίδων με αποδέκτες συλλόγους, σωματεία και επιχειρήσεις ελεγχόμενες από ισλαμιστικούς κύκλους που καταλήγουν να γίνονται τζαμιά.
Στα Τίρανα αυτή την εποχή χτίζεται στο κέντρο της πόλης με τουρκικά κονδύλια το μεγαλύτερο τζαμί της Ευρώπης, ενώ σε άλλη πόλη της Αλβανίας, την Ντίμπρα, ο δήμαρχος, για να ανακαινίσει το εκεί νεκροταφείο και αδυνατώντας να εξασφαλίσει χρήματα από το κράτος, το βάφτισε οθωμανικό, και αμέσως η Αγκυρα άνοιξε το πουγκί...
Για τις υπηρεσίες δίωξης της τρομοκρατίας, αλλά και τις κυβερνήσεις των βαλκανικών χωρών με μουσουλμανικούς πληθυσμούς αποτελεί πρώτιστο μέλημα να σιγήσουν οι εξτρεμιστικές ισλαμικές φωνές στα τεμένη.
Οι διώξεις εναντίον ιμάμηδων που διδάσκουν ακραίες ερμηνείες του Ισλάμ «πέφτουν βροχή». Στο Κόσοβο, τη Βοσνία, την ΠΓΔΜ, την Αλβανία, ακόμα και τη Βουλγαρία, αρκετοί βρίσκονται ήδη στη φυλακή και ακόμα περισσότεροι στο στόχαστρο των Αρχών.
Για τους φανατικούς ισλαμιστές, όμως, οι διώξεις και οι φυλακίσεις των ιεροδιδασκάλων τους δεν είναι παρά εύσημα στην ιερά οδό προς τον Αλλάχ. Το ίδιο ισχύει και για εκείνους τους τζιχαντιστές που επιστρέφουν από τα πολεμικά μέτωπα –υπολογίζονται μέχρι στιγμής από διακόσιοι έως τριακόσιοι– της Συρίας και του Ιράκ. Αυτοί οι «μαχητές του Αλλάχ» μπορεί να είναι πλέον αδρανοποιημένοι, αφού παρακολουθούνται νυχθημερόν από την αστυνομία, ενώ κάποιοι για τους οποίους υπάρχουν αδιάσειστα στοιχεία διώκονται ποινικά, αποτελούν όμως πηγή έμπνευσης για πολλούς άλλους μυημένους στο εξτρεμιστικό Ισλάμ. Και μόνο γι’ αυτό θεωρούνται άκρως επικίνδυνοι.