Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2016

O Πόντιος πιλάτος που θα σταυρώσει και άλλους ευρωπαίους πολίτες κάνοντας τα στραβά μάτια

Γιούνκερ: Η επίθεση στο Βερολίνο δεν είναι λόγος για να κλείσουν τα σύνορα
Η πολύνεκρη επίθεση που διαπράχθηκε με ένα φορτηγό σε μια χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου

 δεν πρέπει να οδηγήσει στο κλείσιμο κάθε οδού που έχουν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες προς την Ευρώπη, σημείωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.
Ο πρώην ηγέτης του ξενοφοβικού Κόμματος Ανεξαρτησίας του Ηνωμένου Βασιλείου Νάιτζελ Φάρατζ υποστήριξε σε μια ανάρτησή του στο Twitter ότι «ελεύθερη κίνηση των καλών ανθρώπων σημαίνει επίσης ελεύθερη κίνηση των κακών ανθρώπων. Να αναμένετε ότι η (συμφωνία) Σένγκεν θα κυριαρχήσει στον διάλογο που θα γίνει στην ΕΕ το επόμενο έτος».
Ο Φάρατζ υποστήριξε ακόμη σε άλλη ανάρτησή του ότι ο Χώρος Σένγκεν πιθανόν αποτελεί κίνδυνο για τη δημόσια ασφάλεια, ειδικά εάν ο ύποπτος που σκοτώθηκε στο Μιλάνο είναι πράγματι ο δράστης της τρομοκρατικής ενέργειας της Δευτέρας, καθώς αυτό θα σημαίνει πως κατάφερε να ταξιδέψει ανεμπόδιστα μέσω Γαλλίας ως την Ιταλία μετά την επίθεση.
Ο Γιούνκερ δήλωσε στις εφημερίδες του ομίλου Funke Mediengruppe ότι οι άνθρωποι που φεύγουν για να σωθούν από την τρομοκρατία πρέπει να μπορούν να βρίσκουν προστασία στην Ευρώπη και τόνισε ότι είναι λάθος να θεωρείται πως όλοι οι μετανάστες και οι πρόσφυγες είναι εξ ορισμού ύποπτοι για σχέσεις με τρομοκρατικές οργανώσεις. Πρόσθεσε πάντως ότι χρειάζεται καλύτερη «διασυνοριακή συνεργασία» για να βελτιωθεί η ασφάλεια στην ΕΕ.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
http://www.newsit.gr/kosmos/Gioynker-I-epithesi-sto-Verolino-den-einai-logos-gia-na-kleisoyn-ta-synora/687139