Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2016

O Γ. Μουζάλας έκανε και «διευκρινίσεις»: «Ο μισθός των προσφύγων και μεταναστών θα είναι μόνο 400 ευρώ»!

ΤΩΡΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ «ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ ΗΣΥΧΟΙ» - ΔΟΘΗΚΕ ΚΙΝΗΤΡΟ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΓΙΑ ΤΟ «ΕΠΙΔΟΜΑ»
Σε μια περίοδο που εκατομμύρια Ελλήνων είναι άνεργοι και δεν έχουν μετρητά η κυβέρνηση πήρε την απόφαση να μοιράσει χρήματα σε πρόσφυγες και μετανάστες όπως ήδη έχει δημοσιεύσει το pronews.gr
Σήμερα ο ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας έκανε και «διευκρινίσεις» ότι το ποσό δεν θα ξεπεράσει τα 400 ευρώ!
 
Με 400 ευρώ την σήμερον ζούνε ολόκληρες ελληνικές οικογένειες αν... τα είχαν. Συν τοις άλλοις δόθηκε ένα παραπάνω κίνητρο για να έρθουν στη χώρα χιλιάδες αλλοδαπών οι οποίοι αντί να πάνε στην παγωμένη Γερμανία για να το πάρουν, θα λάβουν ένα αντίστοιχο εδώ πέρα.
 
Μετά δεν μας εξήγησε ο κύριος υπουργός, τα δημοσιονομικά της χώρας μέχρι ποιον αριθμό μεταναστών θα μπορούσαν να χρηματοδοτήσουν. Αν σε βάθος χρόνου έρθουν τριπλάσιοι, τετραπλασιοι κ.λ.π τότε τί γίνεται;
 
Να σημειώσουμε ότι η Γερμανία του Β.Σόιμπλε ζητάει και την κατάργηση του επιδόματος προς τους ανέργους που είναι περίπου 360 ευρώ.
 
«Η κυβέρνηση προγραμματίζει να αντικαταστήσει το συσσίτιο που δίδεται στους πρόσφυγες και μετανάστες με χρήματα», ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας. 
 
Όσον αφορά στο ύψος του ποσού αυτού, ο κύριος Μουζάλας διευκρίνισε πως δεν θα είναι ανώτερο από το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα στην χώρα, το οποίο για τις ελληνικές οικογένειες είναι τα 400 ευρώ.
 
Το πρόγραμμα διανομής μετρητών «θα πρέπει να έρθει σε αρμονία με τις εθνικές πολιτικές, για παράδειγμα τα μετρητά δεν μπορούν να υπερβαίνουν ανά οικογένεια το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα που ισχύει για τους Έλληνες», παρατήρησε ο υπουργός και διευκρίνισε: «Δεν είναι δυνατόν μια ελληνική οικογένεια να παίρνει 400 ευρώ και να δώσουμε στους μετανάστες 500 ευρώ».
 
Κατά τη διάρκεια της χθεσινής ενημέρωσης του υπουργού, ο κ. Μουζάλας ανέφερε ότι μέχρι τον Απρίλιο θα γίνει η εφαρμογή της  ηλεκτρονικής ταυτότητας για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες που βρίσκονται στη χώρα, ενώ ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει η πλήρης καταγραφή όλων όσων μένουν στην Ελλάδα. 
 
Φυσικά όλα αυτά σημαίνουν μόνιμη εγκατάσταση των δεκάδων χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών στα νησιά, πληθυσμιακή και εθνολογική αλλοίωση κλπ...