Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2016

Πολύ περίεργο δυστύχημα. Πάρα πολύ ύποπτο, μετά τον Πρέσβη και το σύμβολο των Ε.Δ

Σχόλια Ρώσων αναγνωστών για την πτώση του αεροσκάφους στη Μαύρη Θάλασσα


Μετά το τραγικό ατύχημα στο ρωσικό αεροπλάνο του υπουργείου Άμυνας, που έπεσε δέκα περίπου λεπτά μετά την απογείωσή  στη Μαύρη Θάλασσα,
όπως αναφέραμε το πρωί,  θα παρουσιάσουμε ορισμένες  αντιδράσεις Ρώσων αναγνωστών στα ρωσικά διαδικτυακά μέσα, που δίνουν, πιθανόν,  μια  εικόνα της αντίδρασης  της ρωσικής κοινωνίας.
Παραλείπουμε τα ονόματα, τα οποία είναι ψευδώνυμα και δεν έχουν ενδιαφέρον  και παρουσιάζουμε ορισμένα ενδεικτικά σχόλια από την ιστοσελίδα «3mv.ru», η οποία έχει έγκυρους αναγνώστες (με στοιχεία τους στην ιστοσελίδα).
 

 «Πολύ περίεργο δυστύχημα. Πάρα πολύ ύποπτο. Το αεροπλάνο πιθανότατα καταστράφηκε με τη βοήθεια νεότερων όπλων που δεν αφήνουν ίχνη. Το συμβάν είναι επωφελές για τους εχθρούς μας. Δεν πιστεύω  στην περίπτωση λάθους του πιλότου. Ήταν μια πτήση συμβολική για να δώσουμε μια συναυλία στο Χαλέπι, για την απελευθέρωσή του και αυτό καταστράφηκε. Πρόσφατα σκοτώσανε τον πρέσβη μας στην Τουρκία, άλλη μια τραγωδία».


 «Το όπλο που αναφέρεις ονομάζεται διαφθορά και μίζες, καθώς και η κοινότυπη λέξη απροσεξία. Οι αποτυχίες δημιουργούνται από  τις περικοπές. Είναι εύκολος ο τρόπος να κατηγορούμε πάντοτε τους εχθρούς»
 
Και συνεχίζει: 
 
«Έχουμε εμπλακεί σε πολέμους. Ένα σημείο σύγκρουσης είναι στην Ουκρανία και το άλλο στη Συρία. Στην αρχή υπήρχε μια αισιοδοξία, τότε που οι ειδικές δυνάμεις μας, οι εκπαιδευτές, τα αεροσκάφη αντιπυραυλικής άμυνας και αεράμυνας έδρασαν, μετά οι σκαπανείς μας, τώρα οι ειδικές αστυνομικές και ειδικές δυνάμεις. Αυτά γίνονται στους πολέμους.
 
Οι τρομοκρατικές επιθέσεις δεν είναι μόνο σε εμάς, είναι σε όλον τον κόσμο. Όσον αφορά τη συμμετοχή μας στους πολέμους, εμείς ως «μεγάλη δύναμη» έπρεπε να ανταποκριθούμε σε πολλούς πολέμους. Οι Ηνωμένες Πολιτείες κερδίζουν και δεν φοβούνται  να αναρριχηθούν σε όλον τον κόσμο (πουλώντας) με τη δημοκρατία τους. Σίγουρα δεν μπορούσαμε να μείνουμε στο περιθώριο, γιατί ο πόλεμος θα μπορούσε να φθάσει μέσα στη χώρα μας. Οι εξτρεμιστές και οι ριζοσπάστες τρομοκράτες θα συνεχίζουν να αυξάνονται».


«Σωστά. Έχουμε και εμείς συμμορίες στο Βόρειο Καύκασο. Υπάρχουν ισλαμικά κύτταρα στις περιοχές Ροστόφ και Κρασνοντάρ. Ταραχές έχουμε στο Ταρταστάν και στο Μπασκορτοστάν. Καθώς και τεράστιες μάζες από αδελφικές χώρες της Ασίας, προσκείμενες στον ISIS έρχονται στη χώρα μας, μηδέ εξαιρουμένης και της αγαπημένης μας Ουκρανίας. Μέσα στο 2016 το ISIS έχει αποκτήσει οπαδούς 10 με 15 χιλιάδες Ρώσους πολίτες. Είναι μια εμπόλεμη κατάσταση».
 
«Καλά όλα αυτά αλλά ας μην ξεχνάμε το γεγονός ότι το Tu-154 που έπεσε, έπρεπε να αποσυρθεί και να μπει σε μουσείο. Έτος κατασκευής του είναι το 1983. Άντε, να λειτουργούσε ικανοποιητικά για είκοσι χρόνια. Εδώ μιλάμε για τα αυτοκίνητα όταν περάσουν την 20ετία έχουν κουρασμένα μέταλλα, πόσο μάλλον τα αεροπλάνα»…