Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2016

Το Ισλαμικό Κράτος δίνει 1 εκ. δολάρια σε όποιον κόψει το κεφάλι της όμορφης Τζοάννα Παλανί

Το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) προσφέρει ανταμοιβή 1 εκ. δολάρια σε όποιον σκοτώσει την όμορφη Κούρδισσα αντάρτισσα Τζοάννα Παλανί, που ζει στη Δανία,
η οποία άφησε τις σπουδές της το 2014 και πήγε στο Ιράκ και στη Συρία για να πολεμήσει τους τζιχαντιστές.
Η Τζοάννα Παλανί, 23 ετών, δικάζεται στην Κοπεγχάγη επειδή πήγε στη Μέση Ανατολή και πολέμησε ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος.
Οι Αρχές της Δανίας έχουν ψηφίσει νόμο που απαγορεύει στους πολίτες της χώρας να εμπλέκονται σε ξένους πολέμους ως εθελοντές.
Αν κι αυτός ο νόμος έγινε για να αποτρέψει μουσουλμάνους της Δανίας να ενταχθούν στο Ισλαμικό Κράτος, το κράτος της Δανίας συνέλαβε με αυτόν τον νόμο την Τζοάννα, που είναι φοιτήτρια φιλοσοφίας, επειδή πήγε στην πατρίδα της (είναι κουρδικής καταγωγής από το Ιράν) να πολεμήσει ενάντια στους τζιχαντιστές.
Ο παγκόσμιος Τύπος «κράζει» τη Δανία για τη στάση της απέναντι στην Τζοάννα, η οποία βρίσκεται αντιμέτωπη μέχρι και με δύο χρόνια φυλάκιση εάν κριθή ένοχη επειδή πολέμησε ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος.
Η Τζοάννα έγινε «διάσημη» τόσο στη Δανία όσο και παγκοσμίως επειδή είναι ένα όμορφο νεαρό και δροσερό κορίτσι που τα άφησε όλα για να πολεμήσει τους τρομοκράτες.
Έμεινε συνολικά ένα χρόνο στη Μέση Ανατολή και επέστρεψε το 2015.
Από τότε μέχρι σήμερα ζούσε κανονικά στην Κοπεγχάγη, μέχρι που η Δικαιοσύνη της Δανίας αποφάσισε να τη δικάσει.
«Πώς αποτελώ απειλή για τη Δανία και άλλες χώρες όταν υπήρξα στρατιώτης σε έναν επίσημο στρατό (Πεσμεργκά) που η ίδια η Δανία υποστηρίζει και εκπαιδεύει στον πόλεμο ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος;», είχε αναρωτηθεί ρητορικά με ανάρτησή της στο Facebook όταν οι Αρχές της Δανίας της κατέσχεσαν το διαβατήριο.
Πέρα όμως από τις ταλαιπωρίες που αντιμετωπίζει η 23χρονη φοιτήτρια με τις Αρχές της Δανίας, την επικήρυξε και το Ισλαμικό Κράτος.
Χρησιμοποιώντας τα δίκτυά του στα social media το Ισλαμικό Κράτος προσέφερε αμοιβή 1 εκ. δολάρια σε όποιον κόψει το κεφάλι της Τζοάννας.
Η Τζοάννα, που κατάγεται από το ιρανικό Κουρδιστάν, γεννήθηκε σε προσφυγικό στρατόπεδο στην πόλη Ραμάντι του Ιράκ κατά τη διάρκεια του πρώτου πολέμου του Κόλπου.
Οι γονείς της κατάφεραν και πήραν πολιτικό άσυλο στη Δανία όπου και μεγάλωσε ως παιδί.
Η Τζοάννα, που το λέει η ψυχή της, πολέμησε τόσο στις γραμμές των Κούρδων Πεσμεργκά του Ιράκ όσο και στις Μονάδες Προστασίας Γυναικών (YPJ) των Κούρδων της Συρίας.
Η δίκη της στη Δανία ξεκινά στις 20 Δεκεμβρίου.
tribune