Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2016

Οι ιμάμηδες κατάσκοποι της Τουρκίας

Οι ιμάμηδες κατάσκοποι της Τουρκίας - ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΑΦΙΔΑΣ
(Πηγή: 
http://www.ethnos.gr)
Ιμάμηδες, σε ρόλο κατασκόπων, περνούν από το μικροσκόπιο τα πολιτικά φρονήματα των πιστών, ξεχωρίζουν τους εν δυνάμει «ύποπτους» και στέλνουν τα στοιχεία (μαζί με φωτογραφίες)
 στον... σουλτάνο πίσω στην πατρίδα για να ξεκινήσει το έργο της εκκαθάρισης.
Θα μπορούσε να είναι σενάριο σε «οθωμανικό» τηλεοπτικό δράμα. Είναι, ωστόσο, μέρος της σκληρής νεοοθωμανικής πραγματικότητας για χιλιάδες πολίτες τουρκικής καταγωγής σήμερα στην Ευρώπη.
Οπως γίνεται γνωστό μέσα από αποκαλύψεις στον τουρκικό Τύπο, η Αγκυρα έχει στήσει και χρηματοδοτεί ένα δίκτυο συλλογής πληροφοριών εκτός των συνόρων, που κατασκοπεύει και εκφοβίζει Ευρωπαίους πολίτες με ορμητήριο τα χιλιάδες τουρκικά τεμένη, διαδίδοντας παράλληλα τον λόγο... του Ερντογάν.
Η Διεύθυνση Θρησκευτικών Υποθέσεων (Diyanet), το ανώτατο δηλαδή κρατικό θρησκευτικό όργανο της Τουρκίας, συνέλεξε πληροφορίες για «αντιφρονούντες» σε συνολικά 38 χώρες «αξιοποιώντας» ως κατασκόπους ιμάμηδες και λοιπούς θρησκευτικούς λειτουργούς. Με βάση το εν λόγω υλικό, εν συνεχεία συνέταξε περί τις 50 εκθέσεις τις οποίες παρέδωσε στην αρμόδια επιτροπή της τουρκικής εθνοσυνέλευσης για το πραξικόπημα.
Ηδη από τα τέλη του περασμένου Αυγούστου, γερμανικά δημοσιεύματα υποστήριζαν ότι οι μυστικές υπηρεσίες της Τουρκίας (ΜΙΤ) έχουν περί τους 6.000 πληροφοριοδότες μόνο στη Γερμανία, στην οποία λειτουργούν και περίπου 2.000 τουρκικά τεμένη.
Στο στόχαστρο
Οπως αποδεικνύεται ωστόσο, το δίκτυο της τουρκικής κατασκοπείας έχει πια προσλάβει πανευρωπαϊκές διαστάσεις. Ιμάμηδες υπό τις διαταγές της Diyanet εμφανίζονται να έχουν κατασκοπεύσει πολίτες στη μισή ΕΕ: σε Γερμανία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Δανία, Εσθονία, Φινλανδία, Ολλανδία, Βρετανία, Σουηδία, Ελβετία, Ιταλία, Νορβηγία, Πολωνία, Ρουμανία κ.α.
Γιουσούφ Ακάρ  Ακόλουθος της τουρκικής πρεσβείας στην Ολλανδία και πρόεδρος του ολλανδικού παραρτήματος της Diyanet, ο 49χρονος παραδέχτηκε ότι έχει καταγράψει και στείλει στην Αγκυρα... δεδομένα πλήθ
Γιουσούφ Ακάρ  
Ακόλουθος της τουρκικής πρεσβείας στην Ολλανδία και πρόεδρος του ολλανδικού παραρτήματος της Diyanet, ο 49χρονος παραδέχτηκε ότι έχει καταγράψει και στείλει στην Αγκυρα... δεδομένα πλήθους Ολλανδών «γκιουλενιστών»

Στο στόχαστρό τους μπαίνουν κυρίως άτομα τουρκικής καταγωγής τα οποία οι ίδιοι εκτιμούν ότι μπορεί να είναι φιλικά προσκείμενα σε «γκιουλενιστές» ή άλλους «εχθρούς» του Ερντογάν. Μετά την πρώτη «αναγνώριση», έρχεται η ώρα του εκφοβισμού με τους «ύποπτους» να γίνονται στόχος απειλών και επιθέσεων από άλλους πρόθυμους φίλους του τουρκικού καθεστώτος. Συνολικά εκατοντάδες τέτοια περιστατικά έχουν καταγραφεί κυρίως σε Γερμανία και Ολλανδία.
Ειδικά στην Ολλανδία, το θέμα πήρε διαστάσεις προ ημερών, όταν ο 49χρονος διπλωμάτης Γιουσούφ Ακάρ, ακόλουθος της εκεί τουρκικής πρεσβείας και πρόεδρος του ολλανδικού παραρτήματος της Diyanet, βγήκε ανοιχτά μέσα από τις σελίδες του Τύπου («De Telegraaf») και ανακοίνωσε ότι έχει καταγράψει και στείλει φακελωμένα πίσω στην Αγκυρα... τα προσωπικά δεδομένα πλήθους Ολλανδών «γκιουλενιστών». Αντιδρώντας, ο Ολλανδός ΥΠΕΞ κάλεσε χθες τον Τούρκο πρέσβη για εξηγήσεις.
Προκαλεί την Ευρώπη ο «σουλτάνος»
Αλλεργικός στην κριτική από όπου κι προέρχεται, ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν προκαλεί την Ευρώπη όχι μόνο με νέες προσφυγικές ροές αλλά και εκ των έσω, κατασκοπεύοντας και εκφοβίζοντας Ευρωπαίους πολίτες σε ευρωπαϊκό έδαφος. Το φαινόμενο είναι εντονότερο σε χώρες με πολυπληθείς τουρκικές κοινότητες όπως η Γερμανία (με τους 3 εκατ. Τούρκους) και η Ολλανδία (με τους 500.000).

http://ed-mysterious.blogspot.gr/2016/12/blog-post_57.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed:+blogspot/OmnnM+(%CE%9C%CE%A5%CE%A3%CE%A4%CE%97%CE%A1%CE%99%CE%91+%CE%9F%CE%9C%CE%91%CE%94%CE%91)