Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016

Το U.S Navy επιστρέφει σε επίπεδα ψυχρού πολέμου!

Παρά την εκλογή Τραμπ, και την μείωση των εξοπλιστικών προγραμμάτων, το αμερικάνικο ναυτικό, το ισχυρότερο πολεμικό ναυτικό στον κόσμο,
ανακοίνωσε οτι στόχος του είναι να επεκτείνει τον στόλο του.
Αυτή την στιγμή το αμερικάνικο ναυτικό έχει δύναμη 308 πλοίων. Στόχος είναι ο αριθμός των πλοίων να φτάσει τα 355 πλοία, νούμερο που δεν έχει πιάσει απο την δεκαετία το 1980!
Το FSA υπολογίζει οτι χρειάζεται ένα ακόμα αεροπλανοφόρο, 18 νέα υποβρύχια, 4 αμφίβια πλοία, 3 πλοία εκστρατευτικής υποστήριξης, και 5 ακόμα πλοία υποστήριξης. Στόχος είναι επίσης να αποκτήσει 52 πολεμικά πλοία μικρής επιφανείας, κάτι εντελώς αντίθετο απο αυτό που ο νέος υπουργός άμυνας των ΗΠΑ σκεφτόταν, δηλαδή να βάλει σαν όριο τα 40! 
Το FSA πιθανότατα θα ζητήσει και την αύξηση τον F/A-18 Super Hornet στον επόμενο προϋπολογισμό, αλλά και την αύξηση του προσωπικού. Συγκεκριμένα το αμερικάνικο ναυτικό έχει ανάγκη απο 340.000 έως 350.000 ανθρώπινου δυναμικού και αυτή τη στιγμή μετράει 324.000 ένστολους.
Εκπρόσωπος του Ναυτικού, σε δήλωσή του , σημείωσε ότι, «συμπληρωματικές μελέτες θα χρειαστούν για την αντιμετώπιση του αριθμού του προσωπικού που απαιτείται για την αύξηση του μεγέθους δύναμης."
Η προτεινόμενη επέκταση του στόλου είναι σίγουρα μια κίνηση με στόχο τη Ρωσία και την Κίνα, των οποίων οι ναυτικές δραστηριότητες έχουν αυξηθεί δραματικά τα τελευταία χρόνια. Αρχικά ο εκσυγχρονισμός του ρωσικού στόλου με νέα υποβρύχια και θανατηφόρα μικρά πολεμικά πλοία οπλισμένα με πυραύλους κρούσης μεγάλου βεληνεκούς, καθώς και το αεροπλανοφόρο που υποστηρίζει τα στρατεύματα εδάφους στη Συρία δημιουργεί "ανησυχία".
Στον Ειρηνικό, η Κίνα δημιουργεί ένα πολύ βελτιωμένο και σύγχρονο Ναυτικό, και οι ΗΠΑ επιδιώκουν να δημιουργήσουν εγγυήσεις για την σταθερότητα του Ειρηνικού.