Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2016

Η Παλαιστινιακή Αρχή θα μηνύσει το Ισραήλ στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο

Η Παλαιστινιακή Αρχή μετά την έγκριση του ψηφίσματος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, που καταδικάζει τις ισραηλινές κατασκευές στην Ιουδαία και τη Σαμάρεια, έχει πρόθεση να καταθέσει αγωγή στο Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης,
εναντίον  της κατασκευής των εβραϊκών οικισμών στην ‘Πράσινη Γραμμή’.
Ένας από τους ηγέτες των Παλαιστινίων, Σαέμπ Ερεκάτ, αποκάλεσε το ψήφισμα ‘ιστορικό’, σημειώνοντας ότι αυτό είναι το πιο σημαντικό έγγραφο που εγκρίθηκε από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, σχετικά με την ισραηλινο-παλαιστινιακή διένεξη. 
Στην ψηφοφορία 14 μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας υποστήριξαν το ψήφισμα, το οποίο αποτελεί καταδίκη του Ισραήλ. Οι Ηνωμένες Πολιτείες απείχαν από αυτό.Μετά την ψηφοφορία, ο πρέσβης των ΗΠΑ στο Συμβούλιο Ασφαλείας δήλωσε ότι οι οικισμοί αποτελούν εμπόδιο για την ειρήνη μεταξύ των Ισραηλινών και των Παλαιστινίων.
Ο πρέσβης αναφέρθηκε στο γεγονός ότι το σύνολο της κυβέρνησης των ΗΠΑ, αντιτίθεται σταθερά στις εποικιστικές δραστηριότητες του Ισραήλ,  και η τρέχουσα πολιτική του Μπαράκ Ομπάμα δεν είναι κάτι το καινούργιο, όπως σημειώνει το ισραηλινό δημοσίευμα.



--