Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2016

Οπαδός του Ερντογάν ο δολοφόνος του Ρώσου πρέσβη στην Άγκυρα (φωτο)

Μεβλούτ Μερτ Αλτιντάς (Mevlüt Mert Altıntaş), ο νεαρός Τούρκος αστυνομικός που δολοφόνησε τον Ρώσο Πρέσβη στην Άγκυρα Αντρέι Καρλόφ (Andrei Karlov), ήταν υπερήφανος οπαδός του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και μέλος του ισλαμιστικού Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP).
Φωτογραφία που διέρρευσε από μιντιακούς ακτιβιστές στο διαδίκτυο δείχνει τον Αλτιντάς, σε νεώτερη ηλικία και με εφηβικό μούσι, να ποζάρει ανάμεσα σε άλλους νεολαίους του κόμματος AKP μπροστά από το σύμβολο του κόμματος (λάμπα) και κάτω από τα πορτρέτα Ερντογάν και Νταβούτογλου.
Ο 22χρονος αστυνομικός και ισλαμιστής πυροβόλησε πισώπλατα τον Ρώσο Πρέσβη και στη συνέχεια φώναξε: «Αλλαχού Ακμπάρ (ο Θεός είναι μεγάλος). Μην ξεχνάτε τη Συρία, μην ξεχνάτε το Χαλέπι. Όσο οι άνθρωποι εκεί δεν θα είναι ασφαλείς, ούτε εσείς θα είστε ασφαλείς».
Μιντιακοί ακτιβιστές στο Twitter σχολιάζουν ότι αυτά είναι τα αποτελέσματα προσλήψεων νεαρών ισλαμιστών στην Αστυνομία, η οποία έχει μεταλλαχτεί σε πιστό ισλαμιστικό ένοπλο σώμα στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και στο χαλιφάτο του.
Σύμφωνα με τον Τούρκο αντικαθεστωτικό δημοσιογράφο Αμπντουλάχ Μποζκούρτ, ο Αλτιντάς εντάχθηκε στην Αστυνομία το 2014 και φαίνεται ότι διατηρούσε σχέσεις με το παρακλάδι της Αλ Κάιντα στη Συρία, το Μέτωπο Αλ Νούσρα.
Υπενθυμίζουμε ότι στο παρελθόν ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε δηλώσει ότι δεν πρέπει να θεωρούμε την Αλ Νούσρα (δηλ. την Αλ Κάιντα) τρομοκρατική οργάνωση γιατί μάχεται ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος.
tribune