Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016

Δαμασκός: Χρησιμοποίησαν 9χρονο κοριτσάκι ως ανθρώπινη βόμβα σε αστυνομικό τμήμα!

Είναι η πρώτη φορά στη Συρία που χρησιμοποιείται ένα παιδί για την διάπραξη επίθεσης αυτοκτονίας με ζώνη εκρηκτικών - Τρεις τραυματίες. Μία έκρηξη συγκλόνισε σήμερα ένα αστυνομικό τμήμα στη Δαμασκό, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τριών αστυνομικών.

Η επίθεση σημειώθηκε, όταν τα εκρηκτικά, με τα οποία ήταν ζωσμένο ένα κορίτσι ηλικίας 7-9 ετών, πυροδοτήθηκαν από απόσταση, όπως έγραψαν συριακά ΜΜΕ.

Πράγματι, το σοκαριστικό της υπόθεσης είναι ότι, όπως μετέδωσε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο της Συρίας, ένα μικρό κορίτσι, ηλικίας περίπου 9 ετών, ήταν η βομβίστρια αυτοκτονίας, ενώ ο φιλοκυβερνητική εφημερίδα al-Watan έγραψε από την πλευρά της ότι το παιδί ήταν ηλικίας 7 ετών. «Ένα κορίτσι 7 ετών εισήλθε στο αστυνομικό τμήμα στη συνοικία Μιντάν στη Δαμασκό, φορώντας μια ζώνη με εκρηκτικά, η οποία πυροδοτήθηκε από απόσταση» σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της αστυνομικής έρευνας, αναφέρθηκε συγκεκριμένα στη σελίδα της εφημερίδας στο Facebook.

Το κρατικό ειδησεογραφικό τηλεοπτικό δίκτυο Ikhbariya πρόβαλε εικόνες, τις οποίες είχε επεξεργαστεί τεχνικά, στις οποίες απεικονίζεται κάτι που μοιάζει με το κεφάλι του κοριτσιού σε μία κουβέρτα, όπως επίσης πλάνα από την καταστροφή που προκάλεσε η έκρηξη στο εσωτερικό του αστυνομικού τμήματος.

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA, επικαλούμενο μια πηγή από την αστυνομία της Δαμασκού, μετέδωσε νωρίτερα ότι σημειώθηκε έκρηξη εντός του αστυνομικού τμήματος.

Αυτόπτης μάρτυρας στο σημείο της έκρηξης είπε στο διεθνές πρακτορείο ειδήσεων Reuters ότι ένα μικρό κορίτσι εισήλθε στο αστυνομικό τμήμα και ζήτησε να πάει στην τουαλέτα. Ακολούθησε η αιματηρή έκρηξη.

Το παιδί είπε στους αστυνομικούς ότι είχε χαθεί, σύμφωνα με την al-Watan.

Είναι η πρώτη φορά στη Συρία που χρησιμοποιείται ένα παιδί για την διάπραξη επίθεσης αυτοκτονίας με ζώνη εκρηκτικών.
 
protothema