Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016

Θρίλερ με τον "17χρονο" Αφγανό - "Είναι το ίδιο πρόσωπο"

- "Τρέχουν" οι εξελίξεις στην υπόθεση του Αφγανού που φέρεται να βρίσκεται πίσω από δύο φρικτές επιθέσεις
- Κατηγορείται για την άγρια δολοφονία της 19χρονης φοιτήτριας Μαρία Λαντενμπέργκερ στο Φράιμπουργκ

- Προσπαθούν να εξακριβώσουν αν είναι ο ίδιος που το 2013 είχε καταδικαστεί στην Ελλάδα για επίθεση εναντίον μιας 20χρονης κοπέλας στην Κέρκυρα!
- Η δικηγόρος που τον υπερασπίστηκε το 2013 μίλησε στον Νίκο Ευαγγελάτο και δήλωσε πως φαίνεται να είναι ο ίδιος άνθρωπος
- Ο οργή της Γερμανίας και η ανταλλαγή πληροφοριών με τις ελληνικές Αρχές για την ταυτοποίηση

Και ξαφνικά... ένταση μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας για μια υπόθεση πραγματικά περίεργη. Το 2013, ένας 17χρονος -κατά δήλωσή του- Αφγανός, είχε επιτεθεί εναντίον μιας 20χρονης κοπέλας στην Κέρκυρα, της είχε αρπάξει την τσάντα και την είχε πετάξει από έναν γκρεμό.
Ο δράστης συνελήφθη και του επεβλήθη ποινή κάθειρξης 10 ετών, ωστόσο αποφυλακίστηκε μετά το πέρας των 2/5 της ποινής του, εκμεταλλευόμενος τον νόμο Παρασκευόπουλου. Κι εδώ αρχίζει το μπέρδεμα, αφού οι γερμανικές Αρχές υποστηρίζουν πως ο ίδιος άνθρωπος είναι ο δράστης της άγριας δολοφονίας της 19χρονης φοιτήτριας Μαρία Λαντενμπέργκερ στο Φράιμπουργκ πριν λίγες εβδομάδες!
Τι λέει η πρώην δικηγόρος του
Η Μαρία - Ελένη Νικοπούλου, πρώην δικηγόρος του Αφγανού, μίλησε στον Νίκο Ευαγγελάτο και την τηλεοπτική εκπομπή Live News, του Etv και τόνισε πως ο δράστης είχε ζητήσει πραγματογνωμοσύνη για να αποδείξει πως ήταν όντως ανήλικος.
Στη συνέχεια η κυρία Νικοπούλου ρωτήθηκε αν πιστεύει πως ο -τότε- πελάτης της, είναι όντως ο ίδιος άνθρωπος με τον δράστη του εγκλήματος στο Φράιμπουργκ, για να απαντήσει: "Αναμένοντας φυσικά σε κάθε περίπτωση να ζητήσει επισήμως η γερμανική Δικαιοσύνη την ταυτοποίηση, όπως προβλέπεται, εγώ με βάση τις φωτογραφίες που έχω δει ότι ο ίδιος είχε αναρτήσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μπορώ να επιβεβαιώσω, φυσικά έχοντας την επιφύλαξη που πρέπει να έχουμε, ότι το πρόσωπο είναι το ίδιο".
Ερωτηθείσα, μάλιστα, σχετικά με το τί άνθρωπος είναι, η πρώην δικηγόρος του τόνισε πως "εγώ σε κάθε περίπτωση τον αντιμετώπισα προτίστως ως ανήλικο, δηλαδή ως παιδί. Δεύτερον παρουσιάστηκε συντετριμμένος. Ήταν και από τις πρώτες του δηλώσεις, ότι εάν μπορούσε να γυρίσει το χρόνο πίσω δεν θα επιχειρούσε την επίθεση αυτή στην φοιτήτρια και μάλιστα είχε αναφέρει ότι ο ίδιος δεν θα μπορούσε να φανταστεί ότι κάτι τέτοιο θα λάμβανε χώρα εναντίον των αδελφών του, γιατί έχει κι αυτός αδελφές".
Για να συνεχίσει: "Μπορώ να πω ότι γενικά ήταν ένα πρόσωπο ουδέτερο. Δεν είχε ούτε αμηχανία, ήταν ένα παιδί", ενώ διευκρίνισε πως παρέμεινε στη φυλακή όσο προέβλεπε ο νόμος και υπερασπίστηκε την ελληνική Δικαιοσύνη, λέγοντας πως "αντιπροσώπευσε πλήρως, σε όλα της τα στάδια το κράτος Δικαίου".
Δείτε το βίντεο

 
Ανταλλάζουν πληροφορίες
Πηγές του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρουν ότι "από τα πρώτα στοιχεία που μας έχουν σταλεί φαίνεται ότι υπάρχει ταυτοποίηση", ωστόσο ορισμένα από τα στοιχεία, όπως η ηλικία και ο τόπος καταγωγής διαφοροποιούνται από αυτά που έχουν στα χέρια τους οι ελληνικές Αρχές.
"Μόνο με την φωτογραφία που έχουν στείλει δεν μπορούμε να απαντήσουμε με βεβαιότητα", λένε χαρακτηριστικά οι ίδιες πηγές, ενώ ακόμη σημειώνουν πως έχουν ζητηθεί αποτυπώματα και γενετικό υλικό.
Η επίθεση στην Κέρκυρα και η αποφυλάκιση
Οι πληροφορίες του newsit.gr αναφέρουν πως ο δράστης όντως συνελήφθη το 2013 για απόπειρα ανθρωποκτονίας και κλοπής. Δικάστηκε από δικαστήριο ανηλίκων, του επιβλήθηκε κάθειρξη 10 ετών και μεταφέρθηκε στις φυλακές Αυλώνας.
Εκεί παρακολούθησε μαθήματα δημοτικού και πρώτης γυμνασίου. Έχοντας εκτίσει τα 2/5 της ποινής του κι έχοντας 581 ημερομίσθια, αποφυλακίστηκε μετά από δύο χρόνια κάνοντας χρήση των ευνοϊκών διατάξεων που είχαν ψηφιστεί από τον Χαράλαμπο Αθανασίου και ανανεώθηκε από τον Νίκο Παρασκευόπουλο.
Είχε δηλώσει μόνινμη κατοικία στην Αχαρνών και παρουσιάζονταν κάθε 31 του μήνα στο Α.Τ. του Αγίου Παντελεήμονα. Στις 31/12 του 2015 δεν εμφανίστηκε κι έτσι το Α.Τ. ενημέρωσε τον εισαγγελέα. Στις 4/3 του 2016 ανακλήθηκε η απόφαση για την αποφυλάκισή του. Κινήθηκαν οι απαραίτητες διαδικασίες για να συλληφθεί αλλά είχε εξαφανιστεί...
Το χρονικό
Σάλος ξέσπασε στην Γερμανία για την υπόθεση του νεαρού αφγανού ο οποίος έχει συλληφθεί για την δολοφονία της 19χρονης φοιτήτριας Μαρία Λαντενμπέργκερ στο Φράιμπουργκ. Η οργή είναι μεγάλη κυρίως εναντίον της Ελλάδας αφού σύμφωνα με δημοσιεύματα πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο το οποίο είχε καταδικαστεί στην χώρα μας πριν από 2 χρόνια για επίθεση εναντίον μιας 20χρονης κοπέλας στην Κέρκυρα το 2013!
Όπως αναφέρουν τα γερμανικά ΜΜΕ, ο 17χρονος - κατά τους ισχυρισμούς του - αφγανός ο οποίος έχει συλληφθεί για τον βιασμό και την δολοφονία της 19χρονης Μαρίας Λαντενμπέργκερ, όταν είχε συλληφθεί στην Ελλάδα πριν από τρία χρόνια είχε δηλώσει και τότε ότι είναι ανήλικος προφανώς για να δείξουν επιείκεια οι αρχές.
Ο Χουσεϊν Κ. είχε επιτεθεί εναντίον 20χρονης στην Κέρκυρα, της είχε αρπάξει την τσάντα και την είχε πετάξει από έναν γκρεμό.
Ο νεαρός, είχε φτάσει στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Κέκρυρα στο τέλος του Μαϊου του 2013 και τότε είχε κάνει και την επίθεση στην 20χρονη. Η δίκη του είχε γίνει τον Φεβρουάριο του 2014 και η γερμναική Die Welt αναρωτιέται γιατί ενω του είχε επιβληθεί 10ετης κάθειρξη, τελικά αφέθηκε ελεύθερος. Μάλιστα αφήνει υπόνοιες ότι σκοπίμως του επέτρεψαν να φύγει από την Ελλάδα και να ταξιδέψει στην Γερμανία.
Τότε, ο νεαρός αφγανός έλεγε ότι είναι 17 ετών και σήμερα ισχυρίζεται το ίδιο αν και έχουν περάσει τρία ολόκληρα χρόνια.
Το γερμανικό περιοδικό Stern, αναφέρει ότι δυο αλλοδαποί οι οποίοι έχουν κάνει αιτήσεις για άσυλο στην Γερμανία ισχυρίζονται ότι ο νεαρός αφγανός είναι εκείνος που έκανε και την επίθεση εναντίον της 20χρονης στην Κέρκυρα και μάλιστα έδειξαν στους συντάκτες του περιοδικού φωτογραφίες οι οποίες το αποδεικνύουν αφού δείχνουν έναν τατουάζ στο σώμα του.
Αναφέρει επίσης ότι οι γερμανικές αρχές συνεργάζονται με τις ελληνικές για να διαπιστωθεί αν όντως μιλάμε για το ίδιο πρόσωπο.
Ο βιασμός και η δολοφονία της 19χρονης φοιτήτριας έχει ξεσηκώσει θύελλα διαμαρτυριών στην Γερμανία αφού αμφισβητείται η πολιτική που ακολουθεί η Μέρκελ στο προσφυγικό. Η 19χρονη φοιτήτρια Ιατρικής κόρη αξιωματούχου της ΕΕ εργαζόταν ως εθελόντρια σε ένα χώρο που φιλοξενούσε πρόσφυγες στο Φράιμπουργκ.
Όπως αποκαλύφθηκε ο πατέρας της στην κηδεία της κόρης του μάζεψε χρήματα για να βοηθήσει τους πρόσφυγες και αυτό έκανε ακόμα πιο δραματική την υπόθεση.
Το θέμα απασχόλησε πολύ την γερμανική κοινή γνώμη αφού κατηγορήθηκε η δημόσια τηλεόραση ARD ότι προσπάθησε να το υποβαθμίσει...
Ρεπορτάζ: Θεοδόσης Πάνου
http://www.newsit.gr/ellada/THriler-me-ton-17xrono-Afgano-Einai-to-idio-prosopo/684769