Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016

Φιλότουρκος τζιχαντιστής του FSA ο «πρόσφυγας» που βασάνιζε τον 3χρονο στη Χίο

Σύμφωνα με αραβικά Μέσα Ενημέρωσης και μιντιακούς ακτιβιστές στο Twitter, ο 31χρονος «πρόσφυγας» που συνελήφθη στη Χίο από τις ελληνικές Αρχές
για την κακοποίηση του ανηλίκου γιου του ονομάζεται Ουσάμα Αμπντ Αλ Φατάχ Αμποούντ και το παιδί ονομάζεται Αμπντ Αλ Φατάχ Αμποούντ.
Ο 31χρονος έδερνε το παιδί για να εκβιάσει τη σύζυγό του να του δώσει χρήματα.
Ο ίδιος είναι φιλότουρκος τζιχαντιστής του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA) και μεγάλος θαυμαστής του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Μιντιακοί ακτιβιστές εντόπισαν το προφίλ του στο Facebook, το οποίο είναι γεμάτο φωτογραφίες της σημαίας του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA) και του «πολυχρονεμένου» Τούρκου σουλτάνου.
Ο 31χρονος Σύρος συνελήφθη μετά τη δημοσιοποίηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μιας σειράς από βίντεο που τον δείχνουν να κακοποιεί τον τρίχρονο γιο του στον καταυλισμό της Σούδας στη Χίο.
Το βίντεο, που έγινε αντιληπτό το πρωί της Τρίτης από εργαζομένους του δήμου Χίου στον καταυλισμό της Σούδας, δείχνει το παιδί να κακοποιείται από έναν άνδρα του οποίου το πρόσωπο δεν φαίνεται, μέσα σε ντουζιέρα του καταυλισμού.
Στο βίντεο που πιθανότατα τραβήχτηκε τη Δευτέρα, φαίνεται το παιδί να δέχεται χτυπήματα, να πέφτει και ξανασηκώνεται έως ότου κάποιος τρίτος σταματά το βασανισμό του.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων ο αρμόδιος για τον καταυλισμό αντιδήμαρχος Γιώργος Καραμανής, όταν πληροφορήθηκε το γεγονός μαζί και η οργάνωση «Χαμόγελο του παιδιού» προχώρησαν σε καταγγελία στην Αστυνομία.
Οι αστυνομικές Αρχές προχώρησαν στη συνέχεια στη σύλληψη του 31χρονου Σύρου τζιχαντιστή.
Ο ίδιος πάντως φέρεται να δηλώνει ότι η γυναίκα του είναι στην Τουρκία με ένα άλλο παιδί και ότι με το βίντεο ήθελε να την αναγκάσει να περάσει και αυτή στη Χίο.
Η γυναίκα του καταγγέλλει ότι την εκβίαζε για να της αποσπάσει χρήματα.
Στην υπόθεση, έχουν εμπλακεί τόσο η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία όσο και η ΕΥΠ.
Με εντολή της Εισαγγελίας της Χίου το παιδί παραδόθηκε σε μη κυβερνητική οργάνωση που δρα στη Χίο και περιθάλπει ανήλικους πρόσφυγες.