Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2016

Προβοκάτσιες απο μεριάς Τουρκίας

Διαψεύδει το υπουργείο Ναυτιλίας τα περί εμπλοκής στα Ίμια
Διαψεύδει με ανακοίνωσή του το υπουργείο Ναυτιλίας τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας και δημοσιεύθηκαν σε ξένα και ελληνικά διαδικτυακά μέσα,
 περί δήθεν εμπλοκής στην περιοχή των Ιμίων σκαφών της τουρκικής Ακτοφυλακής και απομάκρυνσης ελληνικών αλιευτικών σκαφών.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, τo υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής σε συνεργασία με τις αρμόδιες Αρχές θα συνεχίσουν να παρακολουθούν τη συγκεκριμένη περιοχή με μεγάλη προσοχή με γνώμονα την προάσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Ναυτιλίας έχει ως εξής:

«Ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα πληροφορίες, που είδαν το φως της δημοσιότητας σε ξένες ιστοσελίδες και αναπαράγονται από ελληνικά διαδικτυακά μέσα, περί δήθεν εμπλοκής στην περιοχή των Ιμίων με σκάφη της τουρκικής Ακτοφυλακής και περί απομάκρυνσης ελληνικών αλιευτικών σκαφών.       

»To Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής σε συνεργασία με τις αρμόδιες Αρχές θα συνεχίσουν να παρακολουθούν τη συγκεκριμένη περιοχή με μεγάλη προσοχή με γνώμονα την προάσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας».