Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2016

Eπιμένει ο πρόεδρος της Τσεχίας: Δεν θέλουμε μουσουλμάνους μετανάστες -Ανίκανη η ΕΕ

Την άρνησή του να δεχθεί η Τσεχία μουσουλμάνους μετανάστες, επανέλαβε ο πρόεδρος της Τσεχίας Μίλος Ζέμαν στο χριστουγεννιάτικο μήνυμά του που προβλήθηκε τη Δευτέρα.
Καταφέρθηκε δε και κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που σύμφωνα με τον ίδιο, είναι «ανίκανη και γραφειοκρατική».
«Το να υποδεχθούμε μουσουλμάνους μετανάστες, που θα είναι δύσκολο να ενσωματωθούν στην χώρα μας, θα σήμαινε ότι θα δημιουργούσαμε ένα φυτώριο (ικανό να οδηγήσει σε) ενδεχόμενες τρομοκρατικές ενέργειες» επισήμανε ο Ζέμαν στο μήνυμά του που προβλήθηκε από πολλά τηλεοπτικά δίκτυα της χώρας.
«Σχεδόν κανείς δεν αμφισβητεί πλέον σήμερα τη σχέση του μεταναστευτικού κύματος και των τρομοκρατικών επιθέσεων» πρόσθεσε ο επικεφαλής του τσεχικού κράτους, ο οποίος εξελέγη στις αρχές του 2013.
«Για αυτό ακριβώς αντιτίθεμαι στην ιδέα βάσει της οποίας θα ήταν καλό να φιλοξενήσουμε στην χώρα μας τα επόμενα δύο χρόνια περίπου 6.200 μετανάστες σε μια, όπως ονομάζεται, εθελοντική βάση, κάτι που είναι σχεδόν το ίδιο με τις υποχρεωτικές ποσοστώσεις» συμπλήρωσε.
Ο Μίλος Ζέμαν αντιθέτως τάχθηκε υπέρ της παροχής «βοήθειας στους μετανάστες στην χώρα καταγωγής τους ή σε γειτονικές χώρες», όπως επίσης για την παροχή βοήθειας στην Ιταλία και την Ελλάδα, χώρες που «βρίσκονται αντιμέτωπες με το μεταναστευτικό κύμα».
Ο Ζέμαν επίσης κατήγγειλε «την νυν διοίκηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης».
«Για το μεγαλύτερο μέρος του σφάλματος (του Brexit) φέρει την ευθύνη η νυν διοίκηση της ΕΕ που είναι απόλυτα ανίκανη και γραφειοκρατική, που ευθύνεται για την απομάκρυνση των πολιτών από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και δεν είναι καν ικανή να εκπληρώσει ένα τόσο θεμελιώδες καθήκον, που είναι δικό της, να προστατεύσει τα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ» κατέληξε ο πρόεδρος της Τσεχίας.


Πηγή: Eπιμένει ο πρόεδρος της Τσεχίας: Δεν θέλουμε μουσουλμάνους μετανάστες -Ανίκανη η ΕΕ | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/309533/epimenei-o-proedros-tis-tsehias-den-theloyme-moysoylmanoys-metanastes-anikani-i-ee#ixzz4U1D6XW4X