Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2016

Ούτε κατα την ναζιστική περίοδο η Γερμανία δεν είχε τόσο χρυσό

'Πνίγηκε' στο χρυσό η Γερμανία
Το απόθεμα χρυσού της Γερμανίας είναι το δεύτερο μεγαλύτερο του κόσμου.
«Φέραμε πίσω στη Γερμανία ξανά πολύ περισσότερο χρυσό το 2016 από ό,τι σχεδιαζόταν αρχικά. Πλέον, σχεδόν το μισό απόθεμα χρυσού βρίσκεται στη Γερμανία»,
 είπε ο Βάιντμαν στη Bild, σύμφωνα με την περίληψη άρθρου της εφημερίδας, το οποίο δημοσιεύεται σήμερα, που αναρτήθηκε χθες στον ιστότοπο της εφημερίδας.
Όταν ξέσπασε η κρίση στην ευρωζώνη, πολλοί Γερμανοί εκφράστηκαν υπέρ του επαναπατρισμού του αποθεματικού της Bundesbank σε χρυσό (3.381 τόνοι) και της φύλαξής του εντός της χώρας. Ορισμένοι μάλιστα είχαν αμφισβητήσει αν ο χρυσός υπάρχει πραγματικά ακόμη, εξωθώντας το ομοσπονδιακό κεντρικό πιστωτικό ίδρυμα να δημοσιοποιήσει μια μακροσκελή λίστα με τις λεπτομέρειες για το αποθεματικό του το 2015.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, εντός της Γερμανίας φυλάσσονται σήμερα περίπου 1.600 τόνοι χρυσού και η ποσότητα αυτή αναμένεται να αυξηθεί στους 1.700 τόνους ως το 2020.
Η Bundesbank θα «έχει ολοκληρώσει τη σχεδιαζόμενη μετακίνηση συντομότερα» του προβλεπόμενου, φέρεται να είπε ο Βάιντμαν στην εφημερίδα.