Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2017

Το Ισραήλ ετοιμάζεται για πόλεμο, υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, να μην χρειαστεί να αποδείξουμε την πλήρη δύναμη και τις ικανότητες των Ισραηλινών Δυνάμεων

Πιεσμένος πολιτικά από μία σειρά οικονομικών σκανδάλων που απειλούν ακόμα και την προσωπική του ελευθερία (στο Ισραήλ και οι πρωθυπουργοί πάνε φυλακή όταν κλέβουν το κράτος) ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου κλιμάκωσε σήμερα με απειλές και προειδοποιήσεις
 κατά της εξτρεμιστικής παλαιστινιακής οργάνωσης Χαμάς που ελέγχει την Γάζα, απειλώντας να καταφύγει σε «όλα τα μέσα για να υπερασπιστεί το Ισραήλ»​.
Η προειδοποίηση Νετανιάχου έρχεται σε μια χρονική συγκυρία που η πίεση στο εσωτερικό της χώρας απειλεί να τον εξοστρακίσει από την πρωθυπουργία.
Στην υπόθεση των γερμανικών υποβρυχίων Type 212 (σ.σ.: η γερμανική διαφθορά έχει τσακίσει δεκάδες κυβερνήσεις σε Ανατολή και Δύση, μεταξύ των οποίων και τρεις ελληνικές) έχουν συλληφθεί άτομα του στενού πρωθυπουργικού περιβάλλοντος όπως ο προσωπικός δικηγόρος του και ο πρώην προσωπάρχης του Μ.Νετανιάχου
Η σύζυγός του, Σάρα, την ίδια ώρα, κατηγορείται για δωροληψία. Πριν δύο εβδομάδες χιλιάδες Ισραηλινοί κατέβηκαν στους δρόμους του Τελ Αβίβ διαδηλώνοντας κατά της διαφθοράς με συνθήματα όπως «Ο Μπίμπι στη φυλακή».
Ο Νετανιάχου ελπίζει να στρέψουν την προσοχή τους αλλού.εν μέσω των σχεδόν καθημερινών διαδηλώσεων στα Παλαιστινιακά Εδάφη που πυροδότησε η απόφαση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ.
Από την 6η Δεκεμβρίου, όποτε και ο Τραμπ ανακοίνωσε την απόφαση της Ουάσινγκτον από τις συγκρούσεις Παλαιστινίων με ισραηλινές δυνάμεις στη Λωρίδα της Γάζας, που ελέγχει η Χαμάς και στη Δυτική Όχθη έχουν σκοτωθεί 12 Παλαιστίνιοι.
«Δεν θα επιτρέψουμε, ούτε θα ανεχτούμε καμία κλιμάκωση από τη Χαμάς, ή από άλλα τρομοκρατικά στοιχεία ενάντια στο κράτος του Ισραήλ», δήλωσε ο Νετανιάχου σε μια τελετή σε μια αεροπορική βάση, σύμφωνα με το γραφείο του.
«Θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα μέσα για να υπερασπιστούμε την κυριαρχία μας και την ασφάλεια Ισραηλινών πολιτών», διεμήνυσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός και είναι πλέον σαφές ότι δεν θα διστάσει να εισβάλλει στον Λίβανο ή στην Γάζα, προκειμένου, όχι μόνο να αντιμετωπίσει την Χεζμπολάχ και την Χαμάς, αλλά και να ενισχύσει την προσωπική του πολιτική θέση.
Να σημειώσουμε ότι απέτυχε παταγωδώς η προσπάθεια του Τελ Αβίβ να μην καταδικαστούν οι ΗΠΑ που αναγνώρισαν την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ: Μόνο επτά χώρες, εκ των οποίων οι πέντε είναι μικρά νησιά-αποικίες των ΗΠΑ, δεν καταδίκασαν την αμερικανική απόφαση, μια αποτυχία, όχι μόνο της αμερικανικής αλλά και της ισραηλινής διπλωματίας.
Στον επόμενο πόλεμο, το Ισραήλ θα αντιμετωπίσει ένα ενιαίο μέτωπο των συριακών δυνάμεων, της Χεζμπολάχ και του λιβανικού Στρατού, δήλωσε ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Avigdor Lieberman πριν μερικές εβδομάδας
Ο υπουργός πρόσθεσε ότι «Ο στρατός του Λιβάνου έχει χάσει την ανεξαρτησία του και έχει γίνει αναπόσπαστο μέρος του δικτύου της Χεζμπολάχ».
«Πρέπει να προετοιμαστούμε για κάθε πιθανό σενάριο και η νέα πραγματικότητα προετοιμάζει επίσης νέες προκλήσεις για εμάς»
Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ τόνισε περαιτέρω ότι «όποιος θέλει ειρήνη πρέπει να προετοιμαστεί για πόλεμο και ελπίζω ότι οι εχθροί μας από την άλλη πλευρά θα σκεφτούν προσεκτικά για κάθε βήμα κατά του Κράτους του Ισραήλ, έτσι ώστε να μην χρειαστεί να αποδείξουμε την πλήρη δύναμη και τις ικανότητες των Ισραηλινών Δυνάμεων».  
Ο ίδιος ανακοίνωσε την επιβολή της θανατικής ποινής εναντίον των Παλαιστινίων σε μια προσπάθεια να μπλοκάρει την επέκταση της αντίστασης των Παλαιστινίων στα σχέδια αυτά. 
Η προαναγγελία είχε γίνει τον Ιούλιο από τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου.
Τώρα ο υπουργός Άμυνας Αβιγκντόρ Λίμπερμαν δήλωσε πως το νομοσχέδιο που προβλέπει θανατική ποινή στους Παλαιστινίους θα υποβληθεί σε ψηφοφορία στο Κοινοβούλιο του Ισραήλ, Κνεσέτ.
Σχέδιο σύμφωνα με το οποίο στην επίθεση  του Ισραήλ στο Λίβανο και πολέμου με τη Χεζμπολάχ, ο πρώτος στόχος είναι η κατάληψη και κατοχή ικανού εδάφους του Λιβάνου στα νότια, με σκοπό την διασφάλιση της ασφαλείας των ισραηλινών πόλεων και χωριών για μεγάλο χρονικό διάστημα ήρθε στην δημοσιότητα πριν λίγες εβδομάδες.
Η 319η θωρακισμένη ταξιαρχία Mapatz , θα αποτελέσει την αιχμή της επίθεσης.
Τα στοιχεία για την ένοπλης δύναμη της Χεζμπολάχ ποικίλουν. Ανταποκρίσεις του ιρανικού FARS από τον Οκτώβριο του 2016 τόνιζαν ότι η ένοπλη δύναμη της Χεζμπολάχ ανέρχεται σε τουλάχιστον 65.000 στρατιώτες, συμπεριλαμβανομένων και των εφέδρων. 
Από αυτούς, 21.000 είναι επαγγελματίες στρατιώτες με συνεχή εκπαίδευση. 
Σήμερα τουλάχιστον 5-8 χιλιάδες στρατιώτες της Χεζμπολάχ πολεμούν ακόμα στη Συρία. 
Οι στρατιωτικές περιφέρειες είναι οι ακόλουθες:
- Κοιλάδα Μπεκάα (Βekaa Valley: Οι αρμοδιότητες του περιφερειακού διοικητή περιλαμβάνουν τον έλεγχο των αποστολών όπλων από το Ιράν μέσω της Συρίας για το στρατόπεδο "Sheikh Abdallah" που τελεί υπό κοινή διακυβέρνηση της Χεζμπολάχ και του συριακού στρατού.
Οι δυνάμεις αυτής της περιοχής αποτελούνται από τουλάχιστον 7 τάγματα πεζικού με 252 άτομα το καθένα.
Τρία από αυτά είναι μηχανοκίνητα.
- Νότια Βηρυτός: Σύμφωνα με διάφορες πηγές, σε αυτήν την περιοχή βρίσκονται τουλάχιστον δύο τάγματα 252 στρατιωτών το καθένα, ένα από τα οποία είναι μηχανοκίνητο.
- Νότιος Λίβανος: Μετά τη συνθήκη του Τάιφ του 1989, οι σχηματισμοί της Χεζμπολάχ αναδιοργανώθηκαν και τέθηκαν υπό ενιαία διοίκηση. Ο σημερινός διοικητής είναι υπεύθυνος για στρατιωτικούς και ειδικούς σχηματισμούς ασφαλείας της Χεζμπολάχ και μπορεί επίσης να διοικεί μονάδες του Στρατού του Λιβάνου στο Νότιο Λίβανο. 
Αυτή η περιοχή περιλαμβάνει τουλάχιστον 7 τάγματα 252  στρατιωτών το καθένα, πέντε από τα οποία είναι μηχανοκίνητα. Επιπλέον, πρέπει να σημειωθεί ότι το Νοέμβριο του 2016, κοντά στην πόλη του Al-Quiseir (επαρχία Homs, Συρία), πραγματοποιήθηκε επιθεώρηση του εξοπλισμού της Χεζμπολάχ. 
Οι διάφορες φωτογραφίες από την επιθεώρηση έδειξαν άρματα τύπου T-55, T-62 και T-72, οχήματα μεταφοράς προσωπικού BMP-1 και -2, οπλοπολυβόλα, ΤΟΜΠ M113 APC, βαριά πολυβόλα 14,5mm και πυροβόλα ZSU-57-2 SPAA. 
Το μεγαλύτερο μέρος αυτού του εξοπλισμού προέρχεται προφανώς από το λιβανέζικο Στρατό και το Ιράν.
http://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/diethnis-asfaleia/656511_israil-zestainei-tis-mihanes-ton-armaton-klimakonei-o