Παρασκευή 15 Απριλίου 2022

The New York Times:Το Πεντάγωνο εκπαιδεύει στις ΗΠΑ Ουκρανούς στρατιώτες στη χρήση οπλισμένων drone εναντίον των ρωσικών δυνάμεων.


Με την κυβέρνηση Μπάιντεν να στέλνει δεκάδες οπλισμένα μη επανδρωμένα αεροσκάφη στην Ουκρανία, το Πεντάγωνο εκπαιδεύει Ουκρανούς στρατιώτες στις Ηνωμένες Πολιτείες, να χρησιμοποιήσουν τα όπλα και να επιτεθούν σε ρωσικά άρματα μάχης και άλλα τεθωρακισμένα οχήματα.

The Pentagon trains Ukrainian soldiers to use armed drones against Russian forces1

The Pentagon trains Ukrainian soldiers to use armed drones against Russian forces

Ο υπουργός Άμυνας Lloyd J. Austin III αποκάλυψε την εκπαίδευση για πρώτη φορά στην κατάθεση της Βουλής στις 5 Απρ. 2022. Αξιωματούχοι του Πενταγώνου πρόσφεραν περισσότερες λεπτομέρειες την επομένη σχετικά με αυτό που ο στρατός αποκαλεί τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη Switchblade και πώς αξιωματούχοι των ΗΠΑ δίνουν οδηγίες σε ένα κλιμάκιο ουκρανικών στρατευμάτων να τα χρησιμοποιήσει στο πεδίο της μάχης.


Το Πεντάγωνο ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα ότι έστελνε 100 drone Switchblade στην Ουκρανία ως μέρος ενός πακέτου στρατιωτικής βοήθειας 800 εκατομμυρίων δολαρίων στην Ουκρανία. Περισσότερα είναι καθ’ οδόν. Στρατιωτικοί αξιωματούχοι αποκαλούν το όπλο, το οποίο μεταφέρεται σε ένα σακίδιο, «καμικάζι drone», επειδή μπορεί να πετάξει απευθείας σε ένα τανκ ή μια ομάδα στρατευμάτων και καταστρέφεται όταν χτυπήσει τον στόχο και εκραγεί.


Μεγαλύτερα οπλισμένα μη επανδρωμένα αεροσκάφη, όπως τα αμερικανικά Predators ή τα Reaper, θα ήταν δύσκολο για τους Ουκρανούς να τα πετάξουν και θα καταστρέφονταν εύκολα από τα ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη. Ωστόσο, αξιωματούχοι του Πενταγώνου δήλωσαν ότι τα μικρά, φορητά drones καμικάζι θα μπορούσαν να αποδειχθούν ένα πιο οικονομικό και άπιαστο όπλο κατά των ρωσικών θωρακισμένων νηοπομπών.


Όταν οι αξιωματούχοι του Πενταγώνου συνειδητοποίησαν ότι περίπου δώδεκα Ουκρανοί στρατιώτες, είχαν φτάσει στις Ηνωμένες Πολιτείες για μια εκπαιδευτική αποστολή που είχε προγραμματιστεί πολύ πριν από την εισβολή του Φεβρουαρίου, αποφάσισαν να δώσουν στα στρατεύματα μια γρήγορη εκπαίδευση για τη χρήση των δολοφονικών drones.


«Εκμεταλλευτήκαμε την ευκαιρία, έχοντας τους ακόμα στη χώρα, για να τους δώσουμε εκπαίδευση για μερικές ημέρες στο Switchblade drone», δήλωσε την ο Τζον Φ. Κίρμπι, ο επικεφαλής εκπρόσωπος του Πενταγώνου. Ο κ. Kirby είπε ότι οι Ουκρανοί δεν χρησιμοποιούσαν συνήθως αυτό το όπλο, αλλά σημείωσε ότι είναι εύκολο να το μάθεις.


«Ένα άτομο θα μπορούσε να εκπαιδευτεί κατάλληλα για το πώς να χρησιμοποιεί το drone Switchblade σε περίπου δύο ημέρες», είπε.

Οι Ουκρανοί στρατιώτες ολοκληρώνουν την αυτοσχέδια εκπαίδευσή τους με drone σε μια στρατιωτική βάση στις νότιες Ηνωμένες Πολιτείες, την οποία οι αξιωματούχοι δεν θα προσδιορίσουν για λόγους ασφαλείας. Μέχρι να φτάσουν πίσω στο σπίτι τις επόμενες ημέρες, είπαν αξιωματούχοι, τα Switchblades drone θα τους περιμένουν.

nytimes

https://www.olympia.gr/1473401/diethni/the-new-york-times-to-pentagono-ekpaideyei-stis-ipa-oykranoys-stratiotes-sti-chrisi-oplismenon-drone-enantion-ton-rosikon-dynameon/