Κυριακή 24 Απριλίου 2022

Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας: στην περιοχή της Οδησσού, καταστράφηκε ένας τερματικός σταθμός με όπλα που παραλήφθηκαν από τις ΗΠΑ και την ΕΕ


 Το χτύπημα πραγματοποιήθηκε με πυραύλους υψηλής ακρίβειας μεγάλου βεληνεκούς των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων, πρόσθεσε το υπουργείο Άμυνας.

Κατά τη διάρκεια ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία, οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις απενεργοποίησαν ένα τερματικό υλικοτεχνικής υποστήριξης σε στρατιωτικό αεροδρόμιο κοντά στην Οδησσό, όπου ήταν αποθηκευμένη μια μεγάλη παρτίδα ξένων όπλων που ελήφθησαν από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τις ευρωπαϊκές χώρες. 

Αυτό ανακοίνωσε ο επίσημος εκπρόσωπος του Υπουργείου Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Υποστράτηγος Ιγκόρ Κονασένκοφ. Σύμφωνα με τον ίδιο, το χτύπημα έγινε από πυραύλους υψηλής ακρίβειας μεγάλου βεληνεκούς των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων.

«Κατά τη διάρκεια της ημέρας, 22 στρατιωτικές εγκαταστάσεις της Ουκρανίας χτυπήθηκαν από πυραύλους υψηλής ακρίβειας των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων. Συμπεριλαμβάνονται: δύο θέσεις διοίκησης και παρατήρησης του τάγματος και μία θέση διοίκησης της ταξιαρχίας, 11 ισχυρά σημεία, καθώς και σημεία συγκέντρωσης ανθρώπινου δυναμικού και στρατιωτικού εξοπλισμού των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας. Οι απώλειες των εθνικιστών ανήλθαν σε έως και 200 ​​άτομα προσωπικό και περισσότερα από 30 τεθωρακισμένα οχήματα και οχήματα», πρόσθεσε ο Konashenkov.

Νωρίτερα, το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας δημοσίευσε πλάνα από την καταστροφή υπόστεγων με όπλα και πυρομαχικά που ήταν αποθηκευμένα σε αυτά από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας. Σημειώνεται ότι η στόχευση του πυροβολικού στον στόχο έγινε με υπολογισμό μη επανδρωμένου αεροσκάφους.

Ειδική στρατιωτική επιχείρηση στο έδαφος της Ουκρανίας διεξάγεται από τις ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις από τις 24 Φεβρουαρίου. Οι κύριοι στόχοι της επιχείρησης είναι η προστασία των αμάχων στο Ντονμπάς, η αποστρατικοποίηση και η αποναζοποίηση της Ουκρανίας.

Ετοιμάστηκε υλικό: Yan Bratsky Nikolai Baranov