Τετάρτη 27 Απριλίου 2022

Ανελέητο σφυροκόπημα των Ρώσων, εκατοντάδες στόχοι βομβαρδίζονται, Ουκρανοί παραδίνονται


Υπουργείο Άμυνας: Αεροσκάφη των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων έπληξαν 38 στρατιωτικές εγκαταστάσεις της Ουκρανίας

Μεταξύ των αντικειμένων που χτυπήθηκαν ήταν ένα S-300 στην περιοχή Nikolaevka και ένα Osa AKM στην περιοχή Velikaya Kamyshevakha.

© Βίντεο: Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας © Φωτογραφία: Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας

Η επιχειρησιακή-τακτική και στρατιωτική αεροπορία των Αεροδιαστημικών Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας έπληξε 38 στρατιωτικές εγκαταστάσεις της Ουκρανίας. Αυτό δήλωσε ο επίσημος εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, υποστράτηγος Igor Konashenkov.


Σύμφωνα με τη δήλωση του ρωσικού τμήματος άμυνας, μεταξύ αυτών: επτά θέσεις διοίκησης, δύο αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα: ένα S-300 στην περιοχή Nikolaevka και ένα Osa AKM στην περιοχή Velikaya Kamyshevakha, δύο οχυρωμένες περιοχές, καθώς και 27 τόποι συγκέντρωσης ανθρώπινου δυναμικού και ουκρανικού στρατιωτικού εξοπλισμού.


«Περισσότεροι από 210 εθνικιστές και 43 μονάδες τεθωρακισμένων οχημάτων και οχημάτων καταστράφηκαν», πρόσθεσε ο Ιγκόρ Κονασένκοφ.


Νωρίτερα, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε την ήττα 59 ουκρανικών στρατιωτικών εγκαταστάσεων κατά τη διάρκεια της νύχτας από την επιχειρησιακή-τακτική και στρατιωτική αεροπορία της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Σύμφωνα με τον επίσημο εκπρόσωπο του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, συγκεκριμένα, το ουκρανικό αντιαεροπορικό πυραυλικό σύστημα Buk-M1 χτυπήθηκε στην περιοχή Σλαβιάνσκ.


Στις 24 Φεβρουαρίου, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ανακοίνωσε την έναρξη ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία. Στόχος του είναι η προστασία του πληθυσμού του Ντονμπάς, η αποστρατιωτικοποίηση και η αποναζοποίηση της Ουκρανίας.

Υλικό που ετοίμασαν: Ignat Dalakyan, Nikolay Baranov