Τετάρτη 20 Απριλίου 2022

Συγκλονιστική συνέντευξη Ισπανού μισθοφόρου που πολεμά στην Ουκρανία


 

Έφτασε στην Ουκρανία μέσα σε βαν με ανθρωπιστικό υλικό και πακέτα κοκαΐνης!

Παίρνει μπόνους 300 δολλάρια το κεφάλι

Δεν υπάρχει πολιτοφυλακή, είμαστε μόνο εμείς που εργαζόμαστε για ιδιωτικές εταιρείες ασφαλείας!

Ο ίδιος αμείβεται από αμερικανική εταιρεία ασφάλειας, ενώ οι διοικητές είναι αμερικανοί πολίτες.

Τι λέει για την σφαγή στην Μπούχα και τους Ρώσους στρατιώτες

Μία πραγματικά ενδιαφέρουσα συνέντευξη, γιατί δείχνει την κατάσταση που επικρατεί στην Ουκρανία χωρίς διάθεση να την «ομορφύνει».

Την σκληρή πραγματικότητα του πολέμου στην Ουκρανία αποκαλύπτει Ισπανός μισθοφόρος μιλώντας στην εφημερίδα La Razón. Αυτά που περιγράφει είναι βέβαιο ότι θα προκαλέσουν διεθνές σοκ. Διότι η αλήθεια είναι τελείως διαφορετική από αυτή που εμφανίζουν τα διεθνή ΜΜΕ.

Η συνέντευξη δόθηκε στην Macarena Gutierrez (@McGutierrezSj) της LA RAZÓN

Μετάφραση από το newsbreak.gr

Η τελευταία αποστολή του J.L.C ήταν στο Irpin. Μια γρήγορη δράση λίγων ωρών, ενσωματωμένη σε μια ομάδα με άλλους πέντε πρώην στρατιώτες. Επαγγελματίες στρατιώτες που προσλαμβάνονται από ιδιωτικές εταιρείες ασφαλείας, οι οποίοι, σύμφωνα με αυτόν τον 42χρονο πρώην λεγεωνάριο, πρωταγωνιστούν στο κύριο μέρος του πολέμου και, παρεμπιπτόντως, κάνουν επιχειρήσεις. Η τηλεφωνική συνομιλία με το LA RAZÓN λαμβάνει χώρα σε αρκετές ημέρες. Έως και δύο φορές κόβονται οι γραμμές που χρησιμοποιεί και πρέπει να τις αποκαταστήσει. Δεν απορρίπτει καμία ερώτηση, αποφεύγει να μπει σε ορισμένες λεπτομέρειες για λόγους ασφαλείας. Ο Πρωτοσμηναγός της Λεγεώνας, όπου υπηρέτησε για δεκατρία χρόνια ως ελεύθερος σκοπευτής, ζητά να μην φαίνεται το πρόσωπό του και να τον αναφέρουμε μόνο με τα αρχικά του.

Διαβεβαιώνει ότι το μόνο του κίνητρο για τη συμμετοχή σε αυτόν τον πόλεμο είναι η προστασία των αμάχων: «Νομίζω ότι αυτό που συμβαίνει είναι άδικο. Αυτό που με ανησυχεί είναι οι άνθρωποι και πρέπει να τους βοηθήσω. 

Έχω βρει ακόμη και εκρηκτικά σε λούτρινα ζωάκια, σε κουτιά τροφίμων με το σύμβολο του Ερυθρού Σταυρού. Εντελώς σουρεαλιστικό. Αυτό που έχω δει είναι απίστευτο. Δεν είναι φυσιολογικό, πραγματικά, δεν ξέρω τι παίζουμε. 

Έχω πάει με τη Λεγεώνα σε πολλούς προορισμούς, αυτό δεν είναι καινούργιο για μένα. Αλλά εδώ βλέπεις πράγματα… Προσπαθώ να μην το σκέφτομαι πολύ, αλλά το θέμα είναι ότι η καθημερινότητα που ζω δεν έχει νόημα. Δεν ξέρω”.


Εκτός από τη σκληρότητα μιας σύγκρουσης στην οποία «όλοι ενεργούν με απάνθρωπο τρόπο με τους εμπλεκόμενους πολίτες», αυτός ο επίλεκτος σκοπευτής από τη Μαδρίτη έχει εκπλαγεί από την παρουσία τόσων πολλών ιδιωτικών υπηρεσιών ασφαλείας στο Κίεβο. «Δεν έχω δει ένοπλες πολιτοφυλακές εδώ. Αυτό που υπάρχουν είναι στρατιωτικές εταιρείες από πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ουκρανίας. Ένας διοικητής σου παίρνει συνέντευξη, σε γνωρίζουν, σε φωτογραφίζουν. 

«Ελάτε για όλα αυτά που είστε». Υπάρχουν Πολωνοί, Σουηδοί, Δανοί και κυρίως από τις Η.Π.Α.. Μαζεύουν ομάδες των έξι ατόμων και, αν είσαι το χαρτί που λείπει στην τράπουλα, σε προσλαμβάνουν. Καταλαβαίνω ότι ο νούμερο τέσσερα του Ζελένσκι είναι αυτός που είναι υπεύθυνος για το συντονισμό των επιχειρήσεων με τους διοικητές, οι οποίοι είναι κυρίως Αμερικανοί. Αυτοί είναι που κινούν τα νήματα».


Ο J.L.C έφτασε σκεπτόμενος να ενταχθεί στη Λεγεώνα των Ξένων που δημιούργησε ο Ουκρανός πρόεδρος για να ενσωματώσει μαχητές από άλλες χώρες. Δεν είχε σκοπό «να εισπράξει ούτε μια δεκάρα» αλλά κατέληξε να υπογράψει συμβόλαιο με μια αμερικανική εταιρεία γιατί «έτσι λειτουργούν τα πράγματα».

 Έμεινε επίσης έκπληκτος από το ταξίδι στην Πολωνία, το οποίο το έκανε μέσα σε ένα τροχόσπιτο με ανθρωπιστικό υλικό. Εκτός από είδη πρώτης ανάγκης, τρόφιμα και φάρμακα, μετέφεραν τέσσερις μαύρες συσκευασίες που άφησαν στη Γερμανία. 

«Φαντάζομαι ότι θα ήταν κοκαΐνη, αλλά έλα, δεν είναι όλα τόσο όμορφα όσο τα περιγράφουν. Τουλάχιστον αυτός ο οδηγός εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ότι κανείς δεν σταματά αυτά τα βαν, ούτε στα σύνορα ούτε στο τελωνείο, για να πάρει μπόνους».

«Δεν φτάνεις, σου δίνουν ένα όπλο και αρχίζεις να πυροβολείς. Είναι ψευδές. Πρέπει να έχεις επαφές με κάποιον από τη βάση του Στρατού. Αν δεν μιλάς αγγλικά, για παράδειγμα, σε πάνε κατευθείαν στα σύνορα. Η Λεγεώνα των Ξένων που έχω δει είναι στο Γιαβορίβ, στα σύνορα με την Πολωνία. Δεν έχουν όπλα, ούτε φορούν στολή

https://www.olympia.gr/1473669/diethni/sygklonistiki-synenteyxi-ispanoy-misthoforoy-poy-polema-stin-oykrania/