Τετάρτη 20 Απριλίου 2022

Δημοσιεύτηκαν πλάνα από την εκτόξευση του διηπειρωτικού πυραύλου «Sarmat» από το κοσμοδρόμιο Πλεσέτσκ - Vid -



Πούτιν: Το «Sarmat» θα κάνει να σκεφτούν όσους λυσσασμένους προσπαθούν να απειλήσουν τη Ρωσική Ομοσπονδία
Σύμφωνα με τον αρχηγό του κράτους, το μοναδικό όπλο θα ενισχύσει σημαντικά το μαχητικό δυναμικό των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας και θα προστατεύσει τη χώρα από εξωτερικές απειλές.
© Βίντεο: TRK "Zvezda" © Φωτογραφία: Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας
****
Ο πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντιμίρ Πούτιν σημείωσε τα μοναδικά χαρακτηριστικά του διηπειρωτικού πυραύλου Sarmat. Στην ομιλία του, ο αρχηγός του κράτους τόνισε ότι αυτό το είδος όπλου θα προστατεύει αξιόπιστα τη Ρωσία από εξωτερικές απειλές.

«Αυτό το μοναδικό όπλο θα ενισχύσει το μαχητικό δυναμικό των Ενόπλων Δυνάμεών μας, θα διασφαλίσει αξιόπιστα την ασφάλεια της Ρωσίας από εξωτερικές απειλές και θα κάνει όσους, στη φωτιά της φρενήρης επιθετικής ρητορικής, προσπαθούν να απειλήσουν τη χώρα μας, να σκεφτούν».

Νωρίτερα, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε την επιτυχή εκτόξευση του διηπειρωτικού πυραύλου Sarmat από το δοκιμαστικό κοσμοδρόμιο Plesetsk στην περιοχή του Αρχάγγελσκ. Η εκτόξευση έγινε σήμερα, 20 Φεβρουαρίου, στις 15.12. Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας διευκρίνισε ότι οι δοκιμές πτήσης κατέστησαν δυνατή την αξιολόγηση της ορθότητας του σχηματικού σχεδιασμού και των τεχνικών λύσεων που καθορίστηκαν κατά τη δημιουργία του Sarmat.


Το Υπουργείο Άμυνας σημείωσε ότι χάρη στα χαρακτηριστικά ενεργειακής μάζας του πυραύλου, το εύρος του εξοπλισμού μάχης του έχει επεκταθεί, τόσο ως προς τον αριθμό των κεφαλών όσο και ως προς τους τύπους, συμπεριλαμβανομένων των υπερηχητικών μονάδων σχεδιασμού. Το «Sarmat» είναι ικανό να χτυπά στόχους σε μεγάλες αποστάσεις, χρησιμοποιώντας διάφορα μονοπάτια πτήσης. Ο πύραυλος μπορεί να ξεπεράσει οποιαδήποτε υπάρχοντα και μελλοντικά συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας.
Απόρρητα τα δεδομένα του Sarmat, η δοκιμή του πυραυλικού αυτού σύστηματος δε αποτελεί μόνο μια οπτική προειδοποίηση, αλλα γίνεται για την συλλογή πληροφοριών της επόμενης φάσης που λίγοι γνωρίζουν 

Δημοσιεύτηκαν πλάνα από την εκτόξευση του διηπειρωτικού πυραύλου Sarmat από το κοσμοδρόμιο Plesetsk στην περιοχή του Αρχάγγελσκ.

Ο πύραυλος εκτοξεύτηκε σήμερα στις 15:12 ώρα Μόσχας. Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, οι εργασίες εκτόξευσης ολοκληρώθηκαν πλήρως. Τα υπολογισμένα χαρακτηριστικά του πυραύλου επιβεβαιώθηκαν σε όλα τα στάδια της πτήσης. Εκπαιδευτικές κεφαλές έφτασαν σε μια δεδομένη περιοχή στο πεδίο εκπαίδευσης Kura στην Καμτσάτκα.

«Οι πτητικές δοκιμές ενός πολλά υποσχόμενου πυραύλου βαριάς κλάσης με όχημα πολλαπλής επανεισόδου κατέστησαν δυνατή την αξιολόγηση της ορθότητας του σχηματικού σχεδιασμού και των τεχνικών λύσεων που καθορίστηκαν κατά τη δημιουργία του πυραυλικού συστήματος Sarmat», σημείωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας σημείωσε ότι αυτή η εκτόξευση είναι η πρώτη στο κρατικό πρόγραμμα δοκιμών. Όταν ολοκληρωθούν, το πυραυλικό σύστημα Sarmat θα τεθεί σε λειτουργία με τις Στρατηγικές Πυραυλικές Δυνάμεις.

Νωρίτερα αναφέρθηκε ότι το πρώτο σύνταγμα πυραύλων Sarmat θα αναλάβει καθήκοντα μάχης στα τέλη του 2022.