Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2016

Καμμένος: Δεν μας τρομάζουν οι απειλές και οι προκλήσεις (βίντεο)

Ξεκάθαρο μήνυμα πως η Ελλάδα δεν τρομάζει από απειλές και από προκλήσεις, απέστειλε από τα Γρεβενά ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος.
«Δεν μας τρομάζουν οι απειλές, δεν μας τρομάζουν οι προκλήσεις. Είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε πρόκληση, υπερασπιζόμενοι την εθνική κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας μας, εδώ, από τη Μακεδονία, τη μόνη Μακεδονία, την αληθινή Μακεδονία», τόνισε ο Π. Καμμένος, κατά την τελετή ορκωμοσίας των νεοσύλλεκτων οπλιτών της 2016 ΣΤ’ ΕΣΣΟ στο ΚΕΝ Γρεβενών,
Όπως υπογράμμισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, «χάρη στις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις όλος ο ελληνικός λαός αισθάνεται ασφαλής».
Απευθυνόμενος στου οπλίτες, σημείωσε πως υπηρετούν την πατρίδα σε μια περίοδο πολυσύνθετων οικονομικών και γεωπολιτικών προκλήσεων για τη χώρα.
«Οι απαιτήσεις είναι πολλές, γι’ αυτό σας καλώ να δείξετε ενδιαφέρον, ωριμότητα και ενεργό συμμετοχή στην εκπαίδευσή σας σε όλη τη διάρκεια της θητείας σας», επισήμανε.
Έκανε παράλληλα γνωστό ότι στα άμεσα σχέδια του υπουργείου είναι η δυνατότητα κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής θητείας, να μπορούν οι στρατευμένοι να απολαμβάνουν εκπαίδευση που θα τους βοηθήσει, λαμβάνοντας επαγγελματική πιστοποίηση, η οποία και θα τους χρησιμεύσει στον εργασιακό τους βίο.
Γενικότερα, ο κ. Καμμένος σημείωσε πως η Ελλάδα, σε ένα περιβάλλον ρευστότητας και ανασφάλειας, όπως είπε, αποτελεί τον κύριο πυλώνα σταθερότητας, ασφάλειας και ειρήνης στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου.
Τέλος, διαβεβαίωσε ότι με κύριο σκοπό τη διασφάλιση της εθνικής άμυνας, «πολιτική και στρατιωτική ηγεσία, εργάζεται αδιαλείπτως για ορθολογικότερη οικονομική διαχείριση, τη βέλτιστη αξιοποίηση προσωπικού και μέσων και την επίλυση προβλημάτων που χρονίζουν».


http://www.tribune.gr/politics/news/article/306360/kammenos-den-mas-tromazoun-i-apiles-ke-i-proklisis-vinteo.html