Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2016

Ο απόστολος Παύλος γράφει σαφέστατα μετά την ανάσταση του Χριστού, ότι η Θεότητα του Χριστού παρέμενε σε ΣΩΜΑ!

...."ότι εν αυτώ κατοικεί παν το πλήρωμα της θεότητος σωματικώς" (Κολοσσαείς 2/β: 9). Ξεκάθαρα στο εδάφιο αυτό, δηλώνεται ότι στον Χριστό κατοικεί ολόκληρη η Θεότητα Σωματικώς!
«Αποκάλυψη» στον Πανάγιο Τάφο
Δεν σταματούν οι εκπλήξεις για τους αρχαιολόγους στα Ιεροσόλυμα


Δέος προκαλούν και στη διεθνή επιστημονική κοινότητα οι αποκαλύψεις των ερευνητών για τον Πανάγιο Τάφο στα Ιεροσόλυμα,
όπου εδώ και μήνες έχουν αρχίσει οι εργασίες αναστήλωσης του Ιερού Κουβουκλίου. Υστερα από αιώνες, Ελληνες επιστήμονες, με επικεφαλής ομάδα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, άνοιξαν για πρώτη φορά τον Πανάγιο Τάφο και ανακάλυψαν το «νεκρικό κρεβάτι» του Ιησού Χριστού αλλά και μια μαρμάρινη πλάκα που φέρει πάνω της τον χαρακτηριστικό σταυρό των Σταυροφόρων.

Στο εμβληματικότερο μνημείο της Ορθοδοξίας έστρεψε τους «προβολείς» της και η βρετανική «Mirror», η οποία φιλοξένησε δηλώσεις του αρχαιολόγου Φρέντρικ Χίμπερτ, που συμμετέχει στις εργασίες αποκατάστασης του Πανάγιου Τάφου.
«Το πιο εκπληκτικό πράγμα για μένα ήταν όταν αφαιρέθηκε το πρώτο στρώμα (σ.σ.: η μαρμάρινη πλάκα που σκέπαζε τον τάφο του Ιησού) και βρήκαμε ένα δεύτερο κομμάτι από μάρμαρο. Ηταν γκρι και ακριβώς στη μέση ήταν χαραγμένος με προσοχή ένας σταυρός. Δεν είχαμε ιδέα ότι ήταν εκεί» σημειώνει ο αρχαιολόγος.


Ο ίδιος περιγράφει στη «Mirror» τη συγκλονιστική στιγμή, όταν οι επιστήμονες μετακύλισαν την πλάκα του Παναγίου Τάφου στις 26 Οκτωβρίου: «Πρώτοι μπήκαν στον Τάφο οι επικεφαλής του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, της Αρμενικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και του Τάγματος των Φραγκισκανών. Βγήκαν όλοι με μεγάλα χαμόγελα στα πρόσωπά τους. Στη συνέχεια πέρασαν οι μοναχοί και βγήκαν και εκείνοι χαμογελώντας. Οταν ήρθε η σειρά μας και συνειδητοποίησα τι είχαμε βρει, τα γόνατά μου έτρεμαν».

Σημειώνεται ότι η αφαίρεση της μαρμάρινης πλάκας, που καλύπτει τον τάφο του Ιησού, είχε συνδεθεί με μια σειρά από ανεξήγητα φαινόμενα, όπως οι ηλεκτρομαγνητικές παρεμβολές που δέχονται ορισμένα από τα ηλεκτρονικά μηχανήματα των ερευνητών, αλλά και το «γλυκό άρωμα» που αναδίδεται από τον Τάφο του Θεανθρώπου.
 
 
 Τι είδαν οι επιστήμονες όταν άνοιξαν τον Πανάγιο Τάφο - νέες αποκαλύψεις
 
Το ιερό μέσα στην Εκκλησία του Παναγίου Τάφου στην Ιερουσαλήμ αποτέλεσε αντικείμενο συζήτησης για εκατοντάδες χρόνια, ως προς το αν πράγματι είναι η περιοχή όπου ο Υιός του Θεού θάφτηκε μετά από τη Σταύρωσή του και από όπου ως εκ θαύματος αναλήφθηκε τρεις ημέρες αργότερα.
Αλλά τελικά, περισσότερα από 500 χρόνια από τότε που σφραγίστηκε για τελευταία φορά το 1550, το κάλυμμα του τάφου έχει ξανανοίξει - και αυτό που βρέθηκε μέσα του έχει προκαλέσει παγκόσμιο θαυμασμό και δέος, καθώς αποδεικνύει ότι το σημείο που οι προσκυνητές λατρεύουν σήμερα είναι πραγματικά ο ίδιος τάφος που βρήκε ο Ρωμαίος Αυτοκράτορας Κωνσταντίνος τον 4ο αιώνα.
 
 

Έχοντας μόλις 60 ώρες για να εξερευνήσουν την ιερή περιοχή, οι ερευνητές δεν στάθηκαν τυχεροί αρχικά. Πίστεψαν ότι ο τάφος δεν θα μπορούσε να είναι το μέρος όπου συντελέσθη το μεγαλύτερο θαύμα της Χριστιανοσύνης.
Αλλά την τελευταία βραδιά, λίγες μόνο ώρες πριν ο τάφος κλείσει και πάλι ερμητικά, οι αρχαιολόγοι βρήκαν μια μαρμάρινη πλάκα, με χαραγμένο ένα σταυρό. Κάτω από αυτήν ανακάλυψαν ένα νεκρικό κρεβάτι - το οποίο μοιάζει με εκείνο στο οποίο πιστεύεται ότι το σώμα του Χριστού εναποτέθηκε μετά τη Σταύρωση.
 

Ανυψώνοντας τη μαρμάρινη πλάκα του τάφου, για πρώτη φορά τα τελευταία 500 χρόνια, οι ερευνητές ανακάλυψαν το νεκρικό κρεβάτι (μια πλάκα από ασβεστόλιθο), πάνω στο οποίο εναποτέθηκε το σώμα του Ιησού. Επίσης ανακάλυψαν, μια δεύτερη γκρίζα μαρμάρινη πλάκα, χαραγμένη με ένα σταυρό που πιστεύεται ότι σκαλίστηκε τον 12ο αιώνα από τους Σταυροφόρους.
Ο Fredrik Hiebert, αρχαιολόγος του National Geographic, είπε:
«Δεν μπορούμε να το πούμε με 100 τοις εκατό βεβαιότητα, αλλά φαίνεται πως αυτή είναι η ορατή απόδειξη πως η τοποθεσία του τάφου δεν έχει μετατοπιστεί μέσα στο χρόνο, κάτι για το οποίο οι επιστήμονες και οι ιστορικοί αναρωτιούνταν για δεκαετίες. Εμεινα κατάπληκτος. Τα γόνατα μου έτρεμαν λίγο, δεν το περίμενα αυτό».
 
«Η πιο εκπληκτική στιγμή για μένα ήταν όταν αφαιρέσαμε το πρώτο στρώμα σκόνης και βρήκαμε το δεύτερο κομμάτι μαρμάρου. Αυτό ήταν γκρι, δεν ηταν κρεμ, όπως το εξωτερικό, και ακριβώς στη μέση του ήταν χαραγμένος ένας όμορφος σταυρός. Δεν είχαμε ιδέα ότι βρισκόταν εκεί».
Ο κ Hiebert πρόσθεσε: «Φαίνεται πως βρισκόμαστε μπροστά σε μια ορατή απόδειξη ότι το σημείο που οι προσκυνητές λατρεύουν σήμερα είναι πραγματικά ο ίδιος τάφος που βρήκε ο Ρωμαίος Αυτοκράτορας Κωνσταντίνος τον 4ο αιώνα. Είναι καταπληκτικό.»
 

«Μετά το άνοιγμα του ιερού τάφου, θρησκευτικοί ηγέτες από την ελληνική και την αρμενική ορθόδοξη εκκλησία καθώς και Φραγκισκανοί μοναχοί, οι οποίοι μοιράζονται την ευθύνη για την εκκλησία, ήταν οι πρώτοι που μπήκαν στον τάφο. Βγήκαν με μεγάλα χαμόγελα στα πρόσωπα τους. Στη συνέχεια, πέρασαν οι μοναχοί και βγήκαν και εκείνοι χαμογελώντας. Ήμασταν όλοι πραγματικά πολύ περίεργοι. Στη συνέχεια μπήκαμε εμείς, κοιτάξαμε μέσα. Αν και δεν υπήρχαν αντικείμενα ή οστά, ο τάφος δεν ήταν άδειος».
 
Οι ερευνητές είχαν εμπλακεί σε συζητήσεις σχετικά με το αν ή όχι ο τάφος μπορεί να ανοιχτεί για ζωτικής σημασίας επισκευές από το 1959, αλλά η επιτροπή δεν είχε καταφέρει να έρθει σε συμφωνία.
«Έτσι, το γεγονός που τελικά μας επέτρεψαν να πραγματοποιήσουμε αυτό το έργο είναι ένας θρίαμβος της διαπραγμάτευσης» προσθέτει ο ερευνητής.
Χρησιμοποιώντας γεωραντάρ και θερμογραφικούς σαρωτές, οι ειδικοί εμπειρογνώμονες συγκέντρωσαν πληροφορίες σχετικά με το εσωτερικό του τάφου πριν από την αποσφράγιση του. Τα δεδομένα είναι τόσο εκτεταμένα που η ανάλυσή τους θα πάρει μήνες, αλλά η ομάδα ελπίζει να δημιουργήσει μια εικονική ανακατασκευή για δημόσια προβολή.

Πηγή: express.co.uk, independent.co.uk