Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2016

Ηνωμένες Πολιτείες, Βρετανία και Γαλλία ,«κάρφωσαν» στους τζιχαντιστές το νοσοκομείο εκστρατείας

Οι τζιχαντιστές στο Χαλέπι σκότωσαν Ρωσίδα νοσοκόμα (βίντεο)
Μια Ρωσίδα νοσοκόμα σκοτώθηκε και ακόμα δύο τραυματίστηκαν στον κυβερνητικό τομέα του Χαλεπιού όταν οι πολιορκημένοι τζιχαντιστές από τις νοτιοανατολικές συνοικίες της πόλης
βομβάρδισαν με όλμους το νοσοκομείο εκστρατείας όπου πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους.
Το συγκεκριμένο νοσοκομείο εκστρατείας στήθηκε από τον ρωσικό στρατό για να παρέχει ιατρική περίθαλψη στους πολίτες του Χαλεπιού που καταφέρνουν να διαφύγουν από τις συνοικίες που ελέγχουν οι τρομοκράτες της Αλ Κάιντα και του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA).
Τραυματίες είναι και κάτοικοι του Χαλεπιού που βρίσκονταν στο νοσοκομείο εκστρατείας για να εξεταστούν από τους Ρώσους γιατρούς.
Το νοσοκομείο εκστρατείας που βομβαρδίστηκε βρισκόταν στη συνοικία Αλ Φουρκάν, σχεδόν δύο χιλιόμετρα απόσταση από την πρώτη γραμμή μέσα στην πόλη.
Ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, Ιγκόρ Κονασένκοφ, επιβεβαίωσε το χτύπημα και κατηγόρησε τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Βρετανία και τη Γαλλία ότι «κάρφωσαν» στους τζιχαντιστές τις συντεταγμένες του νοσοκομείου.
«Το αίμα των στρατιωτών μας βρίσκεται στα χέρια εκείνων που διέταξαν αυτό τον φόνο. Σε εκείνους που δημιούργησαν, γαλούχησαν και εξόπλισαν αυτά τα κτήνη με ανθρώπινη μορφή και τους ονόμασαν αντιπολίτευση», δήλωσε με οργή.

Δείτε το βίντεο από το σημείο της επίθεσης, οι εικόνες είναι σκληρές:http://www.tribune.gr/world/news/article/307359/tzichantistes-sto-chalepi-skotosan-rosida-nosokoma-vinteo.html