Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2016

Στην Ελλάδα τρώνε μπακλαβά και στα Σκόπια επενδύουν

Σκόπια: Αρχίζει η κατασκευή αμερικανικού εργοστασίου παραγωγής όπλων
Στο νότιο σλαβικό κράτος των Σκοπίων, ξεκινά η κατασκευή σύγχρονου εργοστασίου παραγωγής όπλων και πυρομαχικών από την αμερικανική εταιρεία «Broadstone Defense» που σηματοδότησε, 

επίσημα, την έναρξη της επένδυσης, αξίας πέντε εκατομμυρίων δολαρίων στην τοποθεσία 
 ‘Μπάρμπαρος’ στην περιοχή του ‘Μακεντόνσκι Μπροντ’, όπου περίπου 10 στρέμματα έχουν προγραμματισθεί για την κατασκευή του εργοστασίου. Θα περιέχει πέντε χώρους παραγωγής, ένα διοικητικό κτήριο και αποθήκες.
 «Το έργο θα πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Μαΐου του επόμενου έτους. Η τακτική παραγωγή του εργοστασίου αναμένεται να αρχίσει τον Ιούλιο του 2017. Θα απασχολήσει πάνω από 200 εργαζομένους», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Ζόραν Γιολέφσκι.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η «Broadstone Defense» θα μεταφέρει σύγχρονη τεχνολογία παραγωγής στη χώρα και με τα προϊόντα του εργοστασίου θα απευθύνονται στον στρατό των ΗΠΑ και των χωρών μελών του ΝΑΤΟ. Στην παραγωγή θα ενσωματωθεί και η κατασκευή προσωπικών όπλων (μικρών). Το εργοστάσιο θα πληροί τις σύγχρονες προδιαγραφές του ΝΑΤΟ.
Σύμφωνα με τον Γιολέφσκι, μελλοντικά από την παραγωγή του εργοστασίου θα γίνει και η προμήθεια του στρατού των Σκοπίων.
Ο ιδρυτής του εργοστασίου όπλων, Ντένις Πρατ επέλεξε το νοτιοσλαβικό κράτος των Σκοπίων λόγω της εξαιρετικής γεωστρατηγικής θέσης του και του ευνοϊκού επιχειρηματικού κλίματος.
 
«Αντίο» στον Ομπάμα με ένα κουτί... μπακλαβά στο Air Force One

Υπεύθυνος για την ευχάριστη έκπληξη ένας Αμερικανός δημοσιογράφος

«Αντίο» με ένα κουτί... μπακλαβά, ώστε να αναπολεί την Ελλάδα με «γλυκές σκέψεις», είπε ο απερχόμενος Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος αναχώρησε μετά από τη διήμερη επίσκεψή του στην Αθήνα.

Όπως ανέφερε ο ΣΚΑΪ, ο Μπαράκ Ομπάμα βρήκε μέσα στο Air Force One ένα κουτί μπακλαβά, το οποίο θα τον συνόδευε κατά την πτήση του προς το Βερολίνο και ενδεχομένως και... μετά από αυτή.

«Υπεύθυνος» για το γλυκό αυτό δώρο, ήταν ένας Αμερικανός δημοσιογράφος, ο οποίος βρισκόταν στην αποστολή που συνόδευε τον Μπαράκ Ομπάμα στην περιοδεία του.

Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ, ο ρεπόρτερ του ABC έμεινε ενθουσιασμένος από το ιδιάιτερο αυτό γλύκισμα και για τον λόγο αυτό, ζήτησε από τους υπεύθυνους του ξενοδοχείου Μεγάλη Βρετάνια, να του «πακετάρουν» ένα κουτί για τον πρόεδρο.
 
protothema