Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016

Νέα πρόκληση στη Χιμάρα: Κατάρριψη του Σταυρού στη Μονή του Σκουταρά

Ένοχη η πολιτεία με την απραξία της και την εχθρική ρητορική που καλλιεργεί εδώ και μήνες εις βάρος της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας και της Ορθοδόξου Κοινότητας.

Νέα κλιμάκωση στα βίαια επεισόδια με έντονο εθνικιστικό μίσος και ρατσιστική φόρτιση αναφέρεται στη Χιμάρα. 
Συγκεκριμένα απόψε (ξημερώματα Τετάρτης, 7 Δεκεμβρίου 2016) οι γνωστές ομάδες που περιφέρονται στην περιοχή, υπό τη μύτη των κρατικών υπηρεσιών, κατέρριψαν τον Σταυρό που οι πιστοί είχαν ανυψώσει στο Ύψωμα του Σκουταρά. Πρόκειται για μεγάλο μεταλλικό Σταυρό τον οποίο από χρόνια τώρα πιστοί είχαν τοποθετήσει κατάλληλα τόσο για να σηματοδοτεί την ιστορική Μονή της Παναγίας – Σκουταρά όσο και εις μνήμη της θυσίας των Ελλήνων Στρατιωτικών που στο ηρωικό Έπος του 1940 – 1941 έπεσαν μαχώμενοι για την ελευθερία κατά των φασιστικών δυνάμεων
Το επεισόδιο έρχεται στη συνέχεια της άνανδρης και ύπουλης ενέργειας φανατικών Ισλαμιστών του Κοσόβου για την αναστολή της Ελληνικής σημαίας από ιδιωτική κατοικία στη Χιμάρα.
Η ένοχη σιωπή της Κυβέρνησης να καταδικάσει την ενέργεια αυτή και η απραξία των αρμοδίων υπηρεσιών φαίνεται ενθαρρύνει τους γνωστούς ακραίους εθνικστικής και ισλαμικής απόχρωσης να κλιμακώσουν την ένταση στην περιοχή. Η ρητορική του Πρωθυπουργού και των ακολουθόντων αυτόν προπαγανδιστικών μηχανισμών κατά της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας και εν γέννει της Ορθοδόξου Κοινότητας είναι ο ηθικός αυτοργός αυτών των επαίσχυντων ενεργειών.
Καταδικάζοντας τις πράξεις αυτές άλλη μια φορά προειδοποιούμε ότι η διολίσθηση στο πεδίο ανθελληνικών ενεργειών είναι επικίνδυνη. Ενέργειες τέτοιες, ειδικά εις βάρος του συμβόλου των Χριστιανών, τον Τίμιο Σταυρό (ανάλογη ενέργεια προ ημερών αναφέρθηκε στην τοποθεσία Προφήτης Ηλίας της Δερβιτσάνης, κεφαλοχώρι του Δήμου Δροπόλεως) μπορούν να επιφέρουν ανυπολόγιστες συνέπειες και δύνανται να τινάξουν στον αέρα την ειρηνική συμβίωση τόσο πολύτιμη για τη χώρα.
Εκ του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας της Δημοκρατικής Ένωσης Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας- ΔΕΕΕΜ- Ομόνοια
echedoros-a.gr