Τετάρτη 8 Απριλίου 2015

Οι ΗΠΑ υποδαυλίζουν τους Τατάρους της Κριμαίας κατά των Ρώσων

Σύμφωνα με τον ρώσο βουλευτή Konstantin Kosachev, οι ΗΠΑ χρησιμοποιούν το προσωρινό κλείσιμο του τηλεοπτικού σταθμού της Κριμαίας Τatar-ATR ως αφορμή για να υποδαυλίσουν τους Τατάρους της Κριμαίας να ξεσηκωθούν κατά των Ρώσων κατοίκων της Χερσονήσου.
Ο επικεφαλής της Επιτροπής Διεθνών Υποθέσεων της Άνω Δούμα του Ρωσικού κοινοβουλίου της  δήλωσε ότι οι δυσκολίες του καναλιού για απόκτηση νέας άδειας δεν ήταν ο πραγματικός λόγος »της ανησυχίας της Ουάσιγκτον».
 «Ο πραγματικός λόγος πίσω από αυτό είναι μια πολιτική που θέλει να προκαλέσει το οποιοδήποτε είδος ‘αγανάκτησης’.  Οποιοδήποτε θέμα που σχετίζεται με την Κριμαία το χρησιμοποιούν με στόχο να πείσουν τη διεθνή κοινότητα ότι η τωρινή κατάσταση είναι πολύ χειρότερη από ό, τι  πριν…Διαφορετικά το Στέιτ Ντιπάρτμεντ θα είχε προσέξει ότι μια σειρά από κλεισίματα και  απαγορεύσεις  επιβάλλονται στα ρωσόφωνα ΜΜΕ από τους συνεργάτες τους στο Κίεβο ή στις χώρες της Βαλτικής».
Ο Kosachev  πρόσθεσε επίσης:
»Η συζήτηση σχετικά με τις εθνικές διακρίσεις εις βάρος των Τατάρων της Κριμαίας είναι εντεώς άκαιρη. Οι ρωσικές αρχές έκαναν μια σειρά από βήματα για την υπεράσπιση των συμφερόντων των Τατάρων της Κριμαίας λίγο μετά την επανένωση της Κριμαίας με τη Ρωσία. Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν υπέγραψε διάταγμα για την πολιτική αποκατάσταση των Τατάρων της Κριμαίας, που εκπροσωπούνται σήμερα σε όλους τους φορείς της εξουσίας στην Κριμαία.»
«Τα μέτρα αυτά, όπως και πολλά άλλα, θα ήταν ταχύτερα και πιο αποτελεσματικά, αν δεν δημιουργούσαν εντάσεις επάνω στο θέμα των Τατάρων της Κριμαίας και εάν δεν επιχειρούσαν να προκαλέσουν διχόνοια μεταξύ  των πολιτών της. Όλα αυτά υποκινούνται από το εξωτερικό προκειμένου να δώσουν  στον κόσμο των μέσων ενημέρωσης, μια ‘ανησυχητική εικόνα’.»
Ο βουλευτής υπογράμμισε ακόμα ότι οι ανησυχίες σχετικά με τα δικαιώματα των εθνικών μειονοτήτων στην Κριμαία δεν εμπόδισαν τη Δύση από την επιβολή κυρώσεων σε ολόκληρο τον πληθυσμό της Κριμαίας.
»Υπήρξε καθεστώς πολιορκίας, έκοψαν το ηλεκτρικό ρεύμα, το νερό και τα τρόφιμα και  διατάραξαν την κανονική λειτουργία των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων και των επικοινωνιών, ως εκδίκηση για την  ιστορική επιλογή των κατοίκων της Κριμαίας να επιστρέψουν στην Ρωσία. »
Τέλος πρόσθεσε ότι είναι σίγουρος ότι μακροπρόθεσμα όλα θα εξομαλυνθούν στους Τάταροι της Κριμαίας . (TASS)
dimpenews.com