Κυριακή 12 Απριλίου 2015

Με τιμές αρχηγού κράτους έφτασε το Aγιο Φως στην Ελλάδα [εικόνες]

Με τιμές αρχηγού κράτους έγινε δεκτό στην Αθήνα το Άγιο Φως, που μεταφέρθηκε με ειδική πτήση μετά τις 8 του Μεγάλου Σαββάτου. Παρών στο αεροδρόμιο για την υποδοχή ήταν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος. Η ιερουργία της Αφής του Αγίου Φωτός είχε τελεστεί στον Πανάγιο Τάφο στα Ιεροσόλυμα σε κλίμα κατάνυξης, παρουσία πλήθους πιστών.
Ο Ελληνορθόδοξος Πατριάρχης Ιεροσολύμων, Θεόφιλος Γ', συνοδεία αρχιερέων, ιερέων και διακόνων, μετέδωσε το Άγιο Φως στους χιλιάδες προσκυνητές που παρίσταντο για το «Δεύτε λάβετε Φως». 

Μετά τη λήξη της τελετής, ο Πατριάρχης παρέδωσε το Άγιο Φως στον εκπρόσωπο της Ελλάδας, βουλευτή Γιάννη Αμανατίδη, γ.γ. της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας της Βουλής, για να ταξιδέψει με ειδική πτήση στην Ελλάδα, όπου έγινε δεκτό με τιμές αρχηγού κράτους. 
Το Άγιο Φως μεταφέρθηκε πρώτα στο Μετόχι του Παναγίου Τάφου στην Πλάκα, ενώ πτήσεις από το Ελ.Βενιζέλος ξεκίνησαν για άλλα αεροδρόμια της χώρας.
Της αποστολής παραλαβής του Αγίου Φωτός μετείχαν επιπλέον ο εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, μητροπολίτης Γλυφάδας Παύλος και ο έξαρχος του Παναγίου Τάφου στην Ελλάδα, αρχιμανδρίτης Δαμιανός.









Πηγή: Με τιμές αρχηγού κράτους έφτασε το Aγιο Φως στην Ελλάδα [εικόνες] | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/201043/me-times-arhigoy-kratoys-eftase-agio-fos-stin-ellada-eikones#ixzz3X38Bxiw8