Παρασκευή 24 Απριλίου 2015

Έχουν γίνει οι χειρότεροι εχθροί των συμμάχων μας αλλα εμείς ασκούμαστε μαζί τους, με απίστευτη υπερηφάνια...

Επιμέλεια Λ. ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗΣ
Αμερικανοί κομάντος καταδείχνουν με συσκευές λέιζερ από απόσταση στόχους στο έδαφος  σε διάφορα σημεία της Ελλάδας και αεροσκάφη της Ελλάδας και του Ισραήλ τους βομβαρδίζουν με ακρίβεια ημέρα και νύχτα - αλλά εικονικά!Αυτό είναι ένα από τα σενάρια που ελληνικές ,ισραηλινές και αμερικανικές δυνάμεις εκτελούν από τις 20 Απριλίου  στο πλαίσιο της
  Διακλαδική Άσκηση Μεσαίας Κλίμακας  ΗΝΙΟΧΟΣ
η οποία θα διαρκέσει μέχρι και τις 30 Απριλίου 2015  σε συνδυασμό με την άσκηση «Αστραπή» του Πολεμικού Ναυτικού.Στην  άσκηση  για πρώτη φορά λαμβάνουν μέρος δυνάμεις ξένων χωρών και συγκεκριμένα του Ισραήλ και των ΗΠΑ.Πέραν  της συμμετοχής μεγάλου αριθμού αεροπορικών – ναυτικών δυνάμεων, συμμετέχουν από ελληνικής πλευράς  και μονάδων του Στρατού Ξηράς.

Οι προαναφερθείσες  αποστολές - αλλά και άλλες αεροπορικής συνεργασίας- που τις τελευταίες ημέρες έχουν ''αναστατώσει'' κατοίκους πολλών περιοχών καθώς αεροσκάφη περνούν και νύχτα από διάφορες διαδρομές που τους δίνονται για εκπαίδευση ακόμα και νύχτα. Άλλωστε από ελληνικής πλευράς στην άσκηση συμμετέχουν περίπου 100 μαχητικά αεροσκάφη διαφόρων τύπων που επιχειρησιακά εξορμούν  από την Αεροπορική βάση Ανδραβίδας,όπου βρίσκονται και 12  F-16  του Ισραήλ. Οι αμερικανοί συμμετέχουν μόνο με ειδικές δυνάμεις ξηράς  - κυρίως συνδέσμους και ''καταδείκτες'' στόχων-  βρίσκονται δε ή πάνε σε διάφορα σημεία. Οι αεροπορικές -ναυτικές ασκήσεις εξελίσσονται σε όλο τον χώρο του FIR Aθήνας
 καθώς η άσκηση προβλέπει τη διεξαγωγή σύνθετων αεροπορικών αποστολών σε ολόκληρο το εύρος του-και σε περιοχές αυξημένου ενδιαφέροντος.

Να σημειώσουμε ότι στην διεξαγωγή της εν λόγω διεθνούς άσκησης αντιδρά το ''ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ'' και καλεί σε κινητοποίηση και διαμαρτυρία στο Υπουργείο Άμυνας την Τετάρτη 29/4 στις 6.00 μ.μ. Μάλιστα κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι ''για να ρίξει στάχτη στα μάτια του λαού μας, που πάντα τάσσονταν και θα τάσσεται στον πλευρό του ηρωικού λαού της Παλαιστίνης, έγινε η συνάντηση αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ με τον υπουργό της Παλαιστινιακής κυβέρνησης για θέματα Παλαιστινίων πολιτικών κρατουμένων και τον Παλαιστίνιο πρεσβευτή''.
 http://www.onalert.gr/stories/inioxos-amerikanoi-komantos-sto-edafos/42084