Τρίτη 21 Απριλίου 2015

Άσαντ: το γαλλικό καθεστώς είναι υπεύθυνο γιατί υποστήριξε αυτούς τους τζιχαντσιτές θεωρώντας τους ως μια μετριοπαθή αντιπολίτευση!

Η αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στο κρατικό κανάλι της Γαλλίας France 2  στον David Pujadas ο πρόεδρος Bashar Al Assad και μεταδόθηκε στις 20/04/2015.
Ερ:Για ένα μεγάλο μέρος της Γαλλίας είστε αρακετά υπεύθυνος για το χάος που βασιλεύει στη Συρία  εξ αιτίας της καταπίεσης σας εδώ και 4 χρόνια.Για σας ποιό είναι το μέρος της ευθύνης που σας αναλογεί ;



  • Al Assad:Από τις πρώτες εβδομάδες της διαμάχης οι τρομοκράτες διείσδυσαν στην κατάσταση στη Συρία με την υποστήριξη των δυτικών και τοπικών  κρατών.Οι τρομοκράτες άρχισαν να επιτίθενται στους πολίτες και να καταστρέφουν περιουσίες δημόσιου και ιδιωτικού συμφέροντος. Όλα αυτά είναι στο internet και είναι αυτοί που ανάρτησαν αυτά τα βίντεο και όχι εμείς.Ο ρόλος μας ως κυβέρνηση είναι να υπερασπιστούμε την κοινωνία μας και τους πολίτες μας.Αν αυτό που λέτε είναι αλήθεια πως μια κυβέρνηση ή ένας πρόεδρος  που ενήργησε με βάναυσο τρόπο κατά του πληθυσμού σκότωσε συμπολίτες του και που πολεμιέται από τις υπερδυνάμεις του κόσμου που ευνοούν τα πετροδολάρια των χωρών του Κόλπου , πώς ένας τέτοιος πρόεδρος μπορεί κι αντιστέκεται 4 χρόνια ;Είναι δυνατόν να έχει την υποστήριξη  του λαού του όταν είναι βάναυσος απέναντί του;
Ερ: Στην αρχή τα δεκάδες χιλιάδες άτομα που ήταν στους δρόμους ήταν τζιχαντιστές ;
  • Al Assad:Όχι και βέβαια όχι.Αλλά το άλλο θέμα που οφείλουμε να θέσουμε είναι το εξής:Ο αστυνομικός μπου σκοτώθηκε την 6η ημέρα της διαμάχης πώς σκοτώθηκε ;Από ειρηνικούς διαδηλωτές ;ή από τους εκπροσώπους τύπου των διαδηλωτών ;Σκοτώθηκε από τρομοκράτες.Όταν πήρε ένα όπλο και έριξε πάνω σε αυτόν τον αστυνομικό λίγη σημασία έχει αν είναι τζιχαντιστής ή όχι.Αυτός είναι ένας τρομοκράτης γιατί σκότωσε έναν αστυνομικό.  
Ερ : ίσως υπήρχαν τζιχαντιστές ή τρομοκράτες αλλά οι ρεπόρτερ μας που ήταν επί τόπου εκείνη την εποχή συνάντησαν πολλά άτομ απου τους έλεγαν:”θέλουμε περισσότερη ελευθεράι και περισσότερη δημοκρατία ”.Αυτοί δεν ήταν τρομοκράτες ή τζιχαντιστές.C΄γθγ΄θγθ΄γ΄θγ΄θγθ
 • Al Assad:Κάθε άτομο έχει σίγουρα το δικαίωμα να διεκδικήσει την ελευθερία και κάθε κυβέρνηση οφείλει να βασίζεται στην ελευθερία σε συμαβατότητα με το σύνταγμα.Αλλά ελευθερία σημαίνει να σκοτώνεις πολίτες κι αστυνομικούς ; Nα καταστρέφεις σχολεία και νοσοκομεία και το δίκτυο ηλεκτροδότησης ; …τις υποδομές ;Όλα αυτά δεν ανήκουν στην κυβέρνηση αλλά στο συριακό λαό.Δεν είναι της κυβέρνησης δεν είναι δικά μου.Είναι δημόσια ιδιοκτησία.Αυτό είναι που εσείς εννοείτε με την ελευθερία ;
  • Al Assad:To Iσλαμικό Κράτος δημιουργήθηκε στο Ιράκ το 2006  κάτω υπό την εποπτεία των ΗΠΑ.Εγώ δεν είμαι στο Ιράκ.Δεν ήμουν ποτέ. Αυτοί ήταν οι αμερικανοί που ήλεγχαν το Ιράκ.Το Ισλαμικό Κράτος ήρθε από το Ιράκ στη Συρία γιατί το χάος είναι μεταδοτικό. Όταν το χάος είναι στην πόρτα σας οφείλετε να περιμένετε ότι θα μπει και στο σπίτι σας. Όταν υπάρχει χάος σε μια χώρα γίνεται γόνιμο έδαφος για να αναδειχθούν τρομοκράτες.Έτσι όταν το χάος δημιουργήθηκε στη Συρία το Ισλαμικό Κράτος ήρθε στη Συρία.Πριν το Ισλαμικό Κράτος υπήρχε η Jabhat Al-Nusra που είναι μέρος της Al-Qaïda.Και στο παρελθόν υπήρχαν  αδερφοί μουσουλμάνοι.Αυτοί δομούν όλη την βάση στην οποία εδράστηκε το Ισλαμικό Κράτος για να εμφανιστεί.
  • Al Assad:Κανονικά τα πράγματα δεν είναι απόλυτα…ο καθένας έχει ένα μέρος υπευθυνότητας.Εμείς στη Συρία έχουμ ετα προβλήματα μας.Η κυβέρνηση είναι υπεύθυνη ο καθένας ανάμεσα μας είναι υπέθυνος.Κάθε σύριος πολίτης είναι υπεύθυνος.Αλλά εδώ εγώ μιλάω γι αυτό που οδήγησε που έφερε το Ισλαμικό Κράτος στη Συρία. Το χάος.Και η κυβέρνησή σας ή αν εσείς προτιμάτε να την ορίσουμε με τον όρο “καθεστώς” όπως αυτοί κάνουν για εμάς  το γαλλικό καθεστώς είναι υπεύθυνο γαιτί υπόστηριξε αυτούς τους τζιχαντσιτές θεωρώντας τους ως μια μετριοπαθή αντιπολίτευση.
Ερ : Η Γαλλία υποστηρίζει τον Εθνικό Συριακό Συνασπισμό.Είναι τρομοκράτες ;
  • Al Assad:Αυτοί που αυτήν την ώρα δέχονται την υποστήριξη και κατέχουν όπλα δυτικά ανήκουν στο Ισλαμικό Κράτος.Αυτοί οπλίστηκαν και εξοπλίστηκαν από το κράτος σας και από άλλες δυτικές χώρες. Ο υπουργός σας της άμυνας το δήλωσε δημόσια στην αρχή της χρονιάς επιβεβαιώνοντας ότι είχε στείλει όπλα.Κατά συνέπεια αυτοί που εσείς χαρακτηρίζετε ως μετριοπαθείς κυκλοφόρησαν το 2012 πριν την εμφάνιση του Ισλαμικού Κράτους και που η Δύση δεν αναγνωρίζει την ύπαρξη της Al-Nusra, που είναι παρακλάδι της Al-Qaida, διέδωσαν βίντεο όπου εμφανίζονται να κταβροχθίζουν την καρδιά ενός σύριου στρατιώτη,να ακρωτηριάζουν τα σώματα άλλων θυμάτων  και να αποκεφαλίζουν άλλους.Αυτοί είναι οι ίδιοι που διέδωσαν αυτές τις εικόνες,όχι εμείς. Πώς μπορείτε να αγνοείτε αυτήν την πραγματικότητα καθώς αυτοί είναι οι ίδιοι που διαδίδουν τέτοιες εικόνες και εσείς λέτε ότι τέτοια είναι η πραγματικότητα ;
  • Al Assad:Αυτά είναι τα drones που χρησιμοποίησαν οι αμερικανοί στο Πακιστάν και στο Αφγανιστάν που σκοτώνουν πολλούς περισσότερους πολίτες παρά τρομοκράτες.Αυτα΄είναι τα πιο ακριβά όπλα στον κόσμο.Εμείς έχουμε συμβατικά όπλα κλασικού τύπου.Εγώ μιλάω για όπλα με τα οποία στοχεύουμε τους τρομοκράτες γιατί να σκοτώνουμε στα τυφλά ;Γιατί να σκοτώνουμε πολίτες ;O πόλεμος στη Συρία έγκειται στο να κερδίσουμε τις καρδιές των πολιτών και όχι να τους σκοτώσουμε.Αν σκοτώνετε άτομα δεν μπορείτε να παραμείνετε κυβέρνηση όύτε πρόεδρος.Είναι αδύνατο.Caφυιιγφγ΄γ΄γ΄θο
Για τα χημικά.
Αυτό είναι ένα ακόμη πλαστό επειχείρημα των δυτικών κυθβερνήσεων.Γιατί εμείς διαθέτουμε 2 εργοστάσια χλωρίου.Το ένα έκλεισε εδώ και πολλά χρόνια και επομένως είναι παροπλισμένο  Το άλλο βρίσκεται στο Βορρά της Συράις και αυτό είναι το πιο σημαντικό. Βρίσκεται στα σύνορα με την Τουρκία και είναι υπό τον έλεγχο των τρομοκρατών εδώ και 2 χρόνια. Στείλαμε στον ΟΗΕ ντοκουμέντα γι αυτό.Τους είπαμε ότι είναι αδύνατο να έχουν πρόσσβαση εκεί.Επομένως το χλώριο στη Συρία είναι στην κατοχή των τρομοκρατών….εμείς αλλωστε διαθέτουμε συμβατικά όπλα πολύ πιο αποτελεσματικά από αυτό δεν εέχουμε ανάγκη να το χρησιμοποιήσουμε.
Για τα αεροπορικά χτυπήματα της συμμαχίας….
Αν συγκρίνετε τον αριθμό των αεροπορικών χτυπημάτων που πραγματοποίησε η συμμαχία που αποτελείται από 60 χώρες και και αυτά που κάναμε εμείς ένα μικρό κράτος θα διαπιστώσετε ότι εμείς βομβαρδίζουμε 10 φορές περισσότερο παρά η συμμαχία το χώρο ημερησίως. Πρόκειται για μια σοβαρή συμμαχία ; ….άλλη μια απόδειξη είναι ότι το Ισλαμικό Κράτος επεκτέινετε στη Συρία σε Ιράκ ,Λιβύη και γενικά μέσα στην περιοχή.
Αυτοί επιτελούν χτυπήματα την ίδια ώρα που συνεχίζουν να υποστηρίζουν τους ίδιους τους τρομοκράτες ..να στέλνουν όπλα σε αυτούς τους τρομοκράτες υπό το πλαίσιο υποστήριξης της μετριοπαθούς αντιπολίτευσης. Αυτό είναι αντιφατικό,ομολογημένη αποτυχία. Υπάρχουν επαφές με τις υπηρεσίες πληροφοριών της Γαλλίας αλλά δεν υπάρχει συνεργασία.Δεν υπάρχει ανταλλαγή πληροφοριών.Γιατί αυτοί θέλουν να παίρνουν χωρίς να δίνουν.
Όχι εμείς δεν έχουμε κανέναν γάλλο τζιχαντιστή στη φυλακή.Αυτοί έρχονται εδώ να πολεμήσουν να πεθάνουν και να πάνε στον παράδεισο.Αυτή είναι η ιδεολογία τους.
Για γάλλους πολιτικούς.
Οφείλουν πρώτα να με πείσουν ότι δεν υποστηρίζουν τους τρομοκράτες και δεν ενέχονται στην έκχυση αίματος στη Συρία.Εμείς δεν σκοτώσαμε κανέναν γάλλο ούτε κανέναν ευρωπαίο. Εμείς δεν βοηθήσαμε τους τρομοκράτες στη χώρα σας. Δεν βοηθήσαμε αυτούς που επιτέθηκαν στο Charlie Hebdo.Εσείς βοηθήσατε τους τρομοκράτες….αλλά είμαστε έτοιμοι για διάλογο για το συμφέρον των σύριων πολιτών όπως και με οποιοδήποτε. Όταν στη Γαλλάι αλλάξουν πολιτική θα είμαστε έτοιμοι για διάλογο.Αντίθετα ο διάλογος δεν έχει νόημα ,διάλογο για το διάλογο.Σκοπός μου είναι η γαλλική κυβέρνηση να σταματήσει την υποστήριξη στους τρομοκράτες.Ο ι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι το μήνυμα ο Hollande οφείλει να τους ακούει περισσότερο. Είναι ο πιο αντιδημοφιλής πρόεδρος εδώ και 50 χρόνια.Θα όφειλε να σχοληθεί με τους πολίτες του και να τους προστατεύσει από τους τρομοκράτες που έρχονται στη Γαλλία. Όταν μιλάμε για τρομοκρατία να ξέρετε ότι είναι ένα ολόκληρο βουνό κάτω από τη θάλασσα.Να είστε σίγουροι ότι αυτό το βουνό θα τα βάλει με την κοινωνία σας.
Για Ομπάμα και αμερικανούς.
Είπαν θα εξοπλίσουν τη μετριοπαθή αντιπολίτευση.Μπορείτε να μου πείτε τι είναι αυτή ;…..Αυτή δεν υπάρχει..
Η Γαλλία και άλλες χώρες δεν έχουν το δικαίωμα να υποστηρίζουν τον οποιοδήποτε μέσα στη χώρα μας.Αυτό είναι μια καταπάτηση του διεθνούς δικαίου,της εθνικής μας κυριαρχίας των αξιών για τις οποίες αυτοί καυχώνται εδώ και δεκαετίες και μεταξύ αυτών είναι η δημοκρατία…..Είναι δημοκρατία να υποστηρίζουμε τους τρομοκράτες και να τους εξοπλίζουμε Έχουμε το δικαίωμα να υποστηρίζουμε τους τρομοκράτες που επιτέθηκαν π.χ στο Charlie Hebdo ;
Ερ:Γνωρίζετε ότι πρόσφατα ο γάλλος πρωθυπουργός σας αποκάλεσε χασάπη .Τι του απαντάτε ;
Al Assad:Αρχικά θα είμαι γάλλος με εσάς.Κανείς δεν παίρνει πια στα σοβαρά τις δηλώσεις γάλλων πολιτικών για έναν απλό λόγο γιατί η Γαλλία έχει γίνει κατά κάποιον τρόπο δορυφόρος της αμερικάνικης πολιτικής στην περιοχή.Δεν είναι ανεξάρτητη και δεν έχει πολιτικό βάρος.Δεν έχει πια αξιοπιστία.
Αν ο συριακός λαός θέλει τον Bachar Al-Assad, αυτός θα παρμείνει. Είμαστε στο δρόμο για τη δημοκρατία.Αυτή είναι μια μακρά διαδικασία.Δεν υπάρχει ένα σημείο που φτάνεις και που λες ότι αυτό είναι δημοκρατία.Εσείς είστε βέβαια πιο προχωρημένοι εξ αιτίας της ιστορίας σας και για πολλές συνθήκες και παράγοντες.
Αλλά αν εσείς θέλετε να μας συγκρίνετε με τον φίλο λαό σας της Σαουδικής Αραβίας θα έλεγα με σιγουριά ότι έχουμε δημοκρατία. Εξαρτάται με τι μας συγκρίνετε.
dimpenews.com