Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

Δημιουργούμε χάος!

Αμερικανός Γερουσιαστής: Ήταν λάθος μας η ανατροπή του Σαντάμ Χουσεΐν
Ο υποψήφιος των Δημοκρατικών για τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές και γερουσιαστής στο Κεντάκι,
Ραντ Πολ- Rand Paul, μιλώντας σε οπαδούς κατά τη διάρκεια εκδήλωσης του Εβραϊκού Συλλόγου  για τα Ημερήσια Εβραϊκά Σχολεία στο Μπρούκλιν, δήλωσε ότι, τελικά, ήταν λάθος των ΗΠΑ, η ανατροπή του πρώην προέδρου του Ιράκ, Σαντάμ Χουσεΐν το 2003, όπως γράφει η εβδομαδιαία «NewYork Observer».
Ο Ραντ Πολ επεσήμανε ότι η πτώση του Σαντάμ, ενδυνάμωσε στο διπλάσιο το Ιράν στην περιοχή, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ο Σαντάμ Χουσεΐν ήταν το προπύργιο κατά του Ιράν».
Επίσης, επεσήμανε ότι η κατάσταση στη Λιβύη έχει χειροτερέψει από την ανατροπή του πρώην Λίβυου προέδρου, Μουαμάρ ελ Καντάφι.
«Κάθε φορά που ανατρέπεται (ανατρέπουμε) έναν κοσμικό δικτάτορα, νομίζω ότι καταλήγουμε πάντοτε στο χάος» είπε ο Γερουσιαστής και θα προσθέσει: 
«Είμαι από αυτούς που πιστεύουν ότι ο πόλεμος είναι η τελευταία λύση».
Ο ίδιος πιστεύει ότι η Χίλαρι Κλίντον δεν είχε σωστή και καθόλου επιτυχημένη πολιτική για τη Μέση Ανατολή κατά τη διάρκεια της θητείας της ως Γραμματέας του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
«Η Χίλαρι έκανε τον πόλεμο στη Λιβύη,  και συνεχίζεται ακόμη μια απόλυτη καταστροφή», είπε χαρακτηριστικά.
«Μετά τον Καντάφι, η χώρα έχει εμπλακεί σε έναν εμφύλιο πόλεμο, η πρέσβης μας δολοφονήθηκε, η πρεσβεία μας έφυγε, η χώρα είναι διαιρεμένη και το ένα τρίτο της υποστηρίζει τους εξτρεμιστές του ‘ισλαμικού κράτους’», είπε ο Ραντ Πολ.