Παρασκευή 17 Απριλίου 2015

Οι Αμερικανοί πάτησαν πόδι στην Ευρώπη και ετοιμάζονται για τις ταραχές που θα προκαλέσουν

Η Ρουμανία συμμετέχει σε κοινές στρατιωτικές ασκήσεις με τη Βουλγαρία και τις ΗΠΑ για την καταστολή ταραχών. Οι ασκήσεις έχουν την ονομασία «Platinum Lion-15-2» και λαμβάνουν χώρα στο βουλγαρικό εκπαιδευτικό κέντρο «Νόβο Σέλο».
Σύμφωνα με το βουλγαρικό δημοσίευμα στην άσκηση συμμετέχουν 160 Αμερικανοί πεζοναύτες, 106 Βούλγαροι στρατιώτες και 23 στρατιώτες από τη Ρουμανία. Επίσης άλλοι 117 του αμερικανού στρατού θα διεξάγουν εκπαίδευση σε μεμονωμένα προγράμματα.
Ο σκοπός των κοινών στρατιωτικών ασκήσεων ΗΠΑ-Βουλγαρίας- Ρουμανίας είναι η μεθόδευση καταστολής σε ταραχές και μαζικές διαδηλώσεις των πολιτών σε αστικούς χώρους.
Οι ασκήσεις θα συνεχισθούν κατά διαστήματα στο πλαίσιο  της πολυεθνικής εκπαίδευσης «BLACK SEA ROTATIONAL FORCE 15.1» που θα συνεχισθεί μέχρι τον Αύγουστο του τρέχοντος έτους.
Όλες οι ασκήσεις σε αυτό το πρόγραμμα θα γίνουν στη  Βουλγαρία και σε άλλες 19 χώρες μελών του ΝΑΤΟ που συμμετέχουν  στο πρόγραμμα  «Σύμπραξη για την Ειρήνη».
Μαζί με την «Platinum Lion-15-2» βρίσκονται σε εξέλιξη  οι ασκήσεις  Steadfast lev 15 και «Πέρα από τον ορίζοντα 15».
Συνολικά, σε όλες τις τρεις κοινές  ασκήσεις συμμετέχουν στη Βουλγαρία, 1.200 στρατιώτες και πάνω από 100 μηχανήματα στρατιωτικού εξοπλισμού.
 
Συνολικά φέτος στο «Νόβο Σέλο» έχουν προγραμματισθούν 52 ασκήσεις με εκπροσώπους όλων των στρατών χωρών-μελών του ΝΑΤΟ.
Στη Βουλγαρία υπάρχουν σήμερα 5 στρατιωτικές εγκαταστάσεις κοινής χρήσης για Βούλγαρους και Αμερικανούς.
 
Αυτές είναι στο ‘Νόβο Σέλο’, στο ‘Γκράφ Ιγκνατίεβο’, στο στρατιωτικό αεροδρόμιο ‘Μπέζμερ’, στην περιοχή Μπαλτσίκ  και στην πρώην βάση τεθωρακισμένων Αϊτός.