Σάββατο 18 Απριλίου 2015

Η Αθήνα γέμισε τρομο-πράκτορες...σίγουρα δεν ήρθαν για τουρισμό όπως μας λένε

Ένας 47χρονος Γερμανός και ένας 56χρονος Τούρκος συνελήφθησαν στο Παγκράτι, κατόπιν ευρωπαϊκών ενταλμάτων σύλληψης για τρομοκρατία. Ο Τούρκος συνελήφθη σήμερα (18/04) και ο Γερμανός στις 15 Απριλίου
Για την περίπτωση του Γερμανού είχαν εκδώσει εντάλματα οι αρχές της Γερμανίας και Γαλλίας
και αφού πέρασε από τον εισαγγελέα οδηγήθηκε σε κατάστημα κράτησης μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία έκδοσής του.
Αντίστοιχα ο Τούρκος που συνελήφθη σήμερα επίσης στο Παγκράτι,  θα περάσει την Κυριακή από τον εισαγγελέα. Για την περίπτωσή του, το ένταλμα έχει εκδοθεί μόνο από τις γερμανικές αρχές.
Σύμφωνα με πληροφορίες, καμία από τις δύο συλλήψεις δεν αφορά το κουρδικό ζήτημα. Τόσο οι Γερμανοί όσο και οι Γάλλοι, πέρα από τα εντάλματα που εξέδωσαν και ζήτησαν από τις ελληνικές αρχές συνεργασία, δεν έχουν δώσει περαιτέρω εξηγήσεις.
Στις 15 του μήνα, είχε διεξαχθεί ταυτόχρονη έρευνα σε διάφορες πόλεις της Γερμανίας, όπου συνελήφθησαν για τρομοκρατία 9 άτομα. Για την ίδια μέρα είχαν ζητήσει να εκτελεστεί το ένταλμα για εντοπισμό του Γερμανού, οποίος τις τελευταίες ημέρες σύμφωνα με πληροφορίες,  είχε έρθει στην Αθήνα, όπου θα είχε συνάντηση με τον Τούρκο στο Παγκράτι, ο οποίος διέμενε στην Αθήνα από το 1987.
Ο Γερμανός, ο οποίος συνελήφθη στο δρόμο, μετά από παρακολούθηση στο δρόμο, καταζητείτο από τους Γάλλους από το 2014. Ο Τούρκος, δεν συνελήφθη σε διαμέρισμα, αλλά σε άλλο χώρο, που δεν έχει γίνει γνωστό ποιος ήταν.
Αν και οι γερμανικές και οι γαλλικές αρχές, δεν εξηγούν τους λόγους, εικάζεται ότι η υπόθεση έχει να κάνει, με αριστερή εξτρεμιστική οργάνωση, η οποία ενδεχομένως είχε δράσει και στην Τουρκία.