Παρασκευή 24 Απριλίου 2015

Όλο και ποιό κοντά σε ένα ισλαμικό χτύπημα επι ευρωπαϊκού εδάφους

Ιταλία: Συνελήφθησαν τρομοκράτες που σχεδίαζαν επίθεση στο Βατικανό [εικόνες & βίντεο] 'όλοι οι ύποπτοι είναι Πακιστανοί ή Αφγανοί'
Η οργάνωση σχεδίαζε να προσφέρει υποστήριξη σε επιθέσεις εναντίον της πακιστανικής κυβέρνησης και των αμερικανικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν.
Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι εξέδωσε 18 εντάλματα σύλληψης στο πλαίσιο της επιχείρησης που επικεντρώθηκε στη Σαρδηνία,
το νησί αυτό της Ιταλίας, και περιελάμβανε επτά ιταλικές επαρχίες. Όπως δήλωσε τηλεφωνικώς στο Ρόιτερς, ο αξιωματικός της αντιτρομοκρατικής μονάδας της αστυνομίας, όλοι οι ύποπτοι είναι Πακιστανοί ή Αφγανοί. Κάποιοι από αυτούς είχαν συλληφθεί στην Ιταλία, ενώ άλλοι πιστεύεται ότι έχουν ήδη εγκαταλείψει τη χώρα, είπε ο ίδιος.
Ήδη, η αστυνομία προχώρησε σε συλλήψεις.
Ορισμένοι από τους υπόπτους θεωρείται ότι ευθύνονται για επιθέσεις στο Πακιστάν, περιλαμβανομένης μίας σε αγορά της βορειοδυτικής μεθοριακής πόλης Πεσάβαρ το 2009, αναφέρει ανακοίνωση της αστυνομίας.
Από τις τηλεφωνικές υποκλοπές της αστυνομίας προέκυψε ότι δύο άτομα ανήκαν σε πυρήνα, ο οποίος είχε παράσχει προστασία στον ηγέτη της Αλ Κάιντα Οσάμα μπιν Λάντεν, ο οποίος σκοτώθηκε από τις αμερικανικές ειδικές δυνάμεις που πραγματοποίησαν έφοδο στο κρησφύγετό του στην πόλη Αμποταμπάντ του Πακιστάν, το 2011, αναφέρει άλλη ανακοίνωση της αστυνομίας.
Σχεδίαζαν επίθεση στο Βατικανό
Σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο Ansa συνελήφθησαν δύο συνεργοί του Οσάμα Μπιν Λάντεν, οι οποίοι φέρονται να σχεδίαζαν τρομοκρατική επίθεση στο Βατικανό, ενώ από τις καταγεγραμμένες συνομιλίες των μελών της οργάνωσης διαπιστώθηκε ότι κυκλοφορούσε στην Ιταλία καμικάζι, ο οποίος σκόπευε να εξαπολύσει τρομοκρατική επίθεση στο Βατικανό.
Το ιταλικό πρακτορείο αναφέρει ότι ένας ιμάμης που ζούσε ανάμεσα στην Μπρέσα και το Μπέργκαμο, ήταν επικεφαλής της οργάνωσης και συγκέντρωνε ποσά για χρηματοδοτήσει τρομοκρατικές επιθέσεις στο Πακιστάν καλώντας όσους Πακιστανούς και Αφγανούς ζουν στην Ιταλία να προσφέρουν χρήματα για το κέντρο της προπαγάνδας του. Στη συνέχεια έστελνε τα χρήματα στο Πακιστάν μέσω μελών της οργάνωσης.
Λέγεται πως σε μία από τις αποστολές είχε καταφέρει να στείλει το ποσό των 55.268 ευρώ στο Ισλαμαμπάντ.
Το πρακτορείο τονίζει ότι ανάμεσα στους συλληφθέντες υπάρχουν πολλοί ύποπτοι που βρίσκονται πίσω από αιματηρές τρομοκρατικές ενέργειες στο Πακιστάν, εκ των οποίων η επίθεση στην αγορά του Πεσαβάρ το 2009 που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 100 άνθρωποι.



Πηγή: Ιταλία: Συνελήφθησαν τρομοκράτες που σχεδίαζαν επίθεση στο Βατικανό [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/203144/italia-synelifthisan-tromokrates-poy-shediazan-epithesi-sto-vatikano-eikones-vinteo#ixzz3YEZtbx8h