Τρίτη 21 Απριλίου 2015

Μας χρωστούν πολλές εξηγήσεις οι Αμερικανοί...υπονόμευαν την Ελληνική κυβέρνηση

O πράκτορας της CIA που λόκαρε τον Καραμανλή κατ΄ εντολή των Αμερικανών
Του Χ.Κ. Λαζαρόπουλου
Ένταλμα σύλληψης και προσαγωγής στην Ελληνική Δικαιοσύνη αναμένεται να εκδοθεί τις επόμενες ημέρες ύστερα από τη σύμφωνη γνώμη του ανακριτή και των εισαγγελέων που ερευνούν τις υποθέσεις για τις υποκλοπές στον πρώην πρωθυπουργό κ. Κώστα Καραμανλή και μέλη της κυβερνήσεώς του, όπως και για την δολοφονική απόπειρα εναντίον του.
Οι τρεις δικαστικοί λειτουργοί που ασχολούνται με τις υποθέσεις αυτές καλούν για κατάθεση τον 65χρονο συνταξιούχο πράκτορα της CIA ενώπιόν τους προκειμένου να καταθέσει και να φωτίσει πτυχές αυτών των σκοτεινών υποθέσεων. Αυτός είναι το πρόσωπο που κατάφερε να υποκλέψει τις τηλεφωνικές συνομιλίες τόσο του πρώην πρωθυπουργού, όσο και άλλων στελεχών της τότε κυβέρνησης σε συνεργασία με δύο ακόμα στελέχη των αμερικανικών υπηρεσιών, τα οποία είναι γνωστά στις Αρχές της χώρας μας.
Τις τελευταίες ώρες έχει γίνει γνωστό πώς ο λεγόμενος «Μίστερ Μπαζ» είναι ο ελληνοαμερικανός συνταξιούχος πράκτορας που αποσύρθηκε από τη CIA, μένει στο Ντιτρόιτ, έρχεται κάθε καλοκαίρι για διακοπές στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Κάρπαθο, κι ενώ συμφώνησε να καταθέσει είναι άφαντος. Μεταξύ των επικρατέστερων σεναρίων που κάνουν οι αρχές είναι ότι κάποιοι τρίτοι δεν επιτρέπουν για λόγους ασφαλείας στον «Μίστερ Μπαζ» να έρθει στην Αθήνα και να καταθέσει σχετικά με τις υποκλοπές.
Ποιος είναι ο Μίστερ Μπαζ
Με την ευκαιρία, ας μάθουμε μερικές πληροφορίες για τον «Μίστερ Μπαζ» ώστε να έχουμε μια καλύτερη εικόνα για το δίκτυο εκείνων που τρομοκρατήθηκαν από την άνοδο του κ. Κώστα Καραμανλή στην εξουσία το 2004, φοβούμενοι ότι θα έπληττε δραστικά την ντόπια διαπλοκή, τους νταβατζήδες και όσους υπολόγιζαν κέρδη από την προσχεδιασμένη οικονομική κρίση στην Ελλάδα. Το μόνο που κατάφεραν, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του «συστήματος Σημίτη» στη δημόσια διοίκηση, ήταν να κάψουν την Ελλάδα το 2007, να στήσουν το δήθεν σκάνδαλο του Βατοπεδίου για να μην επεκταθεί ο Southstream από το Μπουργκάς στην Αλεξανδρούπολη από τον Σεπτέμβριο του 2008 και με την ηθική αυτουργία του ΠΑΣΟΚ να ολισθήσει η χώρα στο χάος από τον Μάρτιο του 2009.
Σύμφωνα με ιδιαίτερα αξιόπιστη πηγή, το 1996 ο «Μίστερ Μπαζ» πήρε φύλλο πορείας από την CIA για την Ελλάδα. Ήταν ακόμα νωπή η ελληνοτουρκική κρίση στα Ύμια, τα ευχαριστήρια του τότε πρωθυπουργού κ. Κώστα Σημίτη προς τους Αμερικανούς και ενισχύθηκε η πρεσβεία των ΗΠΑ με τον διπλωμάτη καριέρας κ. Νίκολας Μπερνς. Ήρθε στην κατάλληλη στιγμή ένα στέλεχος όπως ο «Μίστερ Μπαζ».
Διπλωματικές και δικαστικές πηγές αναφέρουν ότι είχε κολλητούς στην ΕΥΠ και προσβάσεις στο «πράσινο» σωματείο της, μιλούσε πολύ καλά ελληνικά με την προφορά του Γιάνκη, είχε χρησιμοποιήσει την Αθήνα ως σταθμό για αποστολές στη Μέση Ανατολή επανειλημμένως ενώ θήτευσε για σειρά ετών στο Αφγανιστάν. Όπως μαθαίνουμε, ο «Μίστερ Μπαζ» είχε γνωριμίες εκείνη την εποχή με πρόσωπα που υπηρετούσαν στο κτήριο «Αστέρας» του υπουργείου Εξωτερικών, αλλά και στο υπουργείο Δημοσίας Τάξεως.
Τι έλεγε για τη δράση του
Ισχυριζόταν ότι γνώριζε πολύ καλά τα θέματα της τρομοκρατίας και είχε εμπλακεί σε επιχειρήσεις εναντίον της «17 Νοέμβρη» και του «Επαναστατικού Λαϊκού Αγώνα». Πολύ έγκυρη πηγή που βρισκόταν στο υπουργείο Εξωτερικών εκείνη την εποχή μας είπε ότι ο «Μίστερ Μπαζ» είχε προσπαθήσει να προσεγγίσει και παρακολουθούσε δημοσιογράφο που έγραφε σε κεντροαριστερή εφημερίδα, είχε θητεύσει ως ανταποκριτής της στις ΗΠΑ, επέστρεψε για να κάνει ειδικές δημοσιογραφικές έρευνες αλλά τελικά ασχολήθηκε με θέματα διπλωματικού ρεπορτάζ, με το Κουρδικό αλλά με τη δράση των αντιεξουσιαστικών οργανώσεων.
Εξαιτίας της διακριτικής έρευνας για το δημοσιογράφο, ο «Μίστερ Μπαζ» άνοιξε παρτίδες και στελέχη της Αντιτρομοκρατικής, όπου έγινε γνωστός για ιστορίες σχετικά με αφγανούς μουλάδες, με ρώσους πράκτορες, με την αποθήκευση εκρηκτικών στην πρεσβεία του Ιράκ. Ερεύνησε τις δραστηριότητες του στενού φίλου του κ. Γιώργου Παπανδρέου, του κ. Άλεξ Ρόντος, καθώς με τις συνθήκες υπό τις οποίες σημειώθηκε το δυστύχημα του πρωθυπουργικού αεροσκάφους Φάλκον το 1999, όπου έχασε τη ζωή του ο τότε υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννος Κρανιδιώτης.
Λέγεται ότι ο «Μίστερ Μπαζ» είχε δείξει έντονο ενδιαφέρον για την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων και συμμετείχε σε διάφορες συσκέψεις, μερικές από τις οποίες είχαν αποκλειστικό θέμα την έρευνα, τον εντοπισμό και την παρακολούθηση πιθανών στόχων και υπόπτων. Αυτό πρέπει και να είναι το κομβικό σημείο της υπόθεσης, όπου δημιουργήθηκαν τα 14 τηλέφωνα – «σκιές».
Στις δικογραφίες που έχουν σχηματισθεί φαίνεται ότι ο «Μίστερ Μπαζ» δεν είχε αναστολές. Για το καλό «της υπηρεσίας» μπορούσε να παρακολουθεί ακόμα και αξιωματούχους με τους οποίους είχε και φιλικές σχέσεις. Ήταν τόσο καλός στη δουλειά του ώστε μπορούσε να αρχειοθετήσει ακόμα και στοιχεία που άγγιζαν ζητήματα ιδιωτικότητας.
Η αποκάλυψη
Μετά τη λήξη των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, η δραστηριότητα του «Μίστερ Μπαζ» άρχισε να γίνεται κραυγαλέα. Με πρόσχημα τη συνταξιοδότησή του, προσελήφθηκε από μια εταιρεία συμβούλων. Η κατάσταση γινόταν όλο και πιο δύσκολη το φθινόπωρο του 2004. Μόλις οι εργοδότες του «Μίστερ Μπαζ» έμαθαν τι συνέβαινε με τις υποκλοπές τον έστειλαν κακήν – κακώς στη Θεσσαλονίκη «για δουλειές». Μόνο που έκανε το λάθος να εμφανίζεται συχνά από το Προξενείο των ΗΠΑ και να συναναστρέφεται με πρόσωπα τα οποία ήταν πολύ κοντά σε «υπηρεσίες».
Στο διάστημα αυτό έγινε γνωστό ότι ο πράκτορας είχε πάει σε κατάστημα κινητής τηλεφωνίας στην Ακτή Μιαούλη του Πειραιά κι αγόρασε τρία καρτοκινητά δηλώνοντας ψεύτικα στοιχεία στο όνομα «Μάρκος Πέτρου» που έμενε στα βόρεια προάστια. Τα πάντα κατέρρευσαν στις 10 Μαρτίου 2005, όταν έγινε γνωστό ότι ο υπάλληλος της Voldafone Κώστας Τσαλικίδης βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του, αφού προηγουμένως είχε ενημερώσει τους προϊσταμένους του πως το λογισμικό της εταιρείας στις εγκαταστάσεις της Παιανίας ήταν παραβιασμένο.
Έντρομος ο διευθύνων σύμβουλος της Vodafone Γιώργος Κορωνιάς πληροφορήθηκε το γεγονός από συνεργάτες του ενώ βρισκόταν στο γήπεδο «Καραϊσκάκη» όπου ο Ολυμπιακός αντιμετώπιζε την Νιούκαστλ. Αμέσως τηλεφώνησε στο Γραφείο του τότε πρωθυπουργού και ζήτησε να μιλήσει με τον διευθυντή του, τον κ. Γιάννη Αγγέλου, αιτούμενος εμπιστευτική συνάντηση μαζί του στο Μέγαρο Μαξίμου.
Η επικοινωνία έγινε, σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Αγγέλου απάντησε πως θα ενημέρωνε πρώτα τον κ. Καραμανλή και στη συνέχεια θα όριζε το ραντεβού. Ο τότε πρωθυπουργός, ο οποίος βρισκόταν στην Ισπανία σε συνέδριο για τη Δημοκρατία, την Τρομοκρατία και την Ασφάλεια, ενημερώθηκε για το περιστατικό και έδωσε την κατεύθυνση να γίνει η συνάντηση του κ. Αγγέλου με τον κ. Κορωνιά αλλά με την παρουσία του αρμοδίου υπουργού Δημοσίας Τάξεως, που ήταν ο κ. Γιώργος Βουλγαράκης.
Έτσι αποκαλύφθηκε η δράση του «Μίστερ Μπαζ» και των δύο συνεργατών του. Όταν ο κ. Κορωνιάς επισκέφτηκε το Μαξίμου παραδέχθηκε ότι μέσω της εταιρείας του παρακολουθείτο η μισή κυβέρνηση του κ. Καραμανλή και κυρίως ο πρώην πρωθυπουργός και η σύζυγός του Νατάσα.
Η αδυναμία του «Μίστερ Μπαζ» να εμφανιστεί στην ελληνική Δικαιοσύνη παρά την αρχική προθυμία του επιβεβαιώνουν σε πολιτικούς και διπλωματικούς αναλυτές την εκτίμηση που έχουν κάνει αρκετοί δημοσιογράφοι ότι οι Αμερικανοί είχαν πολλούς λόγους για να παρακολουθούν στενά τον κ. Καραμανλή. Το μόνο που απομένει είναι να μάθουμε αν ο 65χρονος βρίσκεται σήμερα στο Ντιτρόιτ ή κάπου αλλού, με άλλο όνομα για «προστασία». Οι αντιδράσεις μετά το ένταλμα του ανακριτή και των εισαγγελέων θα έχουν ενδιαφέρον…
[kourdistoportocali.com]
http://www.triklopodia.gr/o-praktoras-tis-cia-pou-lokare-ton-karamanli-kat%CE%84-entoli-ton-amerikanon/