Σάββατο 18 Απριλίου 2015

Ανυπόστατα τα δημοσιεύματα περι δεινής οικονομίας στην Ρωσία...Ο Πούτιν μοιράζει δις!


 Spiegel: Η Ρωσία στέλνει άμεσα έως και 5 δισ. στην Αθήνα με αγωγό
Πληροφορίες του γερμανικού περιοδικού κάνουν λόγο για συμφωνία που θα υπογραφεί τα επόμενα 24ωρα, ίσως και την ερχόμενη Τρίτη, ανάμεσα στη Μόσχα και την Αθήνα, προκειμένου ο αγωγός Turkish Stream να μεταφέρει ρωσικό φυσικό αέριο στην Ευρώπη, μέσω της Ελλάδας και της Τουρκίας.
Αμέσως θα εκταμιευθεί προκαταβολή που μπορεί να φέρει στα ελληνικά κρατικά ταμεία έως και 5 δισεκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με το δημοσίευμα στη διαδικτυακή έκδοση του Spiegel. Μάλιστα, στο άρθρο φιλοξενείται και δήλωση στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ, που δεν κατονομάζεται, αλλά έχει γνώση της διαδικασίας. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του, η συμφωνία θα αλλάξει ριζικά τις διαπραγματεύσεις.
Το ζήτημα του Turkish Stream συζητήθηκε κατά τη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα και του Παναγιώτη Λαφαζάνη με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, όπως αναφέρει το Spiegel. «Τα χρήματα από τη Ρωσία θα είναι προκαταβολή για τα μελλοντικά κέρδη που θα έχει η Ελλάδα από τον αγωγό, που αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία το 2019», σημειώνει το γερμανικό περιοδικό.
Ανάλογες πληροφορίες, για συμφωνία με τη Ρωσία, δημοσιεύει και η εφημερίδα «Αγορά» σήμερα.  


Πηγή: Spiegel: Η Ρωσία στέλνει άμεσα έως και 5 δισ. στην Αθήνα με αγωγό | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/202038/spiegel-i-rosia-stelnei-amesa-eos-kai-5-dis-stin-athina-me-agogo#ixzz3XdyzTxt9