Τρίτη 21 Απριλίου 2015

Μας κουνάνε και το δάχτυλο...

Spiegel: Η ταράτσα της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα είναι κέντρο παρακολουθήσεων [εικόνα]
Η πληροφορία αυτή, εντοπίζεται σε έγγραφο της αμερικανικής NSA το οποίο παρουσίασε το Spiegel, σύμφωνα με το οποίο ειδικές μονάδες συλλογής πληροφοριών με το όνομα Special Collection Service, τις οποίες στελεχώνουν πράκτορες της NSA και της CIA και άλλων μυστικών υπηρεσιών που δραστηριοποιούνται σε 80 χώρες στον πλανήτη, με τις 19 να είναι στην Ευρώπη, αναφέρουν σε δημοσίευμα τους «Τα Νέα».
Τι ισχύει για την Ελλάδα
Στην ευρωπαϊκή λίστα, εμφανίζεται πρώτη η Αθήνα, όπου εκτός από την μονάδα SCS υπάρχει σύμφωνα με το έγγραφο και εξοπλισμός που λειτουργεί εξ αποστάσεως χωρίς να απαιτείται και η παρουσία μόνιμου προσωπικού. Αξιοσημείωτο είναι δε, πως από τις ευρωπαϊκές πόλεις, μόνο στην Αθήνα, την Μόσχα και την Βιέννη υπάρχει και προσωπικό αλλά και μηχανήματα, ενώ στο Μιλάνο υπάρχουν μόνο συσκευές υποκλοπής και καταγραφών.
Από που καταγράφει τα πάντα η NSA -Από που παρακολουθείται όλη η Αθήνα
Στο ίδιο έγγραφο, τονίζεται πως οι εν λόγω πράκτορες εργάζονται κάτω από άκρα μυστικότητα και σε καθεστώς διπλωματικής ασυλίας σε δωμάτια πρεσβειών με ειδική θωράκιση, αναφέρει το Spiegel, το οποίο παράλληλα υποστηρίζει πως οι μονάδες αυτές έχουν υπερσύγχρονους εξοπλισμούς υποκλοπών, οι οποίοι συνήθως τοποθετούνται στους υψηλότερους ορόφους αλλά και σε ταράτσες και καλύπτονται με πάνελ ή άλλες κατασκευές. Μια τέτοια κατασκευή από λευκά δομικά υλικά διακρίνεται και στην οροφή της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα στο παλαιό κτίριο προς την πλευρά της οδού Πέτρου Κόκκαλη που καταλήγει στην Βασιλίσσης Σοφίας.
Διαβάστε εδώ τους τρόπους προφύλαξης των προσωπικών σας δεδομένων



Πηγή: Spiegel: