Παρασκευή 24 Απριλίου 2015

Ο Πούτιν δίνει το μήνυμα της ειρήνης σε όλο τον κόσμο

Β.Πούτιν προς Άγκυρα από την Αρμενία: "Δεν μπορεί να υπάρξει καμία δικαιολογία για την μαζική δολοφονία ανθρώπων"
Aπανωτές "σφαλιάρες" έριξε στην Τουρκία ο Ρώσος πρόεδρος Β.Πούτιν αναφέροντας χαρακτηριστικά "δεν μπορεί να υπάρξει καμία δικαιολογία για την μαζική δολοφονία ανθρώπων" για το ζήτημα της αρμενικής Γενοκτονίας.
 Με αυτή τη δήλωσή του ο Ρώσος πρόεδρος ουσιαστικά προχωρά και στην αναγνώριση και της Γενοκτονίας του μικρασιατικού Ελληνισμού, όπως και των ορθόδοξων Ασσυρίων. Στις επετείους μνήμης των σφαγών της Σμύρνης και του Πόντου θα μπορούσε η ελληνική Πολιτεία να προχωρήσει σε εκδηλώσεις με προσκεκλημένους ξένους ηγέτες, όπως τον Ρώσο πρόεδρο, διεθνοποιώντας το ζήτημα και φέρνοντας σε δύσκολη θέση όχι μόνο την Άγκυρα αλλά και κάποιες...ρεπούσιες φωνές που αρνούνταν πεισματικά ακόμα και την ύπαρξη των σφαγών!
 
Τη θέση της Ρωσίας σχετικά με τη γενοκτονία επαναβεβαίωσε ο Ρώσος πρόεδρος, που είπε ότι οι μαζικές δολοφονίες ανθρώπων δεν μπορούν να δικαιολογηθούν.
 
«Η θέση της Ρωσίας ήταν και παρέμεινε συνεπής: Πάντα πιστεύαμε ότι  δεν υπάρχει και δεν μπορεί να υπάρξει καμία δικαιολογία για την μαζική δολοφονία ανθρώπων», δήλωσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν κατά την τελετή στη μνήμη των θυμάτων της γενοκτονίας των Αρμενίων.
 
Ο Πούτιν υπενθύμισε ότι η Ρωσία είχε ξεκινήσει μια ολόκληρη σειρά διεθνών νομικών πράξεων, συμπεριλαμβανομένης της Σύμβασης για την Πρόληψη και την Τιμωρία του Εγκλήματος της Γενοκτονίας (CPPCG), η οποία εγκρίθηκε από τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών το 1948.
 
«Η παγκόσμια κοινότητα πρέπει να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε τα τραγικά γεγονότα του παρελθόντος να μην συμβούν ποτέ ξανά. Έτσι ώστε όλα τα έθνη να μπορούν να ζήσουν με ειρήνη και συναίνεση χωρίς να γνωρίσουν τη φρίκη που προκύπτει από την υποκίνηση θρησκευτικών εχθροτήτων, επιθετικού εθνικισμού και ξενοφοβίας», είπε ο Ρώσος πρόεδρος.
 
Επιπλέον τόνισε ότι η Ρωσία «ειλικρινά συμπάσχει με τον αρμενικό λαό που έχει βιώσει μία από τις πιο φρικτές τραγωδίες στην ιστορία της ανθρωπότητας».
 
«Τα γεγονότα του 1915 έχουν συγκλονίσει ολόκληρο τον κόσμο. Και η Ρωσία τα εκλαμβάνει ως δική της θλίψη. Εκατοντάδες χιλιάδες αβοήθητοι και άστεγοι Αρμένιοι, εκατομμύρια έχουν έλαβαν καταφύγιο στο έδαφος της Ρωσίας και σώθηκαν», είπε ο Βλαντιμίρ Πούτιν.
 
Η διεθνής καταδίκη της βίας εναντίον των Αρμενίων ήταν το αποτέλεσμα της ρωσικής διπλωματικής προσπάθειας, πρόσθεσε ο Ρώσος πρόεδρος.
 
«Οι σχέσεις των αδελφικών λαών της Ρωσίας και της Αρμενίας πάντοτε χαρακτηρίζονται από ιδιαίτερη πνευματική συγγένεια και αμοιβαία υποστήριξη. Αυτή ήταν και η περίπτωση κατά τη διάρκεια των δραματικών γεγονότων πριν από 100 χρόνια και κατά τη διάρκεια των ετών του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου και κατά τη διάρκεια του καταστροφικού σεισμού του Σπιτάκ (του 1988)», δήλωσε ο Πούτιν.
 
«Και σήμερα θρηνούμε μαζί με τον αρμενικό λαό», τόνισε ο Ρώσος ηγέτης.
 
Εκατοντάδες πόλεις της Ρωσίας θα πραγματοποιήσουν περισσότερες από 2.000 εκδηλώσεις μνήμης με αφορμή την 100η επέτειο της Γενοκτονίας των Αρμενίων, δήλωσε ο Πούτιν. Στις εκδηλώσεις θα συμμετάσχουν όχι μόνο οι Αρμένιοι στην Ρωσία, αλλά και δεκάδες χιλιάδες εκπρόσωποι άλλων εθνών.
 
Ο πρόεδρος της Ρωσίας επισκέφθηκε σήμερα στο μνημείο στο Ερεβάν προς τιμήν των θυμάτων της γενοκτονίας των Αρμενίων στην Οθωμανική Αυτοκρατορία έτη 1915-1916.
Το μνημείο είναι αφιερωμένο στη μνήμη του 1,5 εκατομμυρίου Αρμενίων που σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια ενός από τα πιο φοβερά γεγονότα στην ιστορία της Αρμενίας, δήλωσε η υπηρεσία τύπου του Κρεμλίνου.
 
Το συγκρότημα, που χτίστηκε το 1967, αποτελείται από την αίθουσα της μνήμης, τον οβελίσκο της αναγέννησης και ένα μουσείο-ινστιτούτο της γενοκτονίας των Αρμενίων.
Η αίθουσα της μνήμης βρίσκεται στο κέντρο, όπου υπάρχει μια αιώνια φλόγα και πυλώνες που συμβολίζουν φιγούρες σε πένθος. Ο κοντινός στύλος από γρανίτη ύψους 44 μέτρων σε σχήμα βέλους στήλη είναι ένα σύμβολο της επιβίωσης και της πνευματικής αναγέννησης του αρμενικού λαού.
 
Το μακρύ τείχος των 100 μέτρων περιέχει τα ονόματα των αρμενικών πόλεων και χωριών όπου πραγματοποιήθηκαν σφαγές. Το μουσείο γενοκτονίας ιδρύθηκε το 1995 και περιλαμβάνει φωτογραφίες, στοιχεία για τον πληθυσμό σχετικά με τον αριθμό των Αρμενίων στην Οθωμανική Αυτοκρατορία και τα έγγραφα των διαφόρων οργανισμών και των κρατών που έχουν καταδικάσει τη γενοκτονία.
 
Τώρα στο «παιχνίδι» εισέρχεται και η ΕΕ η οποία « αποδυναμώνει» την Άγκυρα και ηθικά, εμφανίζοντας το πραγματικό «προσωπείο της Τουρκίας», με την αναγνώριση από το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, της επαίσχυντης και βάρβαρης γενοκτονίας 1,5 εκατομμυρίων Αρμενίων.
 
Καιρός τώρα να προχωρήσει και συνολικά η αναγνώριση της γενοκτονίας των Χριστιανών Ελλήνων, Αρμενίων, Ασσυρίων της Ανατολής από τους Οθωμανούς και τους Τούρκους. Mετά και το ευρωπαϊκό ψήφισμα που αναγνώρισε την αρμενική γενοκτονία είναι ευκαιρία να γίνει το ίδιο και με τις υπόλοιπες.
 
defencenet.gr