Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

60% των κρατουμένων στην Ελλάδα είναι αλλοδαποί

Αραβαντινός: Στρατολόγηση αλά ISIS στην Ελλάδα
O αρχιφύλακας των φυλακών Κορυδαλλού Αντώνης Αραβαντινός μίλησε στον ρ/σ Βήμα και μεταξύ άλλων δεν στρατολόγηση όχι μόνο αλλοδαπών αλλά και ημεδαπών «αλά ΙSIS».
O αρχιφύλακας των φυλακών Κορυδαλλού Αντώνης Αραβαντινός μίλησε στον ρ/σ Βήμα και μεταξύ άλλων δεν στρατολόγηση
όχι μόνο αλλοδαπών αλλά και ημεδαπών «αλά ΙSIS»
Το απόσπασμα
Ερ: Πόσος κόσμος υπολογίζουμε ότι θα αποφυλακιστεί όταν εφαρμοστεί αυτό το νέο νομοσχέδιο;
:«Ίσως πάνω από 2.000. Από παλαιότερες ρυθμίσεις , ανάλογα βέβαια και τις κατηγορίες, μεσοσταθμικά, υπάρχει ένα 60% πού επιστρέφει ως υποτροπή και πάλι στις φυλακές. Ξέρετε ότι περίπου το 60% των κρατουμένων στην Ελλάδα είναι αλλοδαποί .
Τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της εγκληματικότητας έχουν αλλάξει τρομερά. Υπάρχουν σοβαρότατες ενδείξεις για διασυνδέσεις διαφόρων ομάδων εγκληματιών που πάνε από αυτό που μέχρι τώρα λέγαμε τρομοκρατία μέχρι το βάθος και ενδεχομένως με εμφανή προσπάθεια στρατολόγησης ή αν θέλετε ενοποίησης των διαφόρων μουσουλμανικών δοξασιών, θα έχουμε και τέτοιο ζήτημα.
Πιστεύω πως είμαστε σε μια φάση στρατολόγησης και ημεδαπών στη λογική της μουσουλμανικής δοξασίας ή της λογική της αντίδρασης στιλ ISIS.
Δεν αποκλείεται οι πρώτοι πού θα βγούνε ως εξτρεμιστές μουσουλμάνοι , να μην είναι καν αλλοδαποί, να είναι έλληνες, να είναι κάτι σαν αυτούς που βλέπουμε, που φεύγουν απ’ την Αγγλία ή απ’ τον Καναδά ή την Γερμανία, οι οποίοι εκπαιδεύονται και επιστρέφουν.»