Δευτέρα 27 Απριλίου 2015

Πούτιν: Οι τρομοκράτες θα διέλυαν τη Ρωσία

 Οι Αμερικανοί βοηθούσαν τους αυτονομιστές στο βόρειο Καύκασο
Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος γιορτάζει τα 15 χρόνια στην εξουσία,
είπε σε ένα νέο ντοκιμαντέρ που θα μεταδοθεί από το κανάλι ‘Ρωσία 1’,
 ότι διαθέτει στοιχεία που αποδεικνύουν ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες βοήθησαν τους αυτονομιστές
στη δεκαετία του 2000 στο βόρειο Καύκασο.
Στα αποσπάσματα που δημοσιεύτηκαν πριν από τη σημερινή εκπομπή του δίωρου ντοκιμαντέρ, ο Πούτιν είπε ότι οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες υπέκλεψαν συνομιλίες των αυτονομιστών και των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ στις αρχές της δεκαετίας του 2000, αποδεικνύοντας ότι η Ουάσιγκτον βοηθούσε τους αυτονομιστές.
Μετά τον καταστροφικό πόλεμο του 1990, η Ρωσία πολέμησε εναντίον των ισλαμιστών ανταρτών στην Τσετσενία και τις γειτονικές χώρες του Καυκάσου.
Ο Πούτιν εκλέχθηκε πρόεδρος της Ρωσίας στις 26 Μαρτίου του 2000, όπως σημειώνει το beta.
 
Πούτιν: Οι τρομοκράτες θα διέλυαν τη Ρωσία

 

Μόσχα.
«Η τρομοκρατία στο Βόρειο Καύκασο το 1999, έφερε τη Ρωσία στο πρόθυρα της κατάρρευσης, και πολλοί ηγέτες του κόσμου, είχαν την πεποίθηση ότι η Ρωσία θα πάψει να υφίσταται με την παρούσα μορφή της», δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, όπως σημειώνει το Tanjug.
«Αποφάσισα ότι δεν είχα άλλη επιλογή από το να πάμε μέχρι το τέλος, οι τρομοκράτες ήταν αδύνατο να συμφωνήσουν», είπε ο Ρώσος πρόεδρος και συνέχισε:
«Θυμάμαι πολύ καλά και νομίζω ότι έχω ήδη μιλήσει για αυτό, ότι εγώ, ως διευθυντής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας (FSB) είχα διαβάσει διάφορα επιχειρησιακά έγγραφα, συμπεριλαμβανομένης της αλληλογραφίας  που υποκλάπηκε από τους διεθνείς τρομοκράτες, που έλεγαν:  ‘Είναι μια μοναδική ιστορική ευκαιρία να κόψουμε τον Καύκασο από τη Ρωσία- ή τώρα ή ποτέ’.
Σύμφωνα με τον ίδιο, είχε γίνει σαφές ότι η ηγεσία της Ρωσίας δεν είχε κανέναν έλεγχο της κατάστασης και δεν υπήρχαν δυνατότητες για τη διατήρηση της χώρας.
Σε αυτό το σημείο, σχεδόν όλοι μας, εκτός ίσως από λίγους, γιατί ο απλός πολίτης δεν είχε μπει στις λεπτομέρειες και δεν είχε συνειδητοποιήσει τι συνέβαινε, αλλά παραδεχόταν  ότι η Ρωσία θα πάψει να υφίσταται με την παρούσα της μορφή. 
Το ερώτημα ήταν τι θα συνέβαινε, ποιες θα ήταν οι συνέπειες, δεδομένου ότι είμαστε ένα μεγάλο κράτος με πυρηνικά όπλα», δήλωσε ο Πούτιν.
Ο Ρώσος πρόεδρος είπε ότι οι ρωσικές ειδικές υπηρεσίες είχαν έρθει σε απευθείας επαφές με τους εξτρεμιστές από το Βόρειο Καύκασο και εκπροσώπους των ειδικών υπηρεσιών των ΗΠΑ στο Αζερμπαϊτζάν και  προειδοποίησε τις ΗΠΑ σχετικά με τις επαφές που είχαν με τους τρομοκράτες, αλλά δεν τον άκουσαν.