Τρίτη, 21 Απριλίου 2015

Έτσι δημιουργούν σε οποιανδήποτε χώρα εμφύλιο ανα πάσα στιγμή!

Ο ευρωβουλευτής και υποψήφιος πρόεδρος της Πολωνίας, Γιανούς Κόρβιν –Μίκε, δήλωσε ότι οι ελεύθεροι σκοπευτές που πυροβολούσαν εν ψυχρώ τον κόσμο κατά τη διάρκεια των γεγονότων στο Μαϊντάν της Ουκρανίας, στο Κίεβο, τον Φεβρουάριο του 2014, είχαν εκπαιδευθεί στην Πολωνία, όπως δημοσιεύει η πολωνική εφημερίδα «Wiadomości».
«Το Μαϊντάν  ήταν μια ‘δική μας επιχείρηση’. Το δήλωσα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο προς τον υπουργό Εξωτερικών της Εσθονίας, Urmas Paet. Το παραδέχθηκε σε μια συνομιλία που είχαμε τότε με την υπουργό Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Κάθριν Άστον, ότι δικοί μας άνθρωποι και όχι άνθρωποι του Ρώσου προέδρου, Βλαντίμιρ Πούτιν και του πρώην προέδρου της Ουκρανίας, Βίκτορ Γιανουκόβιτς,  πυροβολούσαν στο Μαϊντάν», είπε ο Πολωνός πολιτικός.
Ο ίδιος ανέφερε ότι οι τρομοκράτες αυτοί (οι ‘δικοί μας’) σκότωσαν τότε στο Μαϊντάν εν ψυχρώ 40 διαδηλωτές και 20 αστυνομικούς για να προκαλέσουν ξέσπασμα της αναταραχής.
Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, ποια είναι τα συμφέροντα που επιδιώκονται από τη Βαρσοβία με αυτές τις δράσεις, ο Κόρβιν –Μίκε απάντησε: « Αυτό το κάναμε για να κερδίσουμε την εύνοια της Ουάσιγκτον».
Ο Πολωνός πολιτικός στη συνέντευξή του στην εφημερίδα τόνισε ότι ήθελε να δει μια ανεξάρτητη Ουκρανία, αλλά με τις ίδιες δυνάμεις της. Ο Κόρβιν –Μίκε πρόσθεσε ότι τα τρέχοντα γεγονότα στην Ουκρανία αποτελούν μέρος της επιθετικότητας των Αμερικανών κατά της Ρωσίας.
Το δημοσίευμα σημειώνει ότι στις ταραχές στην Ουκρανία, κατά την περίοδο από το Νοέμβριο του 2013 έως τον Φεβρουάριο του 2014, σκοτώθηκαν δεκάδες διαδηλωτές και αξιωματικοί της αστυνομίας από ελεύθερους σκοπευτές, ένα γεγονός που οδήγησε τη χώρα σε πραξικόπημα και τη δημιουργία μιας φιλο-αμερικανικής κυβέρνησης –μαριονέτας.