Πέμπτη 16 Απριλίου 2015

Γ.Πανούσης: "Ξένα και εγχώρια κέντρα κατευθύνουν τις συμμορίες των Εξαρχείων"

Ότι πρόκειται για μισθωμένες συμμορίες κατευθυνόμενες από ξένα και εγχώρια κέντρα με σκοπό την αποσταθεροποίηση της κυβέρνησης κατήγγειλε πριν από λίγο σε ραδιοφωνικό σταθμό ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης, αναφερόμενος στους "μπαχαλάκηδες" που σπάνε και καταστρέφουν το κέντρο της Αθήνας και πραγματοποιούν καταλήψεις σε δημόσια κτήρια, από τότε που ανέλαβε η νέα κυβέρνηση.
Eίναι σαφές και απορίας άξιον πως όλοι οι γνωστοί-άγνωστοι είχαν εξαφανιστεί επί κυβερνήσεως Σαμαρά και τώρα βρίσκονται στην καθημερινή ατζέντα της επικαιρότητας.
Κύκλοι του υπουργείου κάνουν λόγο για έλεγχο από κέντρα που συσχετίζονται με την προηγούμενη κυβέρνηση.
Θυμίζουμε ότι στα χέρια των αρχών έπεσε προ ημερών Ουκρανός ανήκων στο Δεξιό Τομεά.Μέρες η ΕΥΠ παρακολουθούσε άτομα που ήρθαν στην Ελλάδα και είναι ύποπτοι για σχέσεις με παραστρατιωτικούς ναζί της Ουκρανίας.
Οι αρχικές υποψίες της ΕΥΠ περιστρεφόντουσταν γύρω από το εμπόριο όπλων ως σκοπό της άφιξης τους στην Ελλάδα. Τελικά, ένας εξ αυτών είναι στα χέρια της ΕΥΠ καθώς συμμετείχε φορώντας κουκούλα στα γνωστά επεισόδια έξω από το πολυτεχνείο.
Φυσικά το ότι ο Δεξιός Τομέας συνεργάστηκε με τις ΗΠΑ και την ΕΕ για να εκδιώξει το νόμιμο Ουκρανό πρόεδρο της χώρας Β.Γιανουκόβιτς και το γεγονός ότι η νέα ελληνική κυβέρνηση τολμά να ακολουθήσει πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική προκαλεί άμεσους συνειρμούς σε όποιον το μυαλό του δουλεύει.
Για τις καταλήψεις ο κ. Πανούσης υποστηρίξε ότι είναι συνεχείς και οργανωμένες, προσθέτοντας ότι οι καταληψίες δεν είναι οργισμένοι νέοι. «Μακάρι να ήταν οργισμένοι νέοι αυτοί που συλλαμβάνουμε, είναι πολύ πιο μπερδεμένο». «Ποιος ελέγχει τα Εξάρχεια; Τα Εξάρχεια ελέγχονται από μαφίες όχι από τους λεγόμενους αντιεξουσιαστές» συμπλήρωσε ο υπουργός.
«Σαφώς και δεν πρέπει να ανεχόμαστε τις καταλήψεις αλλά περιμένατε από εμένα σε 40 ημέρες να λύσω το πρόβλημα;»
Προχώρησε, μάλιστα, στην καταγγελία ότι «μπαχαλάκηδες» μισθώνονται για να κάνουν επεισόδια. «Δεν είναι οργισμένοι νέοι, είναι μείγμα περίεργο» συμπλήρωσε.
Δυσλειτουργικό χαρακτήρισε το μοντέλο των δέκα υπουργών με τους πολλούς αναπληρωτές ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης, ο οποίος εξέφρασε την άποψη ότι το υπουργείο του πρέπει να αυτονομηθεί και όχι να συγχωνευθεί με το υπουργείο Δικαιοσύνης.
Μάλιστα αναφέρθηκε έμμεσα και στον υπουργό Δικαιοσύνης και την ατάκα ότι «υπάρχει άνθρωπος κάτω από την κουκούλα. Αν πυροβολήσει κάποιος μία κουκούλα θα πυροβολήσει άνθρωπο» λέγοντας ότι "και κάτω από το κράνος του αστυνομικού βρίσκονται άνθρωποι".
Όσον αφορά τα σενάρια περί παραίτησής του ο κ. Πανούσης είπε ότι πολιτικά ουδείς του έχει ζητήσει κάτι τέτοιο αλλά πρόσθεσε ότι «κάποια στιγμή νοιώθεις ότι είσαι καθηγητής πανεπιστημίου και όχι ο Τζον Γουέιν».
defencenet.gr