Σάββατο 25 Απριλίου 2015

Τα μνημονιακά καθεστώτα κατάντησαν την Θράκη επαρχία της Τουρκίας

"Μεταναστεύουν" στην Τουρκία για εξετάσεις οι κάτοικοι του Έβρου
Στον Έβρο βρέθηκε χθες ο Υπουργός Υγείας κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής επισκεπτόμενος το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης και το Νοσοκομείο Διδυμότειχου, καταγράφοντας τα προβλήματα και υποσχόμενος λύσεις.
'εγκαταλελειμμένη υγεία στον Έβρο και τη Σαμοθράκη'
Αρχικά, ο κ. Κουρουμπλής βρέθηκε στο Γ.Π.Ν. Αλεξανδρούπολης όπου συμμετείχε σε σύσκεψη με τη διοίκηση και τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου, ενώ μαζί του ήταν και ο Υφυπουργός Επικρατείας κ. Τέρενς Κουίκ.
Όπως διαβάζουμε στο ThrakiToday, ο υπουργός ενημερώθηκε για τα προβλήματα λειτουργίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου με πιο σημαντικά αυτά της υποστελέχωσης και του ελλειμματικού προϋπολογισμού. Μάλιστα ο κ. Κουρουμπλής, δεσμεύτηκε για την αντιμετώπιση του ζητήματος της στελέχωσης αναφέροντας παράλληλα ότι αποτελεί στόχο το ΓΠΝ Αλεξανδρούπολης να αποτελέσει πρότυπο υγειονομικό ίδρυμα και σημείο αναφοράς στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και της Ανατολικής Ευρώπης.
Πάνε στην Τουρκία για να εξυπηρετηθούν Στη συνέχεια ο ίδιος μετέβη στο Διδυμότειχο όπου τον περίμεναν κάτοικοι της περιοχής ζητώντας να λάβουν συγκεκριμένες δεσμεύσεις για την εγκαταλελειμμένη υγεία στον Έβρο και τη Σαμοθράκη.
Στη συνάντηση που είχαν οι Υπουργοί με τη διοίκηση και τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου, ενημερώθηκαν για την υφιστάμενη κατάσταση που οδηγεί τους κατοίκους να επισκέπτονται σε αρκετές περιπτώσεις νοσοκομεία των γειτονικών χωρών προκειμένου να εξυπηρετηθούν.
Για το θέμα αυτό, ο Υπουργός Υγείας ανέφερε ότι ντρέπεται ως Έλληνας πολιτικός όταν λαμβάνουν χώρα τέτοια γεγονότα, επισημαίνοντας ότι στόχος της νέας πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας είναι να εκλείψουν αυτού του είδους τα φαινόμενα.
Σε δυο μήνες η στελέχωση των Κέντρων Υγείας Ο κ. Κουρουμπλής τόνισε ότι σε δύο μήνες η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας θα δώσει απαντήσεις σε ότι αφορά τη στελέχωση των Κέντρων Υγείας των απομακρυσμένων περιοχών και του νοσοκομείου Διδυμοτείχου, μιλώντας παράλληλα για αυτονόμηση του νοσοκομείου Διδυμοτείχου το οποίο βρίσκεται 100 χλμ μακριά από το ΠΓΝ Αλεξανδρούπολης.
Εν συνεχεία ο Υπουργός ανακοίνωσε ότι σύντομα ο Πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ κ. Θ. Γιαννόπουλος θα επισκεφθεί την περιοχή του Έβρου, προκειμένου να αντιμετωπιστούν ζητήματα υγειονομικής φύσεως τα οποία προκύπτουν από το αυξανόμενο μεταναστευτικό «κύμα» καθώς και το πρόβλημα που δημιουργείται στους κατοίκους από τα κουνούπια στα έλη της περιοχής.

news247.gr
dimokratianews.gr