Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

Για ποια Ευρώπη μιλάμε όταν αναγνωρίζει ώς νόμιμο τον UCK;

Σκόπια: Πρώην διοικητές του UÇK
προσήχθησαν για ανάκριση
Τις τελευταίες ημέρες πρώην διοικητές και πρώην μέλη του αλβανικού ‘απελευθερωτικού στρατού’ (UÇK) προσήχθησαν από τις δυνάμεις ασφαλείας,  για ανάκριση, σημειώνει αλβανικό δημοσίευμα των Σκοπίων.
 
Πρώην μέλος του UÇK, μιλώντας στα μέσα ενημέρωσης, ανέφερε ότι κλήθηκε και ανακρίθηκε από τη Διεύθυνση Ασφαλείας και Αντικατασκοπείας με αφορμή το περιστατικό της επίθεσης σε αστυνομικό τμήμα, στη Gushincë,  στη παραμεθόριο περιοχή με το Κοσσυφοπέδιο, από ομάδα ένοπλων Αλβανών.
 
«Πράγματι, ήμουν μέλος του UÇK, αλλά τώρα ζω μια κανονική ζωή και εργάζομαι. Δεν έχω καμία σχέση με αυτά τα σκοτεινά σενάρια ή υποθέσεις όπως το περιστατικό στην Γκουσίντσε. Πολλοί από εμάς, που οδηγηθήκαμε σε ανάκριση,  έχουμε λάβει μέρος στους τρεις τελευταίους πολέμους, αλλά σήμερα ζούμε μια φυσιολογική ζωή με τις οικογένειές μας.
 
Απευθύνω έκκληση προς τον Αλί Αχμέτι (πρόεδρο του αλβανικού κόμματος των Σκοπίων- DUI),  να σταματήσει αυτήν τη διαδικασία. Αυτός και οι γύρω από αυτόν σήμερα έχουν ασυλία, ενώ εμείς παρενοχλούμαστε σε κάθε περίπτωση. Δεν πρέπει να συνεχισθεί αυτό, να εμπλεκόμαστε σε επικίνδυνα σενάρια», είπε το πρώην μέλος του UÇK.
 
Πρώην Αλβανοί διοικητές  του ‘απελευθερωτικού στρατού’ έχουν αντιδράσει με τις προσαγωγές και ενημέρωσαν σχετικά τους εκπροσώπους της διεθνούς κοινότητας στα Σκόπια, επισημαίνει το δημοσίευμα.