Δευτέρα 27 Απριλίου 2015

Συγκοινωνούντα δοχεία οι προκλήσεις απο Ε.Ε και Τουρκία

Διπλή πρόκληση από την Άγκυρα η οποία όχι μόνο αμφισβητεί την ελληνικότητα εκατόν πενήντα ελληνικών νησιών και διαμηνύει μέσω του Doğu Perinçek ότι θα τα πάρει πίσω αλλά παρουσιάζει και τη δυτική Θράκη σε χάρτη ως ανεξάρτητη!
 Ο αρχηγός του τουρκικού κόμματος Vatan, άλλοτε φανατικός αριστερός μέχρι και συνομιλητής του Οτσλαλάν την περίοδο των αιματηρών συγκρούσεων του ΡΚΚ με τον τουρκικό στρατό και σήμερα ακραίος κεμαλικός εθνικιστής, οργάνωσε το συλλαλητήρια ανάκτησης των 150 ελληνικών νησιών του Αιγαίου, στο οποίο έδωσε ανοιχτά το λόγο του ότι θα εκπληρώσει αυτό το αίτημα το δυνατόν συντομότερο.
 Το συλλαλητήριο αυτό, που διοργανώθηκε στο Bodrum απέναντι από την νήσο Κω, είχε μεγάλη προβολή στον τουρκικό τύπο όπως στην εφημερίδα "Milliyet". O Doğu Perinçek στην ομιλία του στο πλήθος που ήταν συγκεντρωμένο με χιλιάδες τουρκικές σημαίες, ουσιαστικά ορκίστηκε ότι με κάθε μέσο θα πάρει πίσω τα «παρανόμως κατεχόμενα» από την Ελλάδα 150 νησιά και νησίδες του Αιγαίου. Παράλληλα, κατηγόρησε και τον Τούρκο πρωθυπουργό, Αχμέτ Νταβούτογλου, για… μειοδοσία στο σημαντικό αυτό θέμα. Μάλιστα, αποκάλυψε ότι για το θέμα αυτό επέδωσε και νότα στον εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Άγκυρα, στην οποία τόνισε το γεγονός της «παράνομης» ελληνικής κατοχή των νησιών αυτών.
 
 
Την ίδια στιγμή οι φανατικοί, που χρόνια τώρα δρουν στη Θράκη, έχουν χάσει κάθε μέτρο και σε αφίσα που αφορά συνέδριο που θα γίνει στην Κομοτηνή φαίνεται η Θράκη στον ελληνικό χάρτη να έχει διαφορετικό χρώμα από την υπόλοιπη Ελλάδα! 
 
Πράσινο το χρώμα όπως και στην “σημαία” της “ανεξάρτητης Θράκης”.
Image
Το δημοσίευμα της εφημερίδας "Μπιρλίκ" είναι αποκαλυπτικό του θράσους όσων θεωρούν ότι στην Ελλάδα μπορούν να κάνουν και να λένε ό,τι θέλουν χωρίς συνέπειες. 
 
Το δημοσίευμα:
 
“Άρχισε πλέον η αντίστροφη μέτρηση για το ετήσιο συνέδριο της FUEN που φιλοξενεί η τουρκική μειονότητα Δυτικής Θράκης στην Κομοτηνή στο διάστημα από 13 έως 17 Μαΐου 2015. Συνεχίζονται ταχύτατα οι ετοιμασίες για το συνέδριο της FUEN που θα φιλοξενηθεί στο ξενοδοχείο ¨Χρήστος και Εύη¨στην  Κομοτηνή από τα μέλη της που είναι η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Τούρκων Δυτικής Θράκης, ο Σύλλογος Επιστημόνων Μειονότητας Δυτικής Θράκης και το κόμμα DEB. Oι εργασίες εγγραφής για το συνέδριο άρχισαν στις 10 Απριλίου και θα συνεχιστούν έως τις 30 Απριλίου 2015.
 
Στο συνέδριο, που θα αρχίσει 13 Μαΐου 2015 στην Κομοτηνή, αναμένεται να μετάσχουν περίπου 240 σύνεδροι από διαφορετικές χώρες. Στο συνέδριο αυτό θα μετάσχουν προσωπικότητες διεθνούς ακτινοβολίας, θα έχει βασικό θέμα την εκπαιδευτική και θρησκευτική αυτονομία της τουρκικής μειονότητας Δυτικής Θράκης ενώ θα γίνουν παρουσιάσεις και ομιλίες σχετικές με τα ανθρώπινα και μειονοτικά δικαιώματα.
 
Στις 13 Μαΐου, την πρώτη μέρα στην οποία οι σύνεδροι θα φτάσουν στην Κομοτηνή, θα οργανωθεί Μειονοτικό Παζάρι κατά το οποίο οι σύνεδροι θα έχουν φέρει γεύσεις της δικής τους κουλτούρας και έτσι θα υπάρχει δυνατότητα γνωριμίας διαφορετικών πολιτισμών. Στις 14 και 15 Μαΐου 2015 θα πραγματοποιηθούν συνεδρίες στις οποίες θα συζητηθούν τα μειονοτικά δικαιώματα στην Ευρώπη και τα θέματα της τουρκικής μειονότητας Δυτικής Θράκης. Το συνέδριο θα είναι ανοιχτό μόνο για τους συνέδρους, ενώ στην τελευταία μέρα του θα γίνει Συμβούλιο Συνέδρων της FUEN. Μετά το μεσημέρι θα υπάρξει ένα ταξίδι παρουσίασης των ιστορικών και πολιτιστικών χαρακτηριστικών της περιοχής. Στις 17 Μαΐου, με την αποχώρηση των συνέδρων από την Κομοτηνή, θα λήξει και το συνέδριο”.
 
defencenet.gr