Παρασκευή 22 Απριλίου 2016

Προσοχή γιατί έτσι ξεκίνησε και ο Αττίλας στην Κύπρο απο ασκήσεις, πόσο μάλλον που σήμερα έχουμε και έτοιμους τους έποικους

Οι Τούρκοι κάνουν πρόβα απόβασης σε ελληνικά νησιά και προκαλούν ξανά στις Οινούσσες (φωτό)
Εξαιρετικά ανησυχητικές είναι οι κινήσεις των Τούρκων που δείχνουν να κάνουν “πρόβα” κατάληψης ελληνικών νησιών, ενώ την ίδια στιγμή εντείνουν την αμφισβήτηση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων επικεντρώνοντας στην περιοχή των Οινουσσών.
Από ελληνικής πλευράς υπάρχει προβληματισμός και μετά... σιγή ασυρμάτου. Μέχρι και οι Σκοπιανοί με τα σαπάκια άρχισαν να μας παραβιάζουν τον εθνικό εναέριο χώρο.
Στον κόλπο του Doganbey οι Τούρκοι πραγματοποίησαν μία πολύ μεγάλη αμφίβια άσκηση (σχεδιάζουν και άλλες το επόμενο διάστημα) με την συμμετοχή 22 πολεμικών σκαφών, επιχειρήσεων, υποστήριξης, αλλά και ταχύπλοων αποβατικών σκαφών για τη μεταφορά αρμάτων μάχης. Τα τελευταία χρόνια η Άγκυρα έχει ναυπηγήσει καινούργια αποβατικά σκάφη και έχει σε εξέλιξη σχετικό πρόγραμμα πέραν βέβαια όλων των άλλων των Ναυτικού της (φρεγάτες, αεροπλανοφόρο κ.α).
Η αποβατική άσκηση έγινε με τη χρήση πραγματικών πυρών, με την υποστήριξη αεροπορικών δυνάμεων και τη συμμετοχή των τουρκικών Ειδικών Δυνάμεων SAS και SATA και προσομοιάζει σε επιχειρήσεις απόβασης και κατάληψης “εχθρικών εδαφών”. Και βεβαίως όταν μιλάμε για το Αιγαίο εννοείται πώς στόχος είναι τα ελληνικά νησιά και τίποτα άλλο.
veteranos
apobasi
apobasi2
55
 
Οι Τούρκοι έχουν βάλει τα ελληνικά νησια στο στόχαστρο και μάλιστα πέραν των ασκήσεων αυτών, που προκαλούν μεγάλη ανησυχία στους Έλληνες επιτελείς γιατί η Άγκυρα φροντίζει να κάνει επίδειξη δύναμης, συνεχίζονται οι προκλήσεις στο Αιγαίο και με κλιμάκωση στα χωρικά ύδατα, ιδίως στην περιοχή των Οινουσσών.
Εκεί όπου βρίσκονταν χθες ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ επισκεπτόμενος μετά την Τουρκία το γερμανικό πλοίο Bonn, που έχει τη διοίκηση της SNMG-2 για την δήθεν αντιμετώπιση του προβλήματος με τις μεταναστευτικές ροές. Την ώρα λοιπόν που ο κ. Στόλτενμπεργκ κοιτούσε τους χάρτες του Αιγαίου από το γερμανικό πλοίο μία τουρκική φρεγάτα παραβίαζε τα ελληνικά χωρικά ύδατα φθάνοντας μισό μίλι από τις ακτές των Οινουσσών.
Ο κ. Στόλτενμπεργκ το περιστατικό έκανε πώς δεν το είδε. Όπως άλλωστε κάνει εδώ και χρόνια το ΝΑΤΟ όταν λαμβάνει τις ενημερώσεις και τα διαβήματα από την Ελλάδα για τις τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο. Ακούει, βλέπει αλλά σταθερά παίζει το ρόλο του Πόντιου Πιλάτου. Αυτό ακριβώς θέλει και η Τουρκία και επιδιώκει με την παρουσία του ΝΑΤΟ τώρα στο Αιγαίο. Να νομιμοποιήσει τις θέσεις της.
Άραγε ο Έλληνας προωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας που θα τον συναντήσει σήμερα θα του πεί κάτι για τις τουρκικές προκλήσεις ή θα τον συγχαρεί για το ρόλο της Συμμαχίας στη... μείωση των μεταναστευτικών ροών;
Και ασφαλώς το περιστατικό στις Οινούσσες χθες δεν είναι το μοναδικό. Πριν δύο ημέρες που βρίσκονταν στην Ελλάδα η Γερμανίδα υπουργός Άμυνας Ούρσουλα Βον Ντερ Λάϊεν, μετά την θερμή υποδοχή που της επιφύλαξε ο Πάνος Καμμένος επισκέφθηκε και αυτή το πλοίο Bonn και την ίδια στιγμή οι Τούρκοι έστελναν σκάφος της Ακτοφυλακής τους να παραβιάσει τα ελληνικά χωρικά ύδατα στις Οινούσσες. Το μόνο που δεν έκανε ήταν να δέσει στο νησί.
Η πρόκληση μάλιστα αυτή καταγράφηκε σε ηχητικό που παρουσίασε η εφημερίδα “Αλήθεια” της Χίου και δείχνει πώς το πλήρωμα του Λιμενικού Σώματος καλεί τους Τούρκους να αποχωρήσουν από την περιοχή καθ' ότι έχουν παραβιάσει τα ελληνικά χωρικά ύδατα και αυτοί ενώ δέχονται το στίγμα απαντούν “βρισκόμαστε σε τουρκικά ύδατα”.